Ухвала
від 26.03.2019 по справі 11/164
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

м. Київ

26.03.2019Справа № 11/164 Колегія суддів у складі головуючого судді Мудрого С.М., суддів Данилової М.В., Трофименко Т.Ю., розглянувши заяву публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "ВіЕйБі Банк" Славкіної М.А. про видачу дублікату виконавчого документу та поновлення його строку для пред'явлення до виконання у справі

за позовом публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк"

до приватного акціонерного товариства "Авіоніка"

про спонукання до виконання мирової угоди

Представники сторін:

від позивача: Мартиненко О.В. - представник за довіреністю № 205 від 26.12.2018 р.;

від відповідача: не з'явився.

ВСТАНОВИЛА:

На розгляд господарського суду міста Києва передані позовні вимоги публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк" про спонукання приватного акціонерного товариства "Авіоніка" до виконання мирової угоди.

Рішення господарського суду міста Києва від 01.10.2013 року, яке залишено без змін постановою Київського апеляційного господарського суду від 24.12.2013 року позов задоволено. Стягнуто з приватного акціонерного товариства "Авіоніка" (04060, м. Київ, вул. Бориса Житкова, 5-А, ідентифікаційний код 21500072) на користь публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк" (04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, 27 Т, ідентифікаційний код 19017842) заборгованість по кредиту в розмірі 7 255 455 грн. 70 коп., заборгованість по процентам за користування кредитом в розмірі 1 156 570 грн. 08 коп., 3 % річних в розмірі 72 812 грн. 19 коп., інфляційні збитки в розмірі 177 330 грн. 82 коп., а також судові витрати в розмірі 25 736 грн. 00 коп. Стягнуто з публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк" (04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, 27 Т, ідентифікаційний код 19017842) на користь приватного акціонерного товариства "Авіоніка" (04060, м. Київ, вул. Бориса Житкова, 5-А, ідентифікаційний код 21500072) 838 грн. 30 коп. судового збору за подання касаційної скарги.

07.02.2014 р. видано наказ.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 24.10.2017 року у задоволенні скарги публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "ВіЕйБі Банк" Славкіної М.А. на дії державного виконавця Шевченківського районного відділу державної виконавчої служби міста Києва відмовлено.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 03.12.2018 року скаргу публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "ВіЕйБі Банк" Славкіної М.А. про бездіяльність державного виконавця та додані до неї матеріали повернуто без розгляду.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 23.01.2019 року відмовлено в задоволенні скарги публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський акціонерний Банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "ВіЕйБі Банк" Славкіної Марини Анатоліївни на бездіяльність державного виконавця Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у місті Києві.

01.03.2019 року до господарського суду м. Києва від публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "ВіЕйБі Банк" Славкіної М.А. надійшла заява про видачу дублікату виконавчого документу та поновлення його строку для пред'явлення до виконання.

Протоколом передачі судової справи раніше визначеному складу суду від 01.03.2019 року визначено склад колегії суддів: головуючий суддя Мудрий С.М., судді Лиськов М.О., Трофименко Т.Ю.

Розпорядженням В.о. керівника апарату №05-23/354 від 04.03.2019 року у зв'язку з закінченням терміну повноважень у судді Лиськова М.О., відповідно до п.5.3 Засад використання автоматизованої системи документообігу господарського суду міста Києва, затверджених рішенням зборів суддів від 14.09.2015 №17, призначено повторний автоматизований розподіл матеріалів судової справи №11/164, зареєстрованих за вхідним №01-20/2023/19 з метою заміни судді, що вибув.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 04.03.2019 року визначено склад колегії суддів: головуючий суддя Мудрий С.М., судді Данилова М.В., Трофименко Т.Ю.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 05.03.2019 р. розгляд заяви призначено на 26.03.2019 р.

У судове засідання 26.03.2019 р. представник відповідача не з'явився, про поважні причини неявки суд не повідомив, хоча про час та дату судового засідання повідомлений належним чином.

Представник заявника заяву підтримав, просив суд задовольнити.

Заслухавши пояснення представника стягувача та дослідивши матеріали поданої заяви, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, об'єктивно оцінивши докази, господарський суд визнав подану заяву такою, що не підлягає задоволенню.

В обґрунтування заяви про поновлення строку для пред'явлення наказу до виконання заявник зазначає, що ним 05.03.2018 р. засобами поштового зв'язку на адресу Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у місті Києві направлено заяву про відкриття виконавчого провадження разом із оригіналом судового наказу № 11/164.

03.10.2018 р. до Відділу примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у місті Києві направлено заяву за вих.. № 08/-13272 про хід виконавчого провадження.

Станом на дату звернення до суду публічне акціонерне товариство "Всеукраїнський акціонерний Банк" жодних відповідей, постанов про відкриття виконавчого провадження, повідомлення про повернення виконавчого документу стягувачу разом із оригіналом судового наказу не отримувало.

Тому, стягувач не має змоги виконати рішення від 01.10.2013 р.

Суд зазначає, що звернення стягувача до суду із заявою публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "ВіЕйБі Банк" Славкіної М.А. про видачу дублікату виконавчого документу та поновлення його строку для пред'явлення до виконання у справі № 11/164 є передчасним, оскільки фактично в матеріалах справи відсутні будь-які докази звернення публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський акціонерний Банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "ВіЕйБі Банк" Славкіної Марини Анатоліївни до Державної виконавчої служби із заявою про надання інформації про хід виконавчого провадження, а також звернення стягувача до відділу примусового виконання рішень Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України із заявою про відкриття виконавчого провадження щодо виконання наказу № 11/164, тобто до суду не надано ні фіскальних чеків поштової установи про відправку, ні рекомендованих повідомлень про вручення поштового відправлення.

Згідно з ч. 1 ст. 327 ГПК України, виконання судового рішення здійснюється на підставі наказу, виданого судом, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Відповідно до ч. 1. ст. 329 ГПК України, у разі пропуску строку для пред'явлення наказу, судового наказу до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Згідно з ч. 3 ст. 329 ГПК України, про поновлення строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання суд постановляє ухвалу.

Причини поважності пропуску строку для пред'явлення наказу до виконання оцінюються судом, виходячи з обґрунтування поважності цих причин, наданих доказів за правилами ст. 86 ГПК України.

Відповідно до п.19.4 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред'явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви. За видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Ухвала про видачу чи відмову у видачі дубліката виконавчого документа може бути оскаржена в апеляційному та касаційному порядку.

Проаналізувавши заяву про видачу дублікату виконавчого документу та поновлення його строку для пред'явлення до виконаннята враховуючи те, що стягувач не надав суду докази звернення до виконавчої служби із заявою про відкриття виконавчого провадження та із заявою про хід виконавчого провадження, а також не надав обґрунтованих доказів поважності пропуску строку пред'явлення наказу до виконання, суд відмовляє у задоволені заяви публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "ВіЕйБі Банк" Славкіної М.А. про видачу дублікату виконавчого документу та поновлення його строку для пред'явлення до виконання у справі № 11/164.

За таких обставин, керуючись ст. ст. 234, 327, 329 ГПК України, п.19.4 Перехідних положень Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів, -

УХВАЛИЛА:

1. Відмовити у задоволенні заяви публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "ВіЕйБі Банк" Славкіної М.А. про видачу дублікату виконавчого документу та поновлення його строку для пред'явлення до виконання у справі № 11/164.

2. Повідомити учасників справи, що інформація по справі, що розглядається, доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/ .

3. Повідомити учасників справи, відповідно ч. 1 ст. 235 ГПК України, ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом чи Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

4. Повідомити учасників справи, відповідно ч. 1 ст. 255 ГПК України, ухвала про відмову в забезпеченні позову не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя С.М. Мудрий

Судді М. В. Данилова

Т.Ю. Трофименко

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення26.03.2019
Оприлюднено27.03.2019
Номер документу80718553
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —11/164

Ухвала від 19.06.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 12.06.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 29.07.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Кондратова І.Д.

Постанова від 06.06.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 13.05.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 16.04.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Агрикова О.В.

Ухвала від 26.03.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 05.03.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 23.01.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

Ухвала від 10.01.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Спичак О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні