Ухвала
від 13.03.2019 по справі 185/369/18
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/369/18

Провадження № 1-кс/185/807/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 березня 2019 року слідчий суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , розглянувши погоджене з прокурором Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів

В С Т А Н О В И В :

В клопотанні слідчий в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 366 КК України, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 29.12.2017 року за № 12018040370000008, порушує питання про надання дозволу на тимчасовий доступ та вилучення документів, що перебувають у володінні Дніпропетровського територіального управління ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: інформацію щодо деталізації телефонних з`єднань абонентів стільникового зв`язку за номерами НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , надання даних, щодо користувачів цього номеру у друкованому та електронному вигляді (з зазначенням номерів абонентів між якими здійснювалось з`єднання, типу та виду з`єднання, дати та часу та терміну з`єднання та місцезнаходження абонентів (азимут відносно знаходження базових станцій) за період часу з 00-00 години 01.06.2017 року до 00-00 години 02.08.2017 року, з метою перевірки правдивості свідчень ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

В судовому засіданні слідчий просив задовольнити подане клопотання.

Розглянувши клопотання, вивчивши додані до нього документи, з`ясувавши обґрунтування слідчого, щодо вмотивованості поданого до суду клопотання, вважаю, що вказане клопотання слідчого має бути задоволено, оскільки базується на наданих слідчому судді доказах, що обґрунтовують доводи клопотання.

Зокрема, з доданих до клопотання документів вбачається, що 02.01.2018 року до чергової частини Павлоградського ВП з письмовою заявою звернувся представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_7 про те, що 02.08.2017 року службові особи Дніпропетровської філії ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » внесли завідомо неправдиві відомості, склали та видали офіційний документ висновок про родючість ґрунту земельних ділянок, розташованих на території Булахівської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області.

Відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.366 КПК України, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.01.2018 року за №12018040370000008.

По вказаному кримінальному провадженню були допитані свідки ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та встановлено, що вони мають в користуванні абонентські номери НОМЕР_1 та НОМЕР_2 .

В ході досудового слідства виникла необхідність перевірки правдивості свідчень свідків ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , приймаючи до уваги що отримати інформацію іншим шляхом неможливо, та отримана інформація має значення для встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення та може бути використана в рамках кримінального провадження, як доказ, необхідно отримати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення документів, що перебувають у володінні Дніпропетровського територіального управління ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до електронних інформаційних систем або їх частин, мобільних терміналів систем зв`язку здійснюється шляхом зняття копії інформації, що міститься в таких електронних інформаційних системах або їх частинах, мобільних терміналах систем зв`язку, без їх вилучення.

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв`язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо.

Враховуючи, що слідчим обґрунтовано важливість та необхідність встановлення обставин у кримінальному провадженні, саме шляхом надання тимчасового доступу до вищевказаної інформації, а також неможливість іншими способами довести вищевказані обставини, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з визначенням строку дії ухвали терміном на одинмісяць.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-164 КПК України, слідчий суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчому СВ Павлоградського ВП ГУПН в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 та слідчому СВ Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_8 тимчасовий доступ та можливість вилучення документів, що перебувають у володінні Дніпропетровського територіального управління ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: інформацію щодо деталізації телефонних з`єднань абонентів стільникового зв`язку за номерами НОМЕР_1 та НОМЕР_2 , надання даних, щодо користувачів цього номеру у друкованому та електронному вигляді (з зазначенням номерів абонентів між якими здійснювалось з`єднання, типу та виду з`єднання, дати та часу та терміну з`єднання та місцезнаходження абонентів (азимут відносно знаходження базових станцій) за період часу з 00-00 години 01.06.2017 року до 00-00 години 02.08.2017 року.

Відповідальній особі, в якої перебуває вищевказана інформація, забезпечити слідчому СВ Павлоградського ВП ГУПН в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 та слідчому СВ Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_8 до неї тимчасовий доступ та можливість вилучення.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали, тобто до 13 квітня 2019 року.

У разі невиконання даної ухвали слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Cлідчий суддя: ОСОБА_1

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення13.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80407635
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —185/369/18

Ухвала від 27.03.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 19.01.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні