Ухвала
від 11.03.2019 по справі 824/1740/15-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

11 березня 2019 р. м. Чернівці Справа № 824/1740/15-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Анісімова О.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області у справі за адміністративним позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Глибоцькому районі до відкритого акціонерного товариства "Букогор" про видачу дубліката виконавчого документа та заміну стягувача у виконавчому листі,-

В С Т А Н О В И В:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області (далі - заявник) звернулося до суду із заявою, в якій просить:

- видати дублікат виконавчого листа №824/1740/15-а, виданого 14.09.2015 року Чернівецьким окружним адміністративним судом.

- замінити стягувача у виконавчому листі №824/1740/15-а, виданому 14.09.2015 року Чернівецьким окружним адміністративним судом його правонаступником, а саме: відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Глибоцькому районі на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області (код ЄДРПОУ 41314497).

Ухвалою Чернівецького окружного адміністративного суду від 06.03.2019 року призначено заяву до судовому розгляду у відкритому судовому засіданні.

В обґрунтування заяви про видачу дубліката виконавчого документа та заміну стягувача у виконавчому листі заявник вказував, що з 01.08.2017 року Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області є правонаступником відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Глибоцькому районі.

Крім цього, заявник вказував, що під час складання заяви про повторне пред'явлення виконавчого документа до виконання було виявлено, що на виконанні в органі ДВС перебував не оригінал виконавчого документа, а його копія. Встановити місцезнаходження оригіналу виконавчого листа №824/1740/15-а не вдалось.

Представник позивача у поданій 11.03.2019 року заяві вказав, що підтримує вимоги, викладені в ній та просив розглянути питання щодо видачі дубліката виконавчого документа та заміну стягувача у виконавчому листі без її участі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча йому належним чином повідомлено про дату, час і місце розгляду поданої заяви.

За правилами ст.379 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин, враховуючи також положення ч.3 ст.194 та ч.9 ст.205 КАС України, суд вважає за можливе продовжити розгляд заяви про видачу дубліката виконавчого документа та заміну стягувача у виконавчому листі в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву про видачу дубліката виконавчого документа та заміну стягувача у виконавчому листі, дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Постановою Чернівецького окружного адміністративного суду від 19.08.2015 року у справі №824/1740/15-а адміністративний позов відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Глибоцькому районі до відкритого акціонерного товариства "Букогор" про стягнення заборгованості - задоволено. Стягнуто з відкритого акціонерного товариства "Букогор" (60400, вул. Радгоспна, 6, смт. Глибока, Чернівецька обл., іден. код 14262821) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Глибоцькому районі заборгованість в сумі 1762 (одна тисяча сімсот шістдесят дві) грн. 38 коп. на р/р 37173041000003 у Головному управлінні Державної казначейської служби України у Чернівецькій області, МФО 856135, код 25811082.

14.09.2015 року Чернівецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №824/1740/15-а (а.с. 46).

Як вказував заявник у заяві про заміну стягувача у виконавчому листі, відповідно до п. 5 прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 р. №1105-ХІV Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

З 01.08.2017 р. Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області є правонаступником відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Глибоцькому районі.

Згідно даних відомостей, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області є правонаступником відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Глибоцькому районі Чернівецької області (а.с. 51, 51 зворотній бік).

Згідно ст. 1 Закону України "Про виконавче провадження" від 02.06.2016 р. №1404-VIII (далі - Закон №1404-VIII) виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Частинами 1-2 ст. 15 Закону №1404-VIII встановлено, що сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ.

Відповідно до ч. 5 ст.15 Закону №1404-VIII у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно із ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне задовольнити заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області про заміну стягувача у виконавчому листі і замінити сторону (стягувача) у виконавчому листі №824/1740/15-а, виданому 14.09.2015 року Чернівецьким окружним адміністративним судом його правонаступником, а саме управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області (код ЄДРПОУ 41314497).

Разом із тим, щодо видачі дубліката виконавчого документа варто зазначити наступне.

Як зазначалось вище, 14.09.2015 року Чернівецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №824/1740/15-а (а.с. 46).

Дослідженням матеріалів справи встановлено, що постановою державного виконавця Глибоцького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області від 28.12.2017 року виконавчий лист №824/1740/15-а повернутий стягувачу у зв'язку із тим, що боржником зареєстровано 4 транспортні засоби, на які накладено арешт та оголошено в розшук. Згідно акту про списання автотранспортних засобів від 25.06.2010 року ВАТ “Букогор” транспортні засоби списані (а.с. 48).

Листом від 28.12.2017 року №7926 Глибоцький районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області повідомило заявника про направлення на його адресу для виконання та до відома постанову від 28.12.2017 року (а.с. 47).

Вказаний лист надійшов на адресу заявника 14.02.2019 року, що підтверджується копією супровідного листа органу ДВС із проставленням реєстраційного індексу та дати його надходження, а також витягом із системи електронного документообігу заявника (а.с. 37,38).

Так, в обгрунтування заяви про видачу дубліка виконавчого листа №824/1740/15-а заявник зазначав, що під час складання заяви про повторне пред'явлення виконавчого документа до виконання було виявлено, що на виконанні в органі ДВС перебував не оригінал виконавчого документа, а його копія. Місцезнаходження оригіналу виконавчого листа №824/1740/15-а встановити не вдалось.

          Відповідно до п.18.4 Перехідних положень КАС України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Таким чином, враховуючи те, що заборгованість за виконавчим листом №824/1740/15-а від 14.09.2015 року не сплачена, а оригінал виконавчого листа втрачено, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення заяви та видачу дубліката виконавчого листа.

Відтак, на підставі вищезазначено суд вважає, що заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області про видачу дубліката виконавчого документа та заміну стягувача у виконавчому листі є обгрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 243, 248, 379 КАС України та п.18.4 Перехідних положень КАС України , суд -

У Х В А Л И В:

1. Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області про видачу дубліката виконавчого документа та заміну стягувача у виконавчому листі - задовольнити.

2. Видати дублікат виконавчого листа №824/1740/15-а, виданого 14.09.2015 року Чернівецьким окружним адміністративним судом.

3. Замінити стягувача у виконавчому листі №824/1740/15-а, виданому 14.09.2015 року Чернівецьким окружним адміністративним судом його правонаступником, а саме: відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Глибоцькому районі на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області (код ЄДРПОУ 41314497).

          

Згідно статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

У відповідності до статей 293, 295 Кодексу адміністративного судочинства України ухвали суду першої інстанції можуть бути оскаржені в апеляційному порядку окремо від рішення суду повністю або частково. Апеляційна скарга на ухвалу подається до Сьомого апеляційного адміністративного суду через Чернівецький окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення (складання).

Ухвалу в повному обсязі складено 11 березня 2019 р.

          Суддя           О.В. Анісімов

Дата ухвалення рішення11.03.2019
Оприлюднено13.03.2019
Номер документу80345446
СудочинствоАдміністративне
Сутьвидачу дубліката виконавчого документа та заміну стягувача у виконавчому листі

Судовий реєстр по справі —824/1740/15-а

Ухвала від 29.05.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

Ухвала від 22.05.2023

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

Ухвала від 11.03.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

Ухвала від 06.03.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

Ухвала від 25.02.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

Ухвала від 28.07.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

Ухвала від 28.07.2015

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні