Ухвала
від 21.03.2019 по справі 580/99/19
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкладення підготовчого засідання

21 березня 2019 року справа № 580/99/19

м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого - судді: Тимошенко В.П.,

за участю секретаря судового засідання: Пруднікової В.О.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження адміністративну справу за ОСОБА_1 до Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги на предмет спору товариство з обмеженою відповідальністю "Ілларіум" про визнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити дії,

встановив:

09 січня 2019 року до Черкаського окружного адміністративного суду надійшов позов ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1) до Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради ( вул. Б.Вишневецького, 36, м. Черкаси, 18000, код ЄДРПОУ 38764723), в якому позивач просить:

1) визнати протиправною бездіяльність відповідача щодо не виключення відомостей відносно позивача, як керівника ТОВ "Ілларіум" з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

2) зобов'язати відповідача виключити з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості стосовно позивача як керівника ТОВ "Ілларіум".

Підготовче засідання призначено на 09 год. 30 хв. 21 березня 2019 року.

Представник позивача в підготовче засідання не з'явився. В матеріалах справи відсутні відомості про отримання позивачем судової повістки про виклик в підготовче засідання.

Представник відповідача в підготовче засідання не з'явився, про причини неявки суд не повідомив. Був належним чином повідомлений про дату, час і місце підготовчого засідання, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення від 19.03.2019.

Представник третьої особи в підготовче засідання не з'явився. В матеріалах справи відсутні відомості про отримання третьою особою судової повістки про виклик в підготовче засідання.

Ухвалою суду від 07.03.2019 витребувати у Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради відзив на позовну заяву, копію реєстраційної справи ТОВ "Ілларіум" (ідентифікаційний код 39993717). Витребувані документи зобов?язано надати через відділ організаційного забезпечення та контролю (канцелярія) до 17 год. 00 хв. 20.03.2019. Ухвалу суду відповідачем отримано 18.03.2019, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення від 19.03.2019.

Частиною 4 статті 9 КАС України визначено, що суд вживає визначених законом заходів, необхідних для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з ч. 3 ст. 77 КАС України суд може збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Положеннями ч. 1 ст. 79 КАС України передбачено, що учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду.

Таким чином, суд вважає за необхідне повторно витребувати від Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради відзив на позовну заяву, копію реєстраційної справи ТОВ "Ілларіум" (ідентифікаційний код 39993717).

Згідно з частинами 7, 8 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Згідно з пунктом 3 частини 1 статті 149 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб'єктом владних повноважень.

Згідно пункту 1 частини 2 статті 181 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках визначених пунктами 1-3, 5 частини другої статті 205 цього Кодексу.

Згідно пункту 1 частини 2 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстав неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання.

Враховуючи, що в матеріалах справи відсутні відомості про отримання позивачем судової повістки про виклик в підготовче засідання, суд відкладає підготовче засіданні.

Керуючись статтями 9, 77, 79, 80, 149, 181, 205, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ухвалив:

Відкласти підготовче засідання у даній справі.

Призначити підготовче засідання на 03 квітня 2019 року о 14 год. 30 хв., що буде проводитись суддею Тимошенко В.П. в залі Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, - із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Повторно витребувати від Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради відзив на позовну заяву, копію реєстраційної справи ТОВ "Ілларіум" (ідентифікаційний код 39993717).

Витребувані докази надати Черкаському окружному адміністративному суду через відділ документального забезпечення суду (канцелярія) до 17 год. 00 хв. 02.04.2019.

Роз'яснити відповідачу, що згідно з пунктом 3 частини 1 статті 149 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб'єктом владних повноважень.

Роз'яснити відповідачу, що згідно з частиною 9 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неподання суб'єктом владних повноважень витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з'ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами.

В підготовче засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Згідно з частиною 2 статті 131 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи, які не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов'язані завчасно повідомити про це суд.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Суддя В.П. Тимошенко

Дата ухвалення рішення21.03.2019
Оприлюднено22.03.2019
Номер документу80606299
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —580/99/19

Рішення від 08.05.2019

Адміністративне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Рішення від 16.04.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Ухвала від 03.04.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Ухвала від 21.03.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Ухвала від 07.03.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

Ухвала від 21.01.2019

Адміністративне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Ухвала від 14.01.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.П. Тимошенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні