Рішення
від 04.03.2019 по справі 240/84/19
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2019 року м. Житомир справа № 240/84/19

категорія 112010200

Житомирський окружний адміністративний суд у складі судді Черноліхова С.В., розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Бердичівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області до Відкритого акціонерного товариства "Галіївський маслозавод ім. В.Ф. Мазуркевича" про стягнення 9992,21 грн,

встановив:

Бердичівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області звернулося до суду із вказаним позовом та просить стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Галіївський маслозавод ім. В.Ф. Мазуркевича" заборгованість із відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за квітень- листопад 2018 року у розмірі 9992,21 грн.

В обґрунтування позовних вимог зазначає, що вказані витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", мають бути відшкодовані згідно з вимогами п.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Однак заборгованість товариством не погашена, тому підлягає стягненню в примусовому порядку.

Ухвалою судді від 31.01.2019 відкрито спрощене провадження у справі без повідомлення (виклику) сторін та надано відповідачу строк для подання відзиву протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Копія ухвали про відкриття спрощеного провадження направлена відповідачу, за адресою вказаною в позовній заяві (вул.Заводська, 20, с.Галіївка, Чуднівський район, Житомирська область, 13251). Проте 18.02.2018 поштове відправлення повернулося на адресу суду без вручення адресату із довідкою (ф.20) та відміткою поштового відділення "за закінченням встановленого строку зберігання"

Враховуючи викладене, ухвала суду від 31.01.2019 вважається врученою позивачу.

Враховуючи, що відповідачем не надано відзив на позовну заяву, справа розглядається за наявними матеріалами у письмовому провадженні.

Встановлено, що Відкрите акціонерне товариство "Галіївський маслозавод ім. В.Ф. Мазуркевича", відповідно до пункту 1 статті 1 Закону України "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", є платником страхових зборів на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Приписами частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", статей 2, 4 Закону України "Про збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", пункту 6.1 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003, передбачено, що відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідно до пунктів 6.4, 6.7 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003 року, розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається органами Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом місяця з новопризначених (перерахованих) пенсій. Підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах. Суми фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з дати призначення пенсії до дати складання розрахунку фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону, сплачуються одночасно із оплатою фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за перший поточний місяць.

Матеріалами справи підтверджено, що відповідач має заборгованість за період з квітня по листопад 2018 року в сумі 9992,21 грн згідно довідки - розрахунку суми заборгованості (а.с.9) та розрахунків фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до п.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" громадянам ОСОБА_1, ОСОБА_2С.(а.с.38-42).

Вказані розрахунки направлені відповідачу у строк, передбачений п.6.4 Інструкції та вважаються врученими належним чином (а.с.43-44).

Як свідчать матеріали справи, сума заборгованості за період з квітня по листопад 2018 року у розмірі 9992,21 грн Відкритого акціонерного товариства "Галіївський маслозавод ім. В.Ф. Мазуркевича" не погашена, будь-яких доказів сплати боргу в сумі 9992,21 грн відповідачем до суду не надано.

З огляду на викладене, суд вважає, що позов є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 77, 90, 242-246 Кодексу адміністративного судочинства України,

вирішив:

Позовні вимоги задовольнити.

Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Галіївський маслозавод ім. В.Ф. Мазуркевича" (вул. Заводська, 20, с.Галіївка, Чуднівський район, Житомирська область, 13251, код ЄДРПОУ 00445363) на користь Бердичівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (вул.Л.Карастоянової, 29, м.Бердичів, Житомирська область, 13312, код ЄДРПОУ 37752900) заборгованість із відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, за квітень-листопад 2018 року в сумі 9992,21 грн.

Рішення суду набирає законної сили в порядку визначеному ст.255 КАС України та може бути оскаржене до Сьомого апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя С.В. Черноліхов

Дата ухвалення рішення04.03.2019
Оприлюднено06.03.2019
Номер документу80228849
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення 9992,21 грн

Судовий реєстр по справі —240/84/19

Ухвала від 09.10.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черноліхов Сергій Вікторович

Рішення від 04.03.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черноліхов Сергій Вікторович

Ухвала від 31.01.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черноліхов Сергій Вікторович

Ухвала від 31.01.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черноліхов Сергій Вікторович

Ухвала від 09.01.2019

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черноліхов Сергій Вікторович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні