Ухвала
від 20.03.2019 по справі 560/623/19
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/623/19

УХВАЛА

20 березня 2019 рокум. Хмельницький

Суддя Хмельницького окружного адміністративного суду Гнап Д.Д., розглянувши позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Спец-М" до Управління Держпраці у Рівненській області про визнання протиправною та скасування постанови,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Спец-М" звернулося в суд з позовом до Управління Держпраці у Рівненській області, в якому просить:

- визнати протиправною та скасувати постанову, винесену начальником Управління Держпраці в Рівненській області ОСОБА_1 від 08.11.2018 про накладення штрафу уповноваженими посадовими особами на товариство з обмеженою відповідальністю "Спец-М".

Позивач підставою позову зазначає порушення відповідачем вимог закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

Ухвалою ОСОБА_2 окружного адміністративного суду від 12.03.2019 позовну заяву було залишено без руху.

Позивач усунув недоліки позовної заяви.

В позовній заяві позивачем заявлено клопотання про витребування в Управління Держпраці у Рівненській області завірену копію справи, заведеної за фактом позапланової перевірки у формі інспекційного відвідування у жовтні 2018 року товариства з обмеженою відповідальністю "Спец-М".

Вирішуючи зазначене клопотання суд зазначає та враховує наступне.

Частиною 1 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з частинами 6 та 7 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом (частина 8 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України).

Суд погоджується з тим, що зазначені документи мають значення для розгляду справи по суті і їх слід витребувати за клопотанням позивача.

Адміністративний позов подано з дотриманням вимог статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України.

Підстав для залишення без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження у справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України немає.

Справа підсудна ОСОБА_2 окружному адміністративному суду.

Керуючись статтями 162-164, 171, 248, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Спец-М" (вул. Пілотська 20-А, м.Хмельницький, Хмельницька область, 29001) до Управління Держпраці у Рівненській області (вул. Лермонтова 7, м.Рівне, 33028) про визнання протиправною та скасування постанови.

Розглянути справу за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання на 16.04.2019 р. о 9:30 год. в приміщенні ОСОБА_2 окружного адміністративного суду за адресою м. Хмельницький, вул. Козацька, 42.

Клопотання товариства з обмеженою відповідальністю "Спец-М" про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати в Управління Держпраці у Рівненській області завірені копії матеріалів позапланової перевірки товариства з обмеженою відповідальністю "Спец-М", на підставі яких винесено спірну постанову.

Витребувані матеріали відповідачу слід подати до суду до 10 квітня 2019 року.

Надати відповідачу строк для подання відзиву на позов - 15 днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву (відповіді на відзив, заперечення) до суду.

До відзиву додаються : 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву (відповіді на відзив, заперечення) і доданих доказів іншим учасникам справи.

Повідомити учасників справи про відсутність технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише з підстав порушення правил підсудності до Сьомого апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня її підписання. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддяОСОБА_3

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.03.2019
Оприлюднено21.03.2019
Номер документу80574240
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —560/623/19

Ухвала від 10.07.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Охрімчук І.Г.

Ухвала від 18.06.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Охрімчук І.Г.

Рішення від 08.05.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

Постанова від 07.05.2019

Адмінправопорушення

Дубровицький районний суд Рівненської області

Отупор К.М.

Ухвала від 16.04.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

Ухвала від 20.03.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

Ухвала від 12.03.2019

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Гнап Д.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні