Ухвала
від 27.03.2019 по справі 185/369/18
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/369/18

Провадження № 1-кс/185/1008/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К РА Ї Н И

27 березня 2019 року слідчий суддя Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши погоджене з прокурором Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , клопотання слідчого СВ Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровськй області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів

В С Т А Н О В И В :

В клопотанні слідчий в рамках досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 366 КК України, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.01.2018 року за № 1201840370000008, порушує питання про надання тимчасового доступу до оригіналів документів та інформації, що знаходяться в Дніпропетровській філії ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення вказаних документів.

З клопотання вбачається, що 02.01.2018 року до чергової частини ІНФОРМАЦІЯ_2 з письмовою заявою звернувся представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_5 про те, що 02.08.2017 року службові особи Дніпропетровської філії ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » внесли завідомо неправдиві відомості, склали та видали офіційний документ висновок про родючість ґрунту земельних ділянок, розташованих на території Булахівської сільської ради Павлоградського району Дніпропетровської області.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 02.01.2018 року за №12018040370000008, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, а саме службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів».

В ході досудового слідства виникла необхідність в долучені до матеріалів кримінального провадження документів та отримання інформації:

- про працівниківДФ ДУ« ІНФОРМАЦІЯ_1 »,які отрималивід працівника ДФ ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 ґрунтові проби в кількості 3 штук, отриманих на підставі Акту відбору ґрунтовихпроб дляпроведення еколого-агрохімічнихдосліджень напредмет зміниродючості ґрунтувід 27.06.2017 на території Булахівської селищної ради Павлоградського району з земельних ділянок, яка знаходиться в користуванні на умовах оренди ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »,

- відомості про працівників, які в подальшому проводили аналіз ґрунтових зразків на родючість;

- документів, що стосуються утилізації, знищення ґрунтових проб в кількості 3 штук, отриманих на підставі Акту відбору ґрунтовихпроб дляпроведення еколого-агрохімічнихдосліджень напредмет зміниродючості ґрунтувід 27.06.2017 на території Булахівської селищної ради Павлоградського району з земельних ділянок, яка знаходиться в користуванні на умовах оренди ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та пакетів, в яких перебували вказані ґрунтові проби.

З метою отримання вказаної інформації та документів, на ім`я директора Дніпропетровської філії ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_7 направлено запит, однак відповідно до відповіді за вих. №136 від 06.03.2019 в наданні вказаної інформації відмовлено.

Крім цього, з метою повноти та об`єктивності дослідження усіх обставин кримінального правопорушення виникла необхідність в отриманні оригіналу Журналу реєстрації ґрунтових зразків за 2017 рік для подальшого експертного дослідження внесення до нього завідомо неправдивих відомостей, а також копій наказів про прийняття на роботу та посадові інструкції працівників інституту, які отрималивід ОСОБА_6 ґрунтові пробив кількості3штук таосіб,які проводилианаліз ґрунтовихзразків народючість.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що вищезазначені документи мають значення для прийняття законного та обґрунтованого рішення у кримінальному провадженні, для встановлення відповідності або невідповідності дій працівників ДФ ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вимогам діючого законодавства, та у зв`язку з тим, що у інший спосіб неможливо отримати вказані документи, необхідно отримати тимчасовий доступ та вилучення оригіналів вказаних документів, що знаходяться в ДФ ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованому за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий просив задовольнити подане клопотання та з метою попередження зміни або знищення речей чи документів, клопотання розглянути без виклику особи, у володінні якої вони знаходиться.

У відповідності до ч. 2 ст. 163 КПК України, слідчий суддя розглядає вказане клопотання без виклику особи у володінні якої знаходяться вищезазначені документи.

Розглянувши клопотання, вивчивши додані до нього документи, з`ясувавши обґрунтування слідчого, щодо вмотивованості поданого до суду клопотання, вважаю, що вказане клопотання має бути задоволено, оскільки базується на наданих слідчому судді доказах, що обґрунтовують доводи клопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

В судовому засіданні слідчим доведено та підтверджено наданими копіями документів, що є достатні підстави вважати, що надання тимчасового доступу до вищевказаних документів та інформації має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, використання вилученихдокументів врамках кримінальногопровадження всукупності зіншими речами,документами тапоказаннями можестати вагомимдоказом уданому кримінальномупровадженні,доводячи причетністьабо непричетністьосіб доскоєння кримінальногоправопорушення,а вподальшому ходірозслідуванняподії кримінальногоправопорушення,осіб,які йоговчинили таінших обставин,що підлягаютьдоказуванню підчас досудовогорозслідування,а також неможливість іншими способами довести вищевказані обставини, тому є необхідність для отримання тимчасового доступу.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Вилучення оригіналів документів, що знаходяться у володінні ДФ ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , є винятковою процесуальною дією, яка може бути здійснена лише у тому випадку, якщо потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання, тому слідчий суддя вважає за необхідне надати тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, з визначенням строку дії ухвали терміном на один місяць.

Керуючись ст. ст. 131, 132, 159-164 КПК України, слідчий суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого СВ Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровськй області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчим СВ Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_8 , ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , прокурорам Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 тимчасовий доступ до документів та інформації, що знаходяться в Дніпропетровській філії ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованому за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення оригіналів вказаних документів, а саме:

- відомості про працівників ДФ ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які отримали від працівника ДФ ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 ґрунтові проби в кількості 3 штук, отриманих на підставі Акту відбору ґрунтовихпроб дляпроведення еколого-агрохімічнихдосліджень напредмет зміниродючості ґрунтувід 27.06.2017 на території Булахівської селищної ради Павлоградського району з земельних ділянок, яка знаходиться в користуванні на умовах оренди ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а також наказ про їх призначення на посаду та посадові інструкції;

- відомості про працівників, які в подальшому проводили аналіз ґрунтових зразків на родючість, а також наказ про їх призначення на посаду та посадові інструкції;

- документи (розпорядження, акти тощо), що стосуються утилізації, знищення ґрунтових проб в кількості 3 штук, отриманих на підставі Акту відбору ґрунтовихпроб дляпроведення еколого-агрохімічнихдосліджень напредмет зміниродючості ґрунтувід 27.06.2017 на території Булахівської селищної ради Павлоградського району з земельних ділянок, яка знаходиться в користуванні на умовах оренди ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та пакетів, в яких перебували вказані ґрунтові проби;

- Журнал реєстрації ґрунтових зразків за 2017 рік;

- наказ про призначення на посаду ОСОБА_12 , її посадову інструкцію.

Відповідальній особі ДФ ДУ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », в якої перебувають вищевказані документи, забезпечити слідчим СВ Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_8 , ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , прокурорам Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 до них тимчасовий доступ та можливість вилучення.

Строк дії ухвали один місяць з дня постановлення ухвали, тобто до 27 квітня 2019 року.

У разі невиконання даної ухвали слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Cлідчий суддя: ОСОБА_1

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення27.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80728439
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —185/369/18

Ухвала від 27.03.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 13.03.2019

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

Ухвала від 19.01.2018

Кримінальне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Головін В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні