Ухвала
від 12.03.2019 по справі 2-635/10
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

12.03.2019 Справа №2-635/10

12 березня 2019 року м.Тернопіль

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Черніцька І.М., при вирішенні питання про прийняття подання в.о. начальника Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого документа,-

В С Т А Н О В И В:

В.о. начальника Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області ОСОБА_1 звернувся до суду із поданням про видачу дубліката виконавчого листа №2-635/2010 від 11 листопада 2010 року, виданого Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області про стягнення з ОСОБА_2 на користь ПАТ КБ ПриватБанк 28485,55 грн, що за курсом 7,99 відповідно до службового розпорядження НБУ №417/76 від 25 лютого 2010 року складає 3565,15 доларів США заборгованості за кредитним договором, а також 31,28 доларів США, що еквівалентно 250 грн. штрафу, 168,28 доларів США, що еквівалентно 1344,54 грн. штрафу та 404,85 грн. в повернення сплачених судових витрат.

Встановлено, що подання не відповідає вимогам Закону, зокрема у вступній частині подання не зазначено заявника, його місцезнаходження та всіх заінтересованих осіб (стягувача та боржника), їх місце проживання чи перебування. А також, не долучено копій подання та всіх доданих до нього доказів відповідно до кількості учасників справи.

Відповідно до вимог п. 3 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 26.12.2003 за N 14 Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження та Методичних рекомендацій Щодо порядку підготовки та надіслання державними виконавцями до суду подань і заяв викладених у листі Міністерства юстиції України від 18.12.2006 року за № 25-1/899/7, скарги, заяви, подання мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК України.

Згідно з вимогами ч.2 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв'язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

В силу вимог вищевказаних Методичних рекомендацій у розділі Форма і зміст заяви, подання зазначено, що подання повинно містити:

- найменування осіб - сторін у справі, їх місце знаходження, проживання, поштовий індекс, номер засобів зв'язку, якщо такі

відомі.

При вирішенні питання стосовно того, яких осіб необхідно

зазначати як сторони у справі, слід виходити з того, що учасник виконавчого провадження, який звернувся до суду з заявою (поданням) бере участь у її розгляді як заявник, а інші учасники цього провадження, прав і обов'язків яких безпосередньо стосується зазначене звернення, - як заінтересовані особи.

У переважній більшості випадків як заінтересовані особи мають бути зазначені сторони виконавчого провадження - стягувач та боржник.

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог викладених у ст.ст. 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали.

Враховуючи вищенаведені вимоги закону та встановленні обставини, подання в.о. начальника Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого документа слід залишити без руху і надати заявнику строк до десяти днів з дня вручення ухвали суду, для подачі належно оформленого подання із зазначенням у вступній частині найменування заявника, заінтересованих осіб по справі, їх місце знаходження, проживання, поштовий індекс, номер засобів зв'язку, якщо такі відомі, а також надання його копій та долучених документів відповідно до кількості учасників справи. На підставі наведеного і, керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Подання в.о. начальника Тернопільського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області ОСОБА_1 про видачу дубліката виконавчого документа слід залишити без руху і надати заявнику строк до п'яти днів з дня отримання ухвали суду, для подачі належно оформленого подання із зазначенням у вступній частині найменування заявника, заінтересованих осіб по справі,їх місце знаходження, проживання, поштовий індекс, номер засобів зв'язку, якщо такі відомі, а також подання його копій та долучених документів відповідно до кількості учасників справи. У випадку виконання вищевказаних вимог ухвали у визначений термін, позовна подання буде вважатись поданим у день первісного подання його до суду.

Інакше подання вважається неподаним та повертається заявнику.

Головуючий суддяОСОБА_3

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення12.03.2019
Оприлюднено14.03.2019
Номер документу80412776
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-635/10

Рішення від 24.06.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Тетервак Н. А.

Рішення від 24.06.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Тетервак Н. А.

Ухвала від 11.06.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Тетервак Н. А.

Ухвала від 11.06.2010

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Тетервак Н. А.

Ухвала від 02.08.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 12.03.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Черніцька І. М.

Ухвала від 26.08.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Рішення від 14.09.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 12.08.2010

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні