Ухвала
від 20.03.2019 по справі 461/1432/19
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/1432/19

Провадження № 1-кс/461/2421/19

УХВАЛА

Іменем України

20.03.2019 м.Львів

Слідчий суддя Галицького районного суду м.Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в закритому судовому засіданні погоджене з прокурором клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 про проведення обшуку у кримінальному провадженні №12019140000000002,-

ВСТАНОВИВ:

20.03.2019 року до Галицького районного суду м. Львова надійшло погоджене з прокурором військової прокуратури Львівського гарнізону ОСОБА_5 клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 , в якому просить винести ухвалу про дозвіл заступнику начальника СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 , іншим слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні, за їх дорученням оперативним працівникам УЗЕ у Львівській області ДЗЕ НП України - на проведення обшуку території, житлових, складських, підсобних та інших приміщеннях розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, предметів та документів, що можуть містити інформацію щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме: алкогольної продукції з ознаками підроблення; спирту та спиртової суміші; марок акцизного податку з ознаками підроблення; обладнання для виготовлення алкогольної продукції, засобів її пакування: картонних ящиків, склотари, корків, поліетиленової плівки, електричних фенів; спиртометрів, лійок шлангів, насосів, фільтрів, ємкостей для зберігання та розмішування спирту та спиртосуміші, етикеток на алкогольну продукцію.

В обґрунтування поданого клопотання покликається на те, що невстановлені особи в період 2017 року по даний час, знаходячись на території м. Львова та Львівської області, з метою власного незаконного збагачення, виготовляють, зберігають, придбавають, перевозять для використання при продажу товарів та збувають підроблені марки акцизного податку.

На виконання доручення до матеріалів кримінального провадження поступив рапорт працівників УЗЕ у Львівській області ДЗЕНП України, про безпосередню причетність до вказаної протиправної діяльності громадянина ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого: АДРЕСА_2 , який у своїй незаконній діяльності використовує житлові, складські та інші приміщення розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , та відповідно в яких можуть виготовлятися та зберігатися контрафактні підакцизні товари, а саме алкогольна продукція маркована підробленими марками акцизного податку, яка реалізовується, на території Закарпатської області. Окрім цього за вказаною вище адресою ймовірно можуть зберігатися підроблені марками акцизного податку, кошти здобуті від незаконної діяльності, склотара, спирт та спиртова суміш, а також інші предмети та речі, які можуть бути пов`язані з вказаною незаконною діяльністю.

Стверджує, що є підстави вважати, що ОСОБА_6 , інші особи, які знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 , з метою уникнення від кримінальної відповідальності, на вимогу органу досудового розслідування не нададуть речі, предмети та документи, що можуть мати доказове значення у кримінальному провадженні.

Слідчий зазначає, що метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, предметів та документів, що можуть містити інформацію щодо обставин вчинення кримінального правопорушення та осіб причетних до його вчинення, бути використані як докази у кримінальному провадженні, виникла необхідність у зверненні з клопотанням про проведення обшуку території, житлових, складських, підсобних та інших приміщеннях розташованих за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки лише елемент раптовості проведення обшуку може забезпечити мету слідчої дії виявлення та вилучення зазначених речей та предметів і долучення їх до матеріалів кримінального провадження як доказів, отримання до них постійного доступу під час доказування, недопущення їх зміни або знищення,

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю необхідним задовольнити частково клопотання про обшук з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Частина 2 ст.234 КПК України передбачає, що обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді місцевого загального суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування.

Частиною 3 ст.234 КПК України визначено, що у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Згідно ч.4 ст.234 КПК України клопотання про обшук розглядається у суді в день його надходження за участю слідчого або прокурора.

Згідно з ч.5 ст.236 КПК України обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку.

Клопотання слідчого відповідає вимогам ч.3 ст.234 КПК України.

02.01.2019 року до ЄРДР за №12019140000000002 внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.199, ч.1 ст.204, ч.1 ст.309 КК України.

Доданими до клопотання доказами підтверджується достатність підстав вважати,що до вказаної протиправної діяльності може бути причетний ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючий: АДРЕСА_2 , який у своїй незаконній діяльності використовує житлові, складські та інші приміщення розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , та відповідно в яких можуть виготовлятися та зберігатися контрафактні підакцизні товари, а саме алкогольна продукція маркована підробленими марками акцизного податку, яка реалізовується, на території Закарпатської області.

З протоколу допиту свідка від 20.03.2019 року старшого оперуповноваженого в ОВС УЗЕ у Львівській області ОСОБА_7 вбачається, що під час оперативно-розшукової діяльності було встановлено, що ОСОБА_6 здійснює незаконну діяльність, пов`язану з виготовленням підробленої алкогольної продукції та її розповсюдженням з підробленими акцизними марками. В тому числі за місцем знаходження нежитлових будівель, де ймовірно знаходяться перелічені в клопотанні речі та предмети.

Вказані обставини також підтверджуються наявним у матеріалах справи рапортом старшого оперуповноваженого в ОВС УЗЕ у Львівській області ОСОБА_7 від 18.03.2019 року.

Слідчий довів наявність достатніх, передбачених ч.5 ст.234 КПК України, підстав вважати, що:

- було вчинено кримінальні правопорушення, передбаченіч.1 ст. 199, ч.1 ст.204 КК України;

- відшукуванні речі, предмети і документи мають значення для досудового розслідування;

- відомості, які містяться у відшукуваних речах, предметах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

- відшукуванні речі, предмети, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні;

- слідчий звернувся з клопотанням з метою відшукання знаряддя та предметів кримінального правопорушення.

Існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження, оскільки кримінальні правопорушення, передбаченіч.1 ст.199, ч.1 ст.204 КК України є тяжким злочином та злочином середньої тяжкості відповідно.

Метою та підставою для проведення обшуку є необхідність виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя та предметів кримінального правопорушення. Слідчий довів, що у автомобілі можуть знаходитись алкогольна продукція з ознаками підроблення; спирт та спиртові суміші; марки акцизного податку з ознаками підроблення; обладнання для виготовлення алкогольної продукції, засоби її пакування: картонні ящики, склотари, корки, поліетиленові плівки, електричні фени; спиртометри, лійки шлангів, ємкості для зберігання та розмішування спирту та спиртосуміші, етикетки на алкогольну продукцію.

Окрім того, слідчим суддею встановлено, що згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, нерухоме майно, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 належить Тересвянському споживчому товариству ЄДРПОУ 01751151.

Потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого.

Отримати речі та документи, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, в добровільному порядку шляхом витребування речей, документів та відомостей відповідно до ст. 93 КПК України, неможливо, оскільки існує реальна загроза їх приховання, зміни та знищення.

Завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням може бути виконане.

Враховуючи вищевикладене, а також правові підстави для проведення обшуку, достатність доказів, що вказують на вчинення кримінального правопорушення, наслідки обшуку, розумність та співрозмірність обшуку завданням кримінального провадження, характер розслідування, наявність об`єктивної необхідності та виправданість такого втручання у права і свободи особи, приймаючи до уваги неможливість досягнення мети, на яку посилається слідчий, без застосування цих заходів - слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає до частково задоволення. Слідчий суддя відмовляє в задоволенні клопотання в частині надання дозволу на проведення обшуку житлових приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно за вказаною адресою знаходиться нежитлова будівля.

При цьому слідчий суддя надає дозвіл на проведення обшуку тим слідчим, котрі входять в групу слідчих по даному кримінальному провадженні відповідно до витягу з ЄРДР. Заступник начальника СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 вправі самостійно доручати іншим слідчим, уповноваженим особам, котрі не входять в групу слідчих по даному кримінальному провадженні, виконання даної ухвали, що не потребує додаткового зазначення про це в ухвалі суду.

Керуючись ст.ст. 234-236, 369, 372, 376 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання заступника начальника відділу СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл заступнику начальника СУ ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 , іншим слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні, на проведення обшуку у нежитловій будівлі, розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , що належить Тересвянському споживчому товариству (код ЄДРПОУ 01751151) з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення речей, предметів та документів, що можуть містити інформацію щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, а саме: алкогольної продукції з ознаками підроблення; спирту та спиртової суміші; марок акцизного податку з ознаками підроблення; обладнання для виготовлення алкогольної продукції, засобів її пакування: картонних ящиків, склотари, корків, поліетиленової плівки, електричних фенів; спиртометрів, лійок шлангів, насосів, фільтрів, ємкостей для зберігання та розмішування спирту та спиртосуміші, етикеток на алкогольну продукцію.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення20.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80678548
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —461/1432/19

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 16.07.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 19.06.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

Ухвала від 19.06.2020

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Радченко В. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні