Ухвала
від 04.03.2019 по справі 914/576/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

04.03.2019 р. Справа№ 914/576/18

місто Львів

За заявою: Приватного виконавця виконавчого округу Львівської області Меленчук В. І.

про затвердження мирової угоди

у справі 914/576/18

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Східний Будівельний Проект , м. Львів

до відповідача: Приватного підприємства Мостобудівельне управління №1 , м. Стрий, Львівська область

про стягнення 126 000, 00 грн.

Суддя Мороз Н.В

При секретарі Ю. Забора

Представники:

Від позивача: н/з

Від відповідача: н/з

Приватний виконавець: н/з

Суть спору:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла заява приватного виконавця виконавчого округу Львівської області Меленчук В. І. про затвердження мирової угоди у справі №914/576/18 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Східний Будівельний Проект , м. Львів до Приватного підприємства Мостобудівельне управління №1 , м. Стрий, Львівська область про стягнення 126 000, 00 грн.

Ухвалою від 21.02.2019р. заяву прийнято та призначено до розгляду в судовому засіданні на 04.03.2019р.

Представник позивача в судове засідання не з'явився. На виконання вимог ухвали від 21.02.2019р. через службу діловодства господарського суду подав докази часткової сплати боргу по наказу №914/576/18 від 27.09.2018р. та додаткові письмові пояснення.

Відповідач та приватний виконавець явку в судове засідання не забезпечили, вимог ухвали суду від 21.02.2019р. не виконали.

Подана мирова угода укладена сторонами наступного змісту:

Ми, Товариство з обмеженою відповідальністю Східний Будівельний Проект",

в особі директора Ящишена Тараса Олеговича., який діє на підставі Статуту (далі - "Стягувач") та

Приватне підприємство Мостобудівельне управління №1 , в особі директора Урумяна Андрія Леоновича, що діє на підставі Статуту (надалі іменується Боржник , що є сторонами виконавчого провадження, відкритого приватним виконавцем Меленчуком Володимиром Ігоровичем у справі про примусове виконання наказу №914/576/18, виданого 27.09.2018р. Господарським судом Львівської області, домовились про укладення мирової угоди на стадії виконання виконавчого провадження ВП №57608138 на зазначених умовах:

1. Боржник визнає, що його заборгованість перед Стягувачем на момент укладення цієї Мирової угоди відповідає відомостям, які викладені в матеріалах виконавчого провадження, й становить 135 290, 00 грн. (сто тридцять п'ять тисяч двісті дев'яносто) гривень 00 копійок.

2. Стягувач визнає, що заборгованість частково Боржником погашена, а саме у розмірі 25 999, 20 грн. (Двадцять п'ять тисяч дев'ятсот дев'яносто дев'ять) гривень 20 коп.

3. Сторони погодили зменшити загальну суму заборгованості та підтверджують розмір останньої в сумі 45 028, 05 грн. (Сорок п'ять тисяч двадцять вісім гривень 05 копійок) за умови погашення узгодженого залишку заборгованості одним платежем на рахунок Стягувача протягом 15-ти (п'ятнадцяти) календарних днів з моменту затвердження даної мирової угоди судом відповідно до ст.330 Господарсько- процесуального кодексу.

4. Стягувач погоджується, що для повного погашення заборгованості за виконавчим провадженням ВП 57608138, Боржник має сплатити суму у розмірі 45 028, 05 грн. (Сорок п'ять тисяч двадцять вісім гривень 05 копійок).

5. Боржник гарантує, що заборгованість у розмірі 45 028, 05 грн. (Сорок п'ять тисяч двадцять вісім гривень 05 копійок) буде сплачена Стягувачу протягом 15-ти (п'ятнадцяти) робочих днів з моменту затвердження даної мирової угоди судом.

6. Сторони погодили, а Боржник підтверджує, що випадку не сплати Стягувачу заборгованості в розмірі та в строк визначений в п. 5 цієї Мирової угоди, Боржник зобов'язується сплатити Стягувачу штраф в розмірі 100% суми заборгованості вказаної в п. 5 цієї Мирової угоди.

7. Стягувач заявляє, що з моменту підписання цієї Мирової угоди та у випадку належного, її виконання не матиме жодних майнових претензій до Боржника з приводу заборгованості, погашення якої є предметом цієї Мирової Угоди.

8. Стягувач гарантує, що після підписання цієї Мирової Угоди він у межах прав, наданих йому як учасникові виконавчого провадження, вживатиме заходів, спрямованих на закінчення виконавчого провадження та скасування усіх заходів, які були застосовані з метою забезпечення можливості здійснення примусового виконання, в тому числі й скасування будь-яких видів арешту накладених на Боржника.

9. Боржник і Стягувач домовилися, що будь-які витрати, пов'язані з виконавчим провадженням, що виникатимуть чи можуть виникнути після затвердження судом умов цієї Мирової угоди, покладаються на Боржника.

10. Сторони погодили, а Боржник підтверджує, що загальна вартість витрат виконавчого провадження (винагорода приватного виконавця) становить 12 975, 22 грн. (дванадцять тисяч дев'ятсот сімдесят п'ять гривень 22 копійки).

11. З метою належного виконання цієї мирової угоди в строк протягом 10-ти календарних днів з моменту затвердження цієї мирової угоди, Боржник зобов'язується сплатити на прямі рахунки приватного виконавця, витрати виконавчого провадження в розмірі: 12 975, 22 грн. (дванадцять тисяч дев'ятсот сімдесят п'ять гривень 22 копійки).

12. Боржник і Стягувач заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь- яких третіх осіб, в тому числі й держави.

Стягувач: Товариство з обмеженою відповідальністю Східний Будівельний Проект (м. Львів, вул. Хімічна, 4, код ЄДРПОУ 41013194).

Боржник: Приватне підприємство Мостобудівельне управління №1 (Львівська область, м. Стрий, вул. Грабовецька,5 Б , код ЄДРПОУ 37000121). .

Розглянувши подану мирову угоду, судом встановлено:

На виконанні приватного виконавця виконавчого округу Львівської області Меленчука В. І. перебуває виконавче провадження №57608138 з примусового виконання наказу №914/576/18, що виданий 27.09.2018р. Господарським судом Львівської області про стягнення з Приватного підприємства Мостобудівельне управління №1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Східний Будівельний Проект боргу в сумі 126 000, 00 грн.

Виконавче провадження відкрито приватним виконавцем 05.11.2018р. (ВП №57608138).

18.02.2019р. стягувачем подано приватному виконавцю виконавчого округу Львівської області Меленчуку В. І. мирову угоду від 14.02.2019р. укладену між сторонами для передачі на затвердження до суду.

Згідно з ч. 2 ст. 19 Закону України Про виконавче провадження , сторони у процесі виконання рішення відповідно до процесуального законодавства мають право укласти мирову угоду, що затверджується (визнається) судом, який видав виконавчий документ.

Мирова угода, укладена між сторонами, або заява про відмову стягувача від примусового виконання в процесі виконання рішення подається в письмовій формі державному або приватному виконавцеві, який не пізніше триденного строку передає її для затвердження до суду, який видав виконавчий документ. Питання затвердження мирової угоди у процесі виконання рішення, задоволення заяви про відмову стягувача від примусового виконання рішення вирішується судом протягом десяти днів з дня надходження до суду відповідної заяви, про що постановляється ухвала. Суд має право відмовити у затвердженні мирової угоди у процесі виконання рішення з підстав, визначених ст.192 цього Кодексу, а у задоволенні заяви про відмову від примусового виконання рішення- з підстав, визначених ст.191 цього Кодексу (ст. 330 ГПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 192 ГПК України, мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов'язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Суд постановляє ухвалу про відмову у затвердженні мирової угоди і продовжує судовий розгляд, якщо, зокрема умови мирової угоди суперечать закону або порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, є не виконуваними або одну із сторін мирової угоди представляє її законний представник, дії якого суперечать інтересам особи, яку він представляє (ч. 5 ст.192 ГПК України).

Проаналізувавши подану мирову угод судом встановлено, що у пункті 6 мирової угоди зазначено, що Сторони погодили, а Боржник підтверджує, що ввипадку не сплати Стягувачу заборгованості в розмірі та в строк визначений в п. 5 цієї Мирової угоди, Боржник зобов'язується сплатити Стягувачу штраф в розмірі 100% суми заборгованості вказаної в п. 5 цієї Мирової угоди.

Однак, з такою умовою мирової угоди суд не погоджується, враховуючи наступне.

Мирова угода- це договір, який укладається сторонами з метою припинення спору на умовах, погоджених стронами і не призводить до вирішення спору по суті. Сторони не вирішують спору, не здійснюють правосуддя, що є прерогативою судової влади, а, досягнувши угоди між собою, припиняють спір. Тобто, відмовившись від судового захисту, сторони ліквідують наявний правовий конфлікт через самостійне (без державного втручання) врегулювання розбіжностей на погоджених умовах. Умови мирової угоди мають бути викладені чітко й недвозначно з тим, щоб не виникло неясності і спорів з приводу її змісту під час виконання.

Отже, на переконання суду, така умова мирової угоди може призвести до виникнення нового спору, що суперечить самій меті укладення мирової угоди.

Крім того, згідно п.9 мирової угоди, сторонами зазначено, що Боржник і Стягувач домовилися, що будь-які витрати, пов'язані з виконавчим провадженням, що виникатимуть чи можуть виникнути після затвердження судом умов цієї Мирової угоди, покладаються на Боржника. Пунктом 10 мирової угоди передбачено, що Сторони погодили, а Боржник підтверджує, що загальна вартість витрат виконавчого провадження (винагорода приватного виконавця) становить 12 975, 22 грн. (дванадцять тисяч дев'ятсот сімдесят п'ять гривень 22 копійки). У пункті 11мирової угоди закріплено, що з метою належного виконання цієї мирової угоди в строк протягом 10-ти календарних днів з моменту затвердження цієї мирової угоди, Боржник зобов'язується сплатити на прямі рахунки приватного виконавця, витрати виконавчого провадження в розмірі: 12 975, 22 грн. (дванадцять тисяч дев'ятсот сімдесят п'ять гривень 22 копійки).

Однак, такі умови мирової угоди виходять за межі предмета позову по справі №914/576/18 та суперечать ст.192 ГПК України, враховуючи, що мирова угода повинна стосуватися лише прав та обов язків сторін по справі. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Вийшовши в даному випадку за межі предмета спору (витрати пов язані з виконавчим провадженням не були предметом спору), вирішуючи питання витрат виконавчого провадження, в т. ч. встановлення їх розміру, строків та порядку сплати з покладенням такого обов язку на одну із сторін, порушуватиме права та обов язки третьої особи, зокрема приватного виконавця, на виконанні якого перебуває виконавче провадження.

Щодо решти умов мирової угоди, суд дійшов висновку про те, що така стосується лише прав і обов'язків сторін відносно предмета позову, не суперечить діючому законодавству, не порушує прав та охоронюваних законом інтересів третіх осіб.

Враховуючи наведені обставини, суд дійшов висновку мирову угоду від 14.02.2019р., укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю Східний Будівельний Проект (м. Львів, вул. Хімічна, 4, код ЄДРПОУ 41013194) та Приватним підприємством Мостобудівельне управління №1 (Львівська область, м. Стрий, вул. Грабовецька,5 Б , код ЄДРПОУ 37000121) у справі №914/576/18 затвердити частково.

Керуючись ст. ст. 192, 234, 330 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

Мирову угоду від 14.02.2019р., укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю Східний Будівельний Проект (м. Львів, вул. Хімічна, 4, код ЄДРПОУ 41013194) та Приватним підприємством Мостобудівельне управління №1 (Львівська область, м. Стрий, вул. Грабовецька, 5 Б , код ЄДРПОУ 37000121) у справі №914/576/18 - затвердити в наступній редакції:

Ми, Товариство з обмеженою відповідальністю Східний Будівельний Проект",

в особі директора Ящишена Тараса Олеговича., який діє на підставі Статуту (далі - "Стягувач") та

Приватне підприємство Мостобудівельне управління №1 , в особі директора Урумяна Андрія Леоновича, що діє на підставі Статуту (надалі іменується Боржник , що є сторонами виконавчого провадження, відкритого приватним виконавцем Меленчуком Володимиром Ігоровичем у справі про примусове виконання наказу №914/576/18, виданого 27.09.2018р. Господарським судом Львівської області, домовились про укладення мирової угоди на стадії виконання виконавчого провадження ВП №57608138 на зазначених умовах:

1. Боржник визнає, що його заборгованість перед Стягувачем на момент укладення цієї Мирової угоди відповідає відомостям, які викладені в матеріалах виконавчого провадження, й становить 135 290, 00 грн. (сто тридцять п'ять тисяч двісті дев'яносто) гривень 00 копійок.

2. Стягувач визнає, що заборгованість частково Боржником погашена, а саме у розмірі 25 999, 20 грн. (Двадцять п'ять тисяч дев'ятсот дев'яносто дев'ять) гривень 20 коп.

3. Сторони погодили зменшити загальну суму заборгованості та підтверджують розмір останньої в сумі 45 028, 05 грн. (Сорок п'ять тисяч двадцять вісім гривень 05 копійок) за умови погашення узгодженого залишку заборгованості одним платежем на рахунок Стягувача протягом 15-ти (п'ятнадцяти) календарних днів з моменту затвердження даної мирової угоди судом відповідно до ст.330 Господарсько- процесуального кодексу.

4. Стягувач погоджується, що для повного погашення заборгованості за виконавчим провадженням ВП 57608138, Боржник має сплатити суму у розмірі 45 028, 05 грн. (Сорок п'ять тисяч двадцять вісім гривень 05 копійок).

5. Боржник гарантує, що заборгованість у розмірі 45 028, 05 грн. (Сорок п'ять тисяч двадцять вісім гривень 05 копійок) буде сплачена Стягувачу протягом 15-ти (п'ятнадцяти) робочих днів з моменту затвердження даної мирової угоди судом.

6. Стягувач заявляє, що з моменту підписання цієї Мирової угоди та у випадку належного, її виконання не матиме жодних майнових претензій до Боржника з приводу заборгованості, погашення якої є предметом цієї Мирової Угоди.

7. Стягувач гарантує, що після підписання цієї Мирової Угоди він у межах прав, наданих йому як учасникові виконавчого провадження, вживатиме заходів, спрямованих на закінчення виконавчого провадження та скасування усіх заходів, які були застосовані з метою забезпечення можливості здійснення примусового виконання, в тому числі й скасування будь-яких видів арешту накладених на Боржника.

8. Боржник і Стягувач заявляють, що ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь- яких третіх осіб, в тому числі й держави.

Стягувач: Товариство з обмеженою відповідальністю Східний Будівельний Проект (м. Львів, вул. Хімічна, 4, код ЄДРПОУ 41013194).

Боржник: Приватне підприємство Мостобудівельне управління №1 (Львівська область, м. Стрий, вул. Грабовецька,5 Б , код ЄДРПОУ 37000121).

Ухвала дійсна для пред'явлення до виконання до 04.03.2022р.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строк, передбачені ст.235 ГПК України.

Суддя Мороз Н.В.

Дата ухвалення рішення04.03.2019
Оприлюднено06.03.2019
Номер документу80266687
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 126 000, 00 грн.

Судовий реєстр по справі —914/576/18

Ухвала від 04.03.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 21.02.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Постанова від 19.09.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 14.09.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 25.07.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 24.07.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 06.07.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 14.05.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 26.04.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

Ухвала від 03.04.2018

Господарське

Господарський суд Львівської області

Мороз Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні