Ухвала
від 07.03.2019 по справі 453/222/19
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 453/222/19

№ провадження 2/453/206/19

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

07 березня 2019 року м. Сколе

Суддя Сколівського районного суду Львівської області Микитин В.Я., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 (місце проживання - Львівська область, Сколівський район, с. Опорець, вул. Шевченка, буд. 28) до Опорецької сільської ради Сколівського району Львівської області (місцезнаходження - Львівська область, Сколівський район, с. Опорець, код ЄДРПОУ 04370550) та ОСОБА_2 (місце проживання - Львівська область, Сколівський район, с. Опорець, вул. Шевченка, буд. 30), з участю третіх осіб - Головного управління Держгеокадастру у Львівській області (місцезнаходження - м. Львів, проспект Чорновола, буд. 4), ОСОБА_3 (місце проживання - Львівська область, Сколівський район, с. Опорець, вул. Шевченка, буд. 26) та ОСОБА_4 (місце проживання - Львівська область, Сколівський район, с. Опорець, вул. Шевченка, буд. 32), про визнання нечинним рішення у частині передачі у власність земельної ділянки, визнання недійсним Державного акта на право власності на земельну ділянку, усунення перешкод у користуванні проїздом,-

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_1 21.02.2019 року звернулася у суд з позовною заявою, в якій просить визнати нечинним рішення відповідача - Опорецької сільської ради Сколівського району Львівської області № 45 від 27.08.2005 року Про передачу у власність земельну ділянку у с. Опорець ОСОБА_2М. , - у частині передачі йому у власність земельної ділянки для обслуговування житлового будинку площею 0,20 га.; визнати недійсним Державний акт на право власності на земельну ділянку площею 0,2091, кадастровий номер 4624584900:01:003:0041, для обслуговування житлового будинку у с. Опорець Сколівського району Львівської області по вул. Шевченка, виданий на ім'я відповідача - ОСОБА_2; зобов'язати відповідача - ОСОБА_2 усунути йому перешкоди у користуванні земельною ділянкою у виді проїзної дороги шляхом демонтажу жердини та припинення конфліктів. Судові витрати у справі позивач просить покласти на відповідачів солідарно.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України та у відповідності до ст. 19 ЦПК України повинна розглядатися у порядку цивільного судочинства.

Згідно даних інформаційного листа Опорецької сільської ради Сколівського району Львівської області від 07.03.2019 року вх. № 1117, відповідач ОСОБА_5 числиться зареєстрованим у ІНФОРМАЦІЯ_1.

Підстави для залишення поданої позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження за такою позовною заявою, у суду відсутні.

Справа, в силу значення її для сторін, категорії та обраного позивачем способу захисту, не може розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження, а, відтак, підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

У справі слід призначити підготовче судове засідання.

Керуючись ст. 187 ЦПК України,-

у х в а л и в:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання - Львівська область, Сколівський район, с. Опорець, вул. Шевченка, буд. 28) до Опорецької сільської ради Сколівського району Львівської області (місцезнаходження - Львівська область, Сколівський район, с. Опорець, код ЄДРПОУ 04370550) та ОСОБА_2 (місце проживання - Львівська область, Сколівський район, с. Опорець, вул. Шевченка, буд. 30), з участю третіх осіб - Головного управління Держгеокадастру у Львівській області (місцезнаходження - м. Львів, проспект Чорновола, буд. 4), ОСОБА_3 (місце проживання - Львівська область, Сколівський район, с. Опорець, вул. Шевченка, буд. 26) та ОСОБА_4 (місце проживання - Львівська область, Сколівський район, с. Опорець, вул. Шевченка, буд. 32), про визнання нечинним рішення у частині передачі у власність земельної ділянки, визнання недійсним Державного акта на право власності на земельну ділянку, усунення перешкод у користуванні проїздом.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання у справі буде проводитись 08.04.2019 року об 15 год. 00 хв. у приміщенні суду в м. Сколе Львівської області по вул. Д. Галицького, 8, з повідомленням учасників справи.

Роз'яснити відповідачам про їх право у строк п'ятнадцять днів з дня вручення копії даної ухвали подати відзив із викладенням заперечень проти позову або ж повного чи часткового визнання позовних вимог, котрий повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд буде вирішувати справу за наявними матеріалами.

Роз'яснити позивачу, що у випадку подання відповідачами відзиву у визначені судом строк та порядку, вона, в силу ст. 179 ЦПК України, вправі подати суду відповідь на відзив із викладенням своїх пояснень, міркувань чи аргументів щодо наведених відповідачами у відзиві заперечень і мотивів їх визнання або відхилення. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив, котрий не може перевищувати десяти днів з дня вручення їй відзиву.

Роз'яснити відповідачам про їх право у строк десять днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, в силу ст. 180 ЦПК України подати заперечення із викладенням своїх пояснень, міркувань і аргументів щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань, аргументів, а також мотивів їх визнання або відхилення.

Треті особи у справі вправі подати пояснення щодо позову або відзиву із викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову у порядку, визначеному ст. 181 ЦПК України у строк, котрий не може перевищувати десяти днів з дня вручення їй позовної заяви чи відзиву.

Копію ухвали про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи з урахуванням вимог, встановлених ч. 5 ст. 128 ЦПК України, для відома та виконання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://sv.lv.court.gov.ua.

Дана ухвала може бути оскаржена лише у частині порушення судом правил підсудності у встановлені ст. ст. 354, 355 ЦПК України строк і порядок, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.Я. Микитин

СудСколівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення07.03.2019
Оприлюднено12.03.2019
Номер документу80361310
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —453/222/19

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Ухвала від 03.07.2022

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Курницька В. Я.

Постанова від 31.05.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Русинчук Микола Миколайович

Ухвала від 24.05.2022

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Русинчук Микола Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні