Ухвала
від 28.03.2019 по справі 463/4584/16-ц
ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №463/4584/16-ц

Провадження №2/463/111/19

УХВАЛА

судового засідання

28 березня 2019 року Личаківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого судді - Нора Н. В.

з участю секретаря Кисиличин М.В.

представника відповідача - ОСОБА_1

розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Винниківської міської ради, виконкому Винниківської міської ради, редакції газети Високий Замок про захист честі та гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до відповідачів про захист честі та гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди.

В судове засідання позивач повторно подала заяву про відвід головуючого судді з підстав передбачених п.5 ч.1 ст. 36 ЦПК України, покликається на наявність обставин, що викликають сумнів в неупередженості та об'єктивності судді. Мотивує тим, що суддя проти неї ухвалює неправосудні, на її думку, рішення, а саме, щоб не були виконані рішення судів щодо притягнення до кримінальної відповідальності відповідачів щодо не поновлення її на попередній роботі, накладення штрафу на ОСОБА_3 щодо невиконання судових рішень, несплати боргів з заробітної плати з 2005 року по даний час, несплати соціальних внесків, що унеможливлює її оформлення пенсії по інвалідності. Вважає, що ніби-то завдяки неправосудним рішенням судді Нора Н.В. порушники уникають відповідальності.

Представник відповідача редакції газети Високий Замок проти задоволення даної заяви незаперечила.

Позивач ОСОБА_2 та представник виконкому Винниківської міської ради в судове засідання не з'явились з невідомих суду причин, про день та час судового розгляду були повідомлені належним чином, про причини неявки не повідомили, суд зі згоди представника відповідача вирішує питання про відвід судді у їх відсутності.

Розглянувши заяву, суд доходить висновку про необґрунтованість заявленого відводу, виходячи з наступного.

Покликання відповідача на заяву про самовідвід від розгляду скарги стосується інших обставин ніж ті, що є предметом цивільного позову, і наведені мотиви відводу не свідчать про упередженість чи необ'єктивність судді. Крім того дані факти не відповідають дійсності. Відтак, заявлений відвід є необґрунтованим.

У відповідності до ч.3 ст. 40 ЦПК України якщо суд доходить висновку про необґрунтованість заявленого відводу, він вирішує питання про зупинення провадження у справі. У такому випадку вирішення питання про відвід судді здійснюється суддею, який не входить до складу суду, що розглядає справу, і визначається у порядку, встановленому частиною першою статті 33 цього Кодексу. Такому судді не може бути заявлений відвід.

Враховуючи, що в даному випадку зупинення провадження є правом, а не обов'язком суду і питання про відвід вирішується протягом двох днів, достатніх підстав для зупинення провадження у справі немає, а заяву про відвід належить передати іншому судді визначеному в порядку, встановленому ч.1 ст. 33 ЦПК України.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 40 ч.3, 260 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Вирішення питання про відвід головуючого судді у справі за позовом ОСОБА_2 до Винниківської міської ради, виконкому Винниківської міської ради, редакції газети Високий Замок про захист честі та гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди - передати судді визначеному в порядку, встановленому ч.1 ст. 33 ЦПК України.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя: Нор Н. В.

Дата ухвалення рішення28.03.2019
Оприлюднено29.03.2019
Номер документу80778843
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —463/4584/16-ц

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Жданова Валентина Сергіївна

Постанова від 05.03.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Струс Л. Б.

Постанова від 05.03.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Струс Л. Б.

Ухвала від 03.02.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Струс Л. Б.

Ухвала від 14.01.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Струс Л. Б.

Рішення від 22.11.2019

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

Рішення від 22.11.2019

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

Ухвала від 19.06.2019

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

Ухвала від 28.03.2019

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Леньо С. І.

Ухвала від 28.03.2019

Цивільне

Личаківський районний суд м.Львова

Нор Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні