Ухвала
від 04.03.2019 по справі 759/3965/19
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

пр. № 2/759/3812/19

ун. № 759/3965/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2019 року суддя Святошинського районного суду м. Києва Бабич Н.Д., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі, перевіривши виконання вимог ст.ст. 174-177 ЦПК України за позовом ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Моноліт , Голови об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Моноліт Пустовіт Нелі Анатоліївни, третя особа: КП ГІОЦ КМДА про визнання недійсними рішення загальних зборів та опитувальних листів по затвердженню внесків співвласників на утримання та охорону будинку, прибудинкової території, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 28.02.2019 року звернулася до Святошинського районного суду м. Києва з позовом до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Моноліт , Голови об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Моноліт Пустовіт Нелі Анатоліївни, третя особа: КП ГІОЦ КМДА про визнання недійсними рішення загальних зборів та опитувальних листів по затвердженню внесків співвласників на утримання та охорону будинку, прибудинкової території.

Згідно з ч. 4 ст. 177 ЦПК України , до позовної заяви додається оригінал документу, що підтверджує сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

З урахуванням викладеного вище, відповідно до положень пп. 1 п. 1 ч. 2 ст. 4 Закону України Про судовий збір , за подання до суду фізичною особою позовної заяви немайнового характеру сплачується судовий збір за ставкою: 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тому позивачем повинна бути сплачена сума судового збору 768 (сімсот шістдесят вісім) грн. 40 коп. за реквізити для сплати судового збору: https://sv.ki.court.gov.ua/sud2608/gromadyanam/tax/.

Згідно з ч. 1 ст. 177 ЦПК України, передбачено, що позивач повинен додати до позовної заяви копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів.

Враховуючи той факт, що позовна заява не містить оригіналу документу, що підтверджує сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі; позовна заява не містить відомостей про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов'язковий досудовий порядок урегулювання спору; відсутні відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; відсутнє підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав; не додано додатків до позовної заяви, на які посилається позивач, крім того, не додано копії рішення, яке позивач просить визнати недійсним та скасувати, відтак, вказана заява не відповідає вимогам закону, а тому підлягає залишенню без руху з наданням строків на їх усунення.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Моноліт , Голови об'єднання співвласників багатоквартирного будинку Моноліт Пустовіт Нелі Анатоліївни, третя особа: КП ГІОЦ КМДА про визнання недійсними рішення загальних зборів та опитувальних листів по затвердженню внесків співвласників на утримання та охорону будинку, прибудинкової території - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків терміном у 10 днів з моменту отримання копії ухвали суду. У спосіб на виконання даної ухвали суду позивачу подати відповідну заяву через канцелярію суду, або направити засобами поштового зв'язку протягом визначеного строку.

У разі невиконання вимог ухвали суду в зазначений строк заява буде вважатися неподаною та підлягатиме поверненню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Бабич Н.Д.

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.03.2019
Оприлюднено07.03.2019
Номер документу80286717
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —759/3965/19

Ухвала від 05.09.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 08.08.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Воробйова Ірина Анатоліївна

Постанова від 16.07.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 05.07.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Рейнарт Ійя Матвіївна

Ухвала від 10.05.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 03.05.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 01.04.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Святошинський районний суд міста Києва

Бабич Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні