Ухвала
від 06.03.2019 по справі 210/2807/17
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/2807/17

Провадження № 1-кс/210/777/19

"06" березня 2019 р. Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області радник юстиції ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, в рамках кримінального провадження за № 42017040000000560 від 18.05.2017, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 176, ч. 1 ст. 242 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

06 березня 2019 року прокурор другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області радник юстиції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування заявленого клопотання прокурор посилався на те, що в провадженні другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області перебуває у кримінальному провадженні за № 42017040000000560 від 18.05.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 176, ч. 1 ст. 242 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 , зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб, не вживають заходи по документуванню незаконної діяльності службових осіб ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » м. Жовті Води (надалі ДП СхідГЗК) щодо незаконного заволодіння коштами вказаного підприємства під час закупівлі товарів за державні кошти за завищеними цінами.

Таким чином, внаслідок незаконної діяльності службових осіб ДП СхідГЗК за сприянням посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_3 завдано матеріальних збитків державі.

До вчинення вказаного вище кримінального правопорушення причетні посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », здійсню поставки сірки технічної газової гранульованої нерафінованої до ДП СхідГЗК для виготовлення сірчаної кислоти на сірчанокислотному заводі ДП СхідГЗК. Сірку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » закуповує у виробника АТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » на території Республіки Казахстан.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території ДП СхідГЗК на даний час наявні товарно-матеріальні цінності у вигляді сірки технічної газової гранульованої нерафінованої, яка по деяким параметрам не відповідає якісним показникам, заявленим в документації до неї.

Враховуючи, що на закупівлю товарно-матеріальних цінностей: сірки технічної газової гранульованої нерафінованої, яка не відповідає параметрам, заявленим в документації, витрачаються кошти ДП СхідГЗК, виникла необхідність провести дослідження зразків сірки технічної газової гранульованої нерафінованої, яка поставлена на підприємство ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». Для відібрання зразків сірки технічної газової гранульованої нерафінованої необхідно залучити відповідного спеціаліста.

Крім того, для встановлення належності сірки технічної газової гранульованої нерафінованої, з якої необхідно відібрати зразки для дослідження, необхідно отримати доступ до документації ДП СхідГЗК, відповідно до якої дана сировина була поставлена на підприємство, з можливістю вилучення завірених копій вказаних документів, а саме: договори поставки з усіма додатками, сертифікати якості, акти приймання-передачі товарно-матеріальних цінностей, документи щодо її зберігання, використання з моменту поставки та залишку на даний час, документи по утилізації тари (мішки біг-беги).

Таким чином, з метою виявлення та фіксації, вилучення відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, забезпечення їх схоронності та можливості подальшого використання як доказу у кримінальному провадженні, у вказаному кримінальному провадженні виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до речей та документів, що належать ДП СхідГЗК, а саме: сірки технічної газової гранульованої нерафінованої, яка поставлена ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » на ДП СхідГЗК, з можливістю відібрання її зразків, необхідних для проведення дослідження, документації ДПСхідГЗК,відповідно доякої данасировина булапоставлена напідприємство,з можливістювилучення завіренихкопій вказанихдокументів,а саме:договори поставкиз усімадодатками,сертифікати якості,акти приймання-передачітоварно-матеріальнихцінностей,документи щодоїї зберігання,використання змоменту поставкита залишкуна данийчас,документи поутилізації тари(мішкибіг-беги),та знаходяться натериторіїДП СхідГЗК, за адресою: АДРЕСА_1 .

Вказує, що єдиним можливим та необхідним у даному випадку шляхом для законного отримання доступу до вказаної території, носіїв інформації, забезпечення її схоронності та можливості подальшого використання як доказу у кримінальному провадженні є проведення тимчасового доступу до речей та документів, що належать ДП СхідГЗК, за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Слідчий суддя, вислухавши прокурора, дослідивши матеріали кримінального провадження, приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі з урахуванням наступного.

Судом встановлено, що в провадженні другого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Дніпропетровської області перебуває кримінальне провадження № 42017040000000560 від 18.05.2017 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 176, ч. 1 ст. 242 КК України.

Відповідно до ст. 131 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, який застосовується з метою дієвості цього провадження. Згідно зі ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно зі ст. 163 ч.5 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, вивчивши матеріали вищевказаного кримінального провадження, вважає клопотання слідчого таким, щопідлягає задоволенню в повному обсязі, оскільки дані, викладені у матеріалах кримінального провадження дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального провадження, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 110, 159-164, 309, 369-372 та 395 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області радник юстиції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати дозвіл на проведення тимчасового доступу до речей та документів, що знаходяться натериторіїДП СхідГЗК, за адресою: АДРЕСА_1 , та належать ДП СхідГЗК, із можливістю вилучення зразків та завірених копій, наступних речей та документів:

-зразків сірки технічної газової гранульованої нерафінованої, яка поставлена ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » на ДП СхідГЗК, в кількості, необхідній для проведення її дослідження, із залученням спеціаліста;

-документації ДП СхідГЗК, відповідно до якої сірка технічнагазова гранульовананерафінована була поставлена на ДП СхідГЗК від ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »: договори поставки з усіма додатками, сертифікати якості, акти приймання-передачі товарно-матеріальних цінностей, документи щодо її зберігання, використання з моменту поставки та залишку на даний час, документи по утилізації тари (мішки біг-беги).

1.Надати право на тимчасовий доступ до вищевказаних речей та документів прокурору другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , а також включеним до груп слідчим та прокурорам у вказаному кримінальному провадженні, старшому оперуповноваженому УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НПУ майору поліції ОСОБА_4 , оперуповноваженому УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НПУ майору поліції ОСОБА_5 .

Надати розпорядження відповідним посадовим особам Державного підприємства " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечити тимчасовий доступ до вищевказаних документів прокурору другого відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , а також слідчим, включеним до групи слідчих та прокурорам, включеним до групи прокурорів у вказаному кримінальному провадженні, старшому оперуповноваженому УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НПУ ОСОБА_4 , оперуповноваженому УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НПУ майору поліції ОСОБА_5 .

Визначити строк дії ухвали тривалістю 30 (тридцять) днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Невиконання даної ухвали з боку осіб, яким надано розпорядження, тягне за собою наслідки, передбачені ст.166 КПК України.

Ухвала слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів, яким дозволено вилучення речей і документів, які посвідчують користування правом на здійснення підприємницької діяльності, або інших, за відсутності яких фізична особа - підприємець чи юридична особа позбавляються можливості здійснювати свою діяльність може бути оскаржена протягом п`яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80404154
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —210/2807/17

Ухвала від 30.07.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 11.12.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 05.12.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 05.12.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 05.12.2017

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 30.08.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Слоквенко Г. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні