Ухвала
від 02.04.2019 по справі 0640/4716/18
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 квітня 2019 рокум. Ужгород№ 0640/4716/18

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Плеханова З.Б., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління ДФС у Житомирській області про заміну неналежної сторони в адміністративній справі за позовом Головного управління ДФС у Житомирській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "РемтехЕлектро" про стягнення податкового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 управління ДФС у Житомирській області звернулося до Житомирського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю"Авест-Віп-Торг , яким просить:

1.Прийняти позовну заяву до провадження;

2.Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Авест-Віп-Торг" податкову заборгованість в сумі 8800,53 грн. Стягнення здійснити з рахунків у банку обслуговують такого платника податків;

3.Розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження.

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 12 грудня 2018 року замінено неналежного відповідача у справі - Товариство з обмеженою відповідальністю"Авест-Віп-Торг" ( код ЄДРПОУ 40882869, м. Житомир, Богунський район, вул. Чехова, 1 ) на належного - Товариство з обмеженою відповідальністю "РемтехЕлектро"(код ЄДРПОУ 40882869) з місцезнаходженням у м. Мукачево, вул. Московська, 33.

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 12 грудня 2018 року на підставі статі 29 Кодексу адміністративного судочинства України, дану адміністративну справу передано Закарпатському окружному адміністративному суду за підсудністю.

07 лютого 2019 року вказана адміністративна справа надійшла до Закарпатського окружного адміністративного суду, що підтверджується даними реєстрації на вхідному штампі .

У відповідності до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 07 лютого 2019 року справу №0640/4716/18 передано на розгляд судді Плеханова З.Б.

08 лютого 2019 року, ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду було прийнято до розгляду та відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі.

04 березня 2019 року , ухвалою Закарпатського окружного адміністративного суду було вирішено дану адміністративну справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

В даній ухвалі суд констатував, що Позивач у позовній заяві вказав, що позовна заява з додатками направлена на адресу відповідача- Товариство з обмеженою відповідальністю"Авест-Віп-Торг" ( код ЄДРПОУ 40882869, м. Житомир, Богунський район, вул. Чехова, 1.

Отже після, направлення даної справи для розгляду до ЗОАС відповідач, який змінив і назву і юридичну адресу, а саме :Товариство з обмеженою відповідальністю "РемтехЕлектро"(код ЄДРПОУ 40882869) з місцезнаходженням у м. Мукачево, вул. Московська, 33. не ознайомлений ні з позовом , ні з додатками до нього.

Крім того , суд констатує, що ухвалою суду від 08 лютого 2019 року було відкрито провадження у даній адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження відповідно до положень п. 2 ч. 1 ст. 263 КАС України (у порядку письмового провадження). Відповідачу запропоновано надати відзив на позов, відсутність якого у відповідності до ч.4 статті 159 КАСУ може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

28 лютого 2019 року на адресу суду повернувся конверт з вкладенням ( ухвала про відкриття спрощеного позовного провадження від 08 лютого 2019 року ) з відміткою поштового відділення за закінченням терміну .

Відтак у суду на даний час немає відомостей про вручення відповідачу за адресою його місце знаходження , вказаною у позові та у Витягу з ЄДР юр. та фіз. осіб-підприємців позову з додатками та повідомлення про відкриття спрощеного позовного провадження. Тобто , станом на сьогоднішній день , відповідач не має інформації про відкриття провадження судом , що може призвести до порушення прав відповідача.

25 березня 2019 року на адресу Закарпатського окружного адміністративного суду від представника Головного управління ДФС у Житомирській області надійшла заява про заміну неналежної сторони в адміністративній справі, а саме : замінити первинного позивача - ОСОБА_1 управління ДФС у Житомирській області на належного позивача - ОСОБА_1 управління ДФС у Закарпатській області.Вказана заява обгрунтована тим, що Ухвалою від 04.03.2019 по справі № 0640/4716/18 Закарпатським окружним адміністративним судом зобов'язано ОСОБА_1 управління ДФС у Житомирській області надіслати відповідачу за адресою за новим місцезнаходженням позовну заяву з додатками та надати суду докази направлення (з описом вкладення). Однак, згідно даних інформаційно-телекомунікаційних систем контролюючого органу, станом на день звернення до суду з позовом відповідач перебував на податковому обліку в Головному управлінні ДФС у Житомирській області, а з 01.01.2019 року змінив місцезнаходження та перейшов до Мукачівської ОДПІ ГУ ДФС у Закарпатській області (м. Мукачево). Всі матеріали особової справи направлені за основним місцем обліку, що унеможливлює виконання вимог ухвали суду від 04.03.2019 року в частині надіслання відповідачу за адресою за новим місцезнаходженням позовної заяви з додатками у зв'язку з тим, що дані щодо стану податкової заборгованості платника податків відсутні.

Разом із вищевказаною заявою ,Головного управління ДФС у Житомирській області надано підтверджуючі документи, а саме витяг згідно ІС "Податковий блок".

02 квітня 2019 року сторони в підготовче судове засідання не зявилися, хоча належним чином повідомлявся судом про дату, час та місце судового розгляду даної адміністративної справи.

Зважаючи на неявку сторін та керуючись приписами ч. 3 ст. 194, ч.9 ст.205, ч.4 ст.229 Кодексу адміністративного судочинства України , суд вважає за можливе розглянути заяву в порядку письмового провадження.

Ознайомившись із вищезазначеною заявою Головного управління ДФС у Житомирській області, дослідивши матеріали адміністративної справи, суд дійшов до наступного висновку.

Судом встановлено, що згідно з витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 01.04.2019 року, Товариство з обмеженою відповідальністю "РемтехЕлектро" зареєстровано за адресою: 89600. Закарпатська обл., м.Мукачево, вул.Московська, буд.33. та станом на день звернення до суду з позовом відповідач перебував на податковому обліку в Головному управлінні ДФС у Житомирській області.

Однак, згідно даних інформаційно-телекомунікаційних систем контролюючого органу, станом на день звернення до суду з позовом відповідач перебував на податковому обліку в Головному управлінні ДФС у Житомирській області, а з 01.01.2019 змінив місцезнаходження та перейшов до Мукачівської ОДПІ ГУ ДФС у Закарпатській області (м. Мукачево) .

Відповідно до частини першої статті 48 КАС України суд першої інстанції, встановивши, що з позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, може за згодою позивача та особи, якій належить право вимоги, допустити заміну первинного позивача належним позивачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи.

Оскільки, Товариство з обмеженою відповідальністю "РемтехЕлектро" на даний момент перебуває за основним місцем обліку в Мукачівській ОДПІ ГУ ДФС у Закарпатській області на яке покладено завдання адміністрування податків, зборів та інших платежів відповідними контролюючими органами.

Відтак, в даному випадку суд вважає за необхідне за згодою позивача та особи, якій належить право вимоги, допустити заміну первинного позивача ОСОБА_1 управління ДФС у Житомирській області на належного позивача - ОСОБА_1 управління ДФС у Закарпатській області у відповідності до вимог статті 48 КАС України, оскільки належним позивачем у даній справі є ОСОБА_1 управління ДФС у Закарпатській області , як контролюючий орган за основним місцем обліку відповідача.

На підставі викладеного суд вважає клопотання представника позивача обґрунтованим та таким, яке слід задовольнити.

Частиною четвертою статті 173 КАС України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

У зв'язку з заміною позивача, з метою належної підготовки справи для розгляду по суті, суд вважає за необхідне продовжити загальний строк підготовчого провадження на тридцять днів.

Керуючись статтями 48, 248, 256 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

1.Заяву Головного управління ДФС у Житомирській області про заміну неналежної сторони в адміністративній справі за позовом Головного управління ДФС у Житомирській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "РемтехЕлектро" про стягнення податкового боргу - задовольнити.

2.Замінити первісного позивача - ОСОБА_1 управління ДФС у Житомирській області на належного позивача - ОСОБА_1 управління ДФС у Закарпатській області (88000, м. Ужгород, вул.Волошина, 52, код ЄДРПОУ 39393632).

3.Зобов'язати ОСОБА_1 управління ДФС у Закарпатській області надіслати на адресу відплвідача позовну заяву з додатками та надати суду докази надіслання та вручення таких - негайно після одержання даної ухвали.

4.Продовжити підготовче судове засідання на тридцять днів.

5.Оголосити перерву в підготовчому судовому засіданні до 22 квітня 2019 року до 11-30 години.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_2

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.04.2019
Оприлюднено02.04.2019
Номер документу80860465
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0640/4716/18

Рішення від 18.06.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 15.05.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 22.04.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 02.04.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 04.03.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 08.02.2019

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Плеханова З.Б.

Ухвала від 12.12.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Панкеєва Вікторія Анатоліївна

Ухвала від 12.12.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Панкеєва Вікторія Анатоліївна

Ухвала від 08.10.2018

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Панкеєва Вікторія Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні