Ухвала
від 25.02.2019 по справі 202/4652/18
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/4652/18

Провадження № 1-кс/202/2001/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 лютого 2019 року м. Дніпро

слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

старшого слідчого з ОВС третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 ,

розглянувшиу відкритомусудовому засіданні взалі судув м.Дніпрі клопотання старшого слідчого з ОВС третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 32018040040000054 від 26.07.2018 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчим відділом фінансових розслідувань ГУ ДФС у Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32018040040000054 від 26.07.2018 року, за фактом придбання з метою збуту, зберігання з метою збуту, транспортування з цією метою та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України.

Слідчому судді Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку.

Згідно матеріалівклопотання досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи організували на території м. Дніпра Дніпропетровської області незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут та транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, чим скоїли кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 204 КК України.

Під час досудового розслідування допитаний ОСОБА_5 , який показав, що 19.07.2018 року в магазині під назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , для особистих потреб придбав пластикову пляшку горілки об`ємом 0,5 л. без марки акцизного податку, без будь яких маркувань та позначень щодо виробника, умов зберігання, вмісту спирту, та подібного що обов`язково має бути зазначено на пляшці горілки, за що заплатив продавцю 60 грн. Після вживання вказаної горілки ОСОБА_5 відчув погіршення самопочуття.

В ході досудового розслідування було встановлено, що в приміщенні магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , здійснює підприємницьку діяльність приватний підприємець ОСОБА_6 . В свою чергу на виконання доручення слідчого оперативним підрозділом ГУ ДФС у Дніпропетровській області було встановлено, що постачання незаконно виготовленої алкогольної продукції у тетро-паках без марок акцизного податку до торгівельних об`єктів Дніпропетровської області здійснюється зі складів підприємства ТОВ «ТД Імперіал» (код 39650395) за адресою: м. Дніпро, Запорізьке шосе, б.37

Таким чином, згідно наявних у матеріалах кримінального провадження доказів, є підстави вважати, що документи, предмети та речі, які свідчать про реалізацію, зберігання та транспортування фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів, документи щодо придбання та реалізації алкогольних напоїв невідповідної якості, чорнові записи, ємності з-під алкогольних товарів, грошові кошти, предмети й цінності здобуті злочинним шляхом, не обліковані товарно-матеріальні цінності, а також інші предмети й документи, що свідчать про здійснення протиправних дій, які мають значення для кримінального провадження, знаходяться у складських приміщеннях ТОВ ТД «Імперіал» (код 39650395), за адресою: м. Дніпро, Запорізьке шосе, б.37.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності за адресою: м. Дніпро, Запорізьке шосе, б.37, зареєстровано за ТОВ "Агора-рент" (код 33808320).

Враховуючи вищевикладене, з урахуванням обставин, які містяться в матеріалах даного кримінального провадження, беручи до уваги те, що інші заходи забезпечення кримінального провадження можуть негативно вплинути на досягнення дієвості даного провадження, орган досудового розслідування вважає за необхідне звернутись до суду з клопотанням про проведення обшуку за адресою зберігання та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, у складських та адміністративних приміщеннях ТОВ ТД «Імперіал» (код 39650395), за адресою: м. Дніпро, Запорізьке шосе, б.37, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання предмету кримінального правопорушення, а також встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення, що забезпечить швидке, повне та неупереджене розслідування даного кримінального провадження.

Старший слідчий у судовому засіданні клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених в клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Згідно з ч. 5 ст. 236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання слідчого є законним, обґрунтованим та таким, що відповідає вимогам ч. 3 ст. 234 КПК України та підлягає задоволенню, оскільки проведення обшуку є єдиним можливим та необхідним у даному випадку шляхом для законного отримання доступу до вказаних предметів і документів, забезпечення їх схоронності та можливості подальшого використання, як доказів у кримінальному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст. 30 Конституції України, ст. ст. 107, 110, 131-132, 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого з ОВС третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 32018040040000054 від 26.07.2018 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України, задовольнити.

Надати старшому слідчому ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи, та оперативним співробітникам податкової міліції, визначених відповідним дорученням щодо проведення слідчих (розшукових), дій в порядку ст. 40, 41 КПК України, дозвіл на проведення обшуку за адресою, де здійснюється незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою та збут незаконно виготовленої алкогольної продукції, у складських та адміністративних приміщеннях ТОВ ТД «Імперіал» (код 39650395), а саме: м. Дніпро, Запорізьке шосе, б.37, з метою відшукання незаконно виготовлених алкогольних напоїв, документів щодо придбання, зберігання та реалізації незаконно виготовлених алкогольних напоїв невідповідної якості, чорнових записів, ємкостей з-під алкогольних товарів, грошових коштів, предметів й цінностей здобутих в результаті противоправних дій, не облікованих товарно-матеріальних цінностей, а також інших предметів і документів, що свідчать про здійснення протиправних дій.

Строк виконання ухвали до 18 березня 2019 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу80294501
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —202/4652/18

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 23.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 23.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 23.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 23.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 13.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

Ухвала від 25.03.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Кухтін Г. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні