Ухвала
від 02.04.2019 по справі 684/36/19
СТАРОСИНЯВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 684/36/19

Провадженяя № 2/684/81/2019

УХВАЛА

02 квітня 2019 року

Старосинявський районний суд Хмельницької області в складі:

головуючої судді Галиш І.Б.,

за участі секретаря с/з ОСОБА_1,

представника позивача ОСОБА_2,

відповідача ОСОБА_3, його представника ОСОБА_4,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду у смт. Стара Синява цивільну справу за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_5 звернувся до Старосинявського районного суду із позовом до ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Ухвалою суду від 18 січня 2019 року судом постановлено про розгляд справи у порядку загального позовного провадження та призначено підготовче засідання.

У підготовчому судовому засіданні представник позивача позов підтримав, просив призначити розгляд справи по суті.

Відповідач та його представник позов не визнали, відповідачем надано відзив на позовну заяву. У підготовчому засіданні представник відповідача заявила клопотання про виклик свідків, зазначених у відзиві, та витребування доказів, а саме із Старосинявської ЦРЛ копії медичної картки ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка померла 07.02.2018 року, а також відомостей щодо підтвердження дійсного перебування позивача ОСОБА_5 на стаціонарному лікуванні з 15.05.2018 року по 13.08.2018 року.

Представник позивача не заперечив щодо виклику зазначених у відзиві відповідача свідків та подав заяву про виклик свідків зі сторони позивача.

Відповідно до ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім'я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Вислухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заяви сторін про виклик свідків підлягають задоволенню для повного, обєктивного та всебічного зясування обставин справи.

Приписами ч. 1 ст. 81 ЦПК України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати доказ, вправі подати клопотання про витребування доказів.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи (ч.1 ст. 76 ЦПК України).

З огляду на викладене, для повного та всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника відповідача про витребування доказів.

Заяв про бажання укласти мирову угоду, передачу справи на розгляд третейського суду або врегулювання спору за участю судді, вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, зустрічного позову до суду не надходило.

В підготовчому засіданні судом здійснено усі дії, передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає, спір в підготовчому засіданні не врегульовано.

Відповідно до ч.2 ст.200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

Керуючись ст.ст. 81, 91, 197-200 ЦПК України, -

п о с т а н о в и в:

Підготовче провадження у справі закрити.

Справу за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини призначити до розгляду по суті на 16 квітня 2019 року на 14 год. 30 хв. у судовому засіданні в приміщенні Старосинявського районного суду Хмельницької області (смт. Стара Синява, вул. Грушевського, 53).

Клопотання відповідача про виклик свідків задовольнити.

Викликати та допитати в судовому засіданні свідків ОСОБА_7, яка проживає у ІНФОРМАЦІЯ_2; ОСОБА_8, який проживає у ІНФОРМАЦІЯ_3 та ОСОБА_9, який проживає у ІНФОРМАЦІЯ_4.

Клопотання представника позивача виклик свідків задовольнити.

Викликати та допитати в судовому засіданні свідків ОСОБА_10 та ОСОБА_11.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність передбачену ст. ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Витребувати від Старосинявської центральної районної лікарні належним чином звірену копію медичної картки ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка померла 07.02.2018 року.

Витребувати від Білоцерківського міського центру первинної медико-санітраної допооги № 1 (ідентифікаційний код 22208209) та Білоцерківської центральної районної лікарніКиївської області відомості щодо дійсного перебування ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_5, жителя ІНФОРМАЦІЯ_6, на стаціонарному лікуванні в період з 15.05.2018 року по 13.08.2018 року, які можуть бути підтверджені витягами із журналів обліку прийому хворих у стаціонар, витягом із журналу перебування хворих у денному стаціонарі (стаціонарі вдома), або іншими документами, затвердженими відповідними Наказами МОЗ України.

Про час та місце розгляду справи повідомити сторони у визначеному законом порядку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя Галиш І.Б.

Дата ухвалення рішення02.04.2019
Оприлюднено03.04.2019
Номер документу80884777
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —684/36/19

Постанова від 14.07.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Ухвала від 26.11.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Мартєв Сергій Юрійович

Постанова від 07.10.2019

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Постанова від 07.10.2019

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Ухвала від 16.07.2019

Цивільне

Хмельницький апеляційний суд

П'єнта І. В.

Рішення від 28.05.2019

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Рішення від 28.05.2019

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

Ухвала від 18.01.2019

Цивільне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Галиш І. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні