Ухвала
від 03.04.2019 по справі 562/4167/17
ЗДОЛБУНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №562/4167/17

У Х В А Л А

03.04.2019 року Здолбунівський районний суд

Рівненської області в складі:

головуючого судді Ємельянової Л.В.

за участю секретаря Аврамчук Н.П.

представників Здолбунівської районної державної адміністрації

Рівненської області ОСОБА_1, ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Здолбунові цивільну справу за позовом ОСОБА_3 до голови Здолбунівської районної державної адміністрації Рівненської області ОСОБА_4 про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди , -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_3 звернувся до суду з позовом до голови Здолбунівської районної державної адміністрації Рівненської області ОСОБА_4 про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди. Просить суд визнати інформацію поширену в газеті "Правда Рівненська" 30.07.2015р. в статті "Шокуюча освіта: п'яний директор школи і освітянин боягуз", інформацію поширену на сайті газети "Рівне вечірнє" 27.07.2015р. в статті "Директора школи зняли на відео п'яним посеред села", інформацію поширену на сайті Рівне tv (info) 27.07.2015р. в статті "Директор однієї із шкіл на Рівненщині лежав п'яним посеред села [відео]", інформацію поширену на сайті чесних новин (vse.rv.ua|zhittya|НОМЕР_1) в статті "Як відпочиває сільська еліта на Здолбунівщині"; поширену на сайті Здолбунів CITY 30 липня 2015 року в статті "Директора Будеразької школи звільнили" - недостовірною та неправдивою; зобов'язати відповідача вибачитися перед ним і надрукувати спростування недостовірної інформації у вищезгаданих ЗМІ, а також стягнути з відповідача на його користь 45000 грн. моральної шкоди .

У судовому засіданні позивач ОСОБА_3 просить суд не розглядати справу за відсутності відповідача ОСОБА_4, оскільки представники Здолбунівської РДА ОСОБА_1 та ОСОБА_2 не відповіли на поставлені ним запитання по суті справи, просить визнати явку відповідача обов'язковою та застосувати до останнього примусовий привід у зв'язку з його неявкою у судові засідання.

Представники Здолбунівської районної державної адміністрації Рівненської області ОСОБА_1 та ОСОБА_2 заперечили щодо задоволення заявлених позивачем клопотань, оскільки відповідач має право брати участь у судовому процесі через представника.

Вислухавши учасників судового розгляду, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання позивача підлягають до часткового задоволення з наступних підстав.

Згідно положень пунктів 1-3 ч.2 ст.43 ЦПК України учасники справи зобов'язанівиявляти повагу до суду та до інших учасників судового процесу; сприяти своєчасному, всебічному, повному та об'єктивному встановленню всіх обставин справи; з'являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов'язковою.

У судовому засіданні під час з'ясування обставин справи у відповідності до ч.5 ст.227 ЦПК України учасники справи з дозволу головуючого ставили питання один одному.

Однак, представники Здолбунівської районної державної адміністрації Рівненської області ОСОБА_1 та ОСОБА_2 не спроможні були відповісти на поставлені позивачем запитання по суті справи.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні, якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Враховуючи, що для повного та об'єктивного розгляду справи, з'ясування усіх обставин справи, необхідна особиста участь відповідача у судовому процесі та надання ним пояснень суду, оскільки необхідно встановити факти і обставини, які відомі лише останньому, суд вважає за необхідне визнати явку відповідача ОСОБА_4 обов'язковою.

Що стосується клопотання позивача про примусовий привід відповідача у судове засідання, то діючим цивільно-процесуальним законодавством не передбачено застосування заходу процесуального примусу у виді приводу до відповідача.

За таких обставин, клопотання позивача підлягають до часткового задоволення.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.43, 223 ЦПК України, суд -

у х в а л и в :

Клопотання позивача ОСОБА_3 задовольнити частково.

Визнати обов'язковоюявку відповідача ОСОБА_4 в судове засідання з метою надання особистих пояснень по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до голови Здолбунівської районної державної адміністрації Рівненської області ОСОБА_4 про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди .

Розгляд справи відкласти на 12 годину 00 хвилин 03 травня 2019 року.

У судове засідання викликати сторін по справі.

У задоволенні клопотання позивача ОСОБА_3 про застосування приводу до відповідача голови Здолбунівської районної державної адміністрації Рівненської області ОСОБА_4 - відмовити.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

С у д д я

СудЗдолбунівський районний суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення03.04.2019
Оприлюднено04.04.2019
Номер документу80907027
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —562/4167/17

Рішення від 02.01.2020

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Рішення від 23.12.2019

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 18.10.2019

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 03.10.2019

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Назарук В.А.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Шуляк А. С.

Ухвала від 05.04.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ємельянова Л. В.

Ухвала від 03.04.2019

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ємельянова Л. В.

Ухвала від 05.02.2018

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка І. М.

Ухвала від 25.06.2018

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ємельянова Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні