Ухвала
від 26.03.2019 по справі 913/144/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

26 березня 2019 року Справа № 913/144/19

Провадження №9/913/144/19

Господарський суд Луганської області у складі судді Ворожцова А.Г. , розглянувши матеріали позовної заяви

Комунальної установи "Кремінське районне територіальне медичне об'єднання" , м. Кремінна Луганської області

до відповідача ОСОБА_1 організації "Обласний благодійний фонд "Спортивне майбутнє Луганщини" , м. Кремінна Луганської області

про стягнення 45430 грн 59 коп.

в с т а н о в и в:

Комунальна установа "Кремінське районне територіальне медичне об'єднання" звернулася до господарського суду Луганської області з позовом до ОСОБА_1 організації "Обласний благодійний фонд "Спортивне майбутнє Луганщини" про стягнення заборгованості з відшкодування комунальних послуг за договором про відшкодування комунальних витрат від 03.01.2017 в розмірі 45430 грн 59 коп.

В обґрунтування позову позивач посилається на те, що відповідно до договору про відшкодування комунальних витрат від 03.01.2017 (далі -договір), укладеного між КУ "Кремінське районне територіальне медичне об'єднання" (балансоутримувач) та БО "Обласний благодійний фонд "Спортивне майбутнє Луганщини" (користувач), балансоутримувач на підставі укладених ним договорів про надання послуг енерго-, водопостачання та водовідведення, теплопостачання, забезпечує надання комунальних послуг в нежитловому приміщенні, яке знаходиться за адресою: м. Кремінна, вул. Побєди, 1А. Відповідно до п. 1.2. договору відшкодування вартості послуг здійснюється користувачем по діючим на даний період тарифами згідно наданими балансоустримувачем рахунками. В порушення умов договору користувач не сплачував рахунки, у зв'язку з чим за ним утворилась заборгованість в сумі 45430 грн 59 коп.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про відповідність її вимогам, встановленим ст.ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

Статтею 12 ГПК України передбачено, що господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно ч. 1 ст. 247 ГПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 12 ГПК України для цілей цього Кодексу малозначними справами є, в тому числі, справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Частиною 1 ст. 250 ГПК України передбачено, що питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Судом встановлено, що позивачем заявлено до стягнення 45430 грн. 59 коп., що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб та в розумінні п. 1 ч. 5 ст. 12 та ч. 1 ст. 247 ГПК України є малозначною справою, яка підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 176 ГПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього кодексу.

Подана позивачем позовна заява та додані до неї документи є достатніми для прийняття їх до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

З огляду на викладене, суд вважає можливим відкрити провадження у справі.

Щодо особливостей розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження, то ст. 252 ГПК України передбачено можливість розгляду справ такої категорії без проведення судового засідання. Так, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З огляду на те, що ціна позову є невеликою, суд дійшов висновку, що призначення судового засідання та виклик сторін є недоцільними.

Сторонам на протязі 30 днів слід подати відповідні клопотання (у разі необхідності призначення судового засідання), а відповідачу - відзив на позовну заяву.

Керуючись ст. ст. 12, 176, 234, 247, 249, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1.Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2.Справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження.

3. Запропонувати сторонам на протязі 30 днів подати відповідні клопотання про призначення судового засідання (у разі необхідності) .

4. Відповідачу встановити строк для подачі відзиву на позов із урахуванням вимог ст.ст.165, 251 ГПК України - п'ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

6. Позивачу встановити строк для подачі відповіді на відзив із урахуванням вимог ст.ст.166, 251 ГПК України - п'ять днів з дня отримання відзиву на позов.

7. Відповідачу встановити строк для подачі заперечень із урахуванням вимог ст.ст.167, 251 ГПК України - п'ять днів з дня отримання відповіді на відзив.

Звертаємо увагу учасників судового процесу , що всі копії документів, що додаються до матеріалів справи та довіреності представників сторін повинні бути належним чином засвідчені. Крім того, п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів Згідно з оригіналом , назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Повідомити сторонам, що інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: (https://court.gov.ua/FAIR).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання 26.03.2019 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду першої інстанції в апеляційному порядку відповідно до ст.255 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя А.Г.Ворожцов

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення26.03.2019
Оприлюднено26.03.2019
Номер документу80684016
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —913/144/19

Ухвала від 26.09.2019

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 18.09.2019

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Рішення від 27.05.2019

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ворожцов А.Г.

Ухвала від 26.03.2019

Господарське

Господарський суд Луганської області

Ворожцов А.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні