Ухвала
від 11.03.2019 по справі 761/1988/18
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/1988/18

Провадження № 4-с/761/123/2019

У Х В А Л А

Іменем України

11 березня 2019 року суддя Шевченківського районного суду м.Києва Савицький О.А., вивчивши матеріали скарги Асоціації Національна Туристична організація України про визнання дій неправомірними та скасування постанови державного виконавця Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві Борисюка А.А. про накладення штрафу,

В С Т А Н О В И В:

28.02.2018 року Асоціація Національна Туристична організація України звернулася до Шевченківського районного суду міста Києва зі скаргою, в якій просить визнати дії неправомірними та скасувати постанову державного виконавця Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві Борисюка А.А. про накладення штрафу.

Так, відповідно до вимог ч. 1 ст. 19 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи, що виникають з цивільних, земельних, трудових, сімейних, житлових та інших правовідносин, крім справ, розгляд яких здійснюється в порядку іншого судочинства.

При цьому згідно положень ст. 447 ЦПК України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до Цивільного процесуального кодексу України, порушено їхні права чи свободи.

Разом з тим, як вбачається зі змісту скарги та доданих до неї документів, заявник оскаржує постанову державного виконавця Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві Борисюка Р.А. про накладення на боржника - Асоціацію "Національна Туристична організація України" штрафу у розмірі 5 100,00 грн. за невиконання рішення суду, винесену 29.01.2019 року у виконавчому провадженні №57915218 з примусового виконання виконавчого листа №761/1988/18 від 07.12.2018 року.

Проте, відповідно до вимог ч.2 ст. 74 Закону України Про виконавче провадження рішення, дії чи бездіяльність виконавця та посадових осіб органів державної виконавчої служби щодо виконання рішень інших органів (посадових осіб), у тому числі постанов державного виконавця про стягнення виконавчого збору, постанов приватного виконавця про стягнення основної винагороди, витрат виконавчого провадження та штрафів, можуть бути оскаржені сторонами, іншими учасниками та особами до відповідного адміністративного суду в порядку, передбаченому законом.

Крім того, згідно роз'яснень, які містяться в п. 7 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судових рішень у цивільних справах від 07 лютого 2014 року № 6, постанови державного виконавця про стягнення виконавчого збору, витрат на проведення виконавчих дій та накладення штрафу є окремими виконавчими документами. У зв'язку із цим справи щодо оскарження постанов державного виконавця про стягнення виконавчого збору, витрат, пов'язаних з організацією та проведенням виконавчих дій і накладенням штрафу, прийнятих у виконавчих провадженнях стосовно примусового виконання судового рішення у цивільній справі, належать до компетенції адміністративних судів.

Отже, зважаючи на вищезазначене, суддя прийшов до висновку, що скарга Асоціації Національна Туристична організація України про визнання дій неправомірними та скасування постанови державного виконавця Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві Борисюка А.А. про накладення штрафу, підлягає розгляду за правилами адміністративного судочинства в порядку, регламентованому КАС України.

У відповідності до вимог п. 1 ч. 1 ст. 186 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Відтак, проаналізувавши зміст скарги та вивчивши додані до неї матеріали, суддя дійшов висновку про необхідність відмовити у відкритті провадження у цивільній справі за вказаною скаргою.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 19, 186, 260, 353-355, 447 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

Відмовити у відкритті провадження у цивільній справі за скаргою Асоціації Національна Туристична організація України про визнання дій неправомірними та скасування постанови державного виконавця Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві Борисюка А.А. про накладення штрафу.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду через Шевченківський районний суду міста Києва протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення зазначених вище строків, або після перегляду ухвали в апеляційному порядку, якщо її не скасовано.

Суддя:

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.03.2019
Оприлюднено12.03.2019
Номер документу80357196
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —761/1988/18

Ухвала від 12.06.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Пономаренко Н. В.

Ухвала від 04.04.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 28.02.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 28.02.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 28.02.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 11.03.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 28.02.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

Ухвала від 23.01.2019

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мальцев Д. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні