Ухвала
від 03.04.2019 по справі 914/114/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

03.04.2019 р. Справа № 914/114/19

за позовом: товариства з обмеженою відповідальністю Ікадан Україна , м. Львів, до відповідача:товариства з обмеженою відповідальністю Екоферм , с. Керниця, Львівська область про:визнання недійсним рішення загальних зборів Суддя Березяк Н.Є.

Секретар судового засідання Кравець О.І.

В судове засідання з'явились:

від позивача: ОСОБА_1 - адвокат

від відповідача: не з'явився

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов товариства з обмеженою відповідальністю Ікадан Україна до товариства з обмеженою відповідальністю Екоферм про визнання недійсним рішення загальних зборів.

Ухвалою суду 21.01.2019 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі. Розгляд справи здійснюється за правилами загального позовного провадження. Рух справи відображено в ухвалах та протоколах суду.

17 січня 2019 року до суду надійшло клопотання товариства з обмеженою відповідальністю Ікадан Україна , про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - товариства з обмеженою відповідальністю Універсалік (81550, Львівська область, Городоцький район, с. Керниця, вул. Миру, 1В, ідентифікаційний код 37443974).

Представник позивача в підготовче засідання 03.04.2019 з'явився, просить суд задоволити дане клопотання з огляду на наступне.

Рішення загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю Екоферм про надання дозволу на відчуження часток товариства з обмеженою відповідальністю Екоферм у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю Універсалік на користь фізичних осіб - ОСОБА_2 і ОСОБА_3 та про зменшення статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю Екоферм з 3 000 000 грн до 600 000 грн стало підставою для перерозподілу часток товариства з обмеженою відповідальністю Універсалік та зміни складу учасників (засновників) товариства. Тому, визнання недійсним зазначеного рішення, впливає на права та обов'язки товариства з обмеженою відповідальністю Універсалік , зокрема на права його учасників щодо управління товариством та інші корпоративні права учасників товариства з обмеженою відповідальністю Універсалік .

Відтак, позивач просить залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача товариство з обмеженою відповідальністю Універсалік та витребувати у відповідача рішення загальних зборів, що стало підставою виділення майна та передачу його до статутного фонду товариства з обмеженою відповідальністю Універсалік , оскільки таке відсутнє у позивача.

Суд розглянувши подану заяву, зазначає таке.

Частиною першою статті 50 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Також, частиною 4 вищевказаної статті зазначено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Так, судом встановлено, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки товариства з обмеженою відповідальністю Універсалік , а відтак суд вважає за необхідне задоволити клопотання товариства з обмеженою відповідальністю Ікадан Україна про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - товариства з обмеженою відповідальністю Універсалік (81550, Львівська область, Городоцький район, с. Керниця, вул. Миру, 1В, ідентифікаційний код 37443974) та витребувати у відповідача рішення загальних зборів, що стало підставою виділення майна та передачу його до статутного фонду товариства з обмеженою відповідальністю Універсалік .

Відповідно до частин 1-3 статті 81 ГПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідач в підготовче засідання не з'явився, однак подав клопотання про відкладення підготовчого засідання, з метою забезпечення права відповідача на професійну правничу допомогу. Крім цього, подав клопотання про продовження строку підготовчого провадження.

Враховуючи вищенаведене, у суду відсутні підстави на задоволення такого клопотання, оскільки ухвалою суду від 18.03.2019 продовжено строк підготовчого провадження на тридцять днів з ініціативи суду для належної підготовки справи для розгляду по суті відповідно до ст. 177 ГПК України.

З огляду на викладене, заслухавши пояснення представника позивача, суд вважає, що клопотання про залучення третьої особи підлягає до задоволення. Також суд вважає за необхідне витребувати у відповідача рішення загальних зборів, а підготовче засідання відкласти для надання можливості відповідачеві надати витребувані судом документи.

Керуючись ст.ст. 50, 81, 120, 121, ст.234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Витребувати у відповідача товариства з обмеженою відповідальністю Екоферм рішення загальних зборів, що стало підставою виділення майна та передачу його до статутного фонду товариства з обмеженою відповідальністю Універсалік , як внеску.

2. Залучити до участі у справі № 914/114/19 товариство з обмеженою відповідальністю Універсалік (81550, Львівська область, Городоцький район, с. Керниця, вул. Миру, 1В, ідентифікаційний код 37443974) - як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

3. Відкласти підготовче засідання на 18.04.19 р. о 15:00 год. , яке відбудеться в приміщенні Господарського суду Львівської області (адреса: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх).

4. Зобов'язати відповідача у випадку подання відзиву, не пізніше наступного дня надіслати копію такого відзиву з усіма додатками третій особі. Докази такого надіслання надати суду.

5. Звернути увагу учасників справи, що

5.1. Заяви та клопотання, які подаються до суду, повинні відповідати статтям 169-170 Господарського процесуального кодексу України.

5.2. У випадку подання доказів до суду у всіх учасників справи існує обов'язок надіслання копій таких доказів усім іншим учасникам справи заздалегідь (частина 9 статті 80 Господарського процесуального кодексу України).

Інформацію про справу можна отримати за такою веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5015 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Березяк Н.Є.

Дата ухвалення рішення03.04.2019
Оприлюднено05.04.2019
Номер документу80952773
СудочинствоГосподарське
Сутьзалучення третьої особи підлягає до задоволення. Також суд вважає за необхідне витребувати у відповідача рішення загальних зборів, а підготовче засідання відкласти для надання можливості відповідачеві надати витребувані судом документи. Керуючись ст.ст. 50, 81, 120, 121, ст.234 ГПК України, суд

Судовий реєстр по справі —914/114/19

Ухвала від 06.11.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кордюк Галина Тарасівна

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кордюк Галина Тарасівна

Ухвала від 07.10.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кордюк Галина Тарасівна

Ухвала від 09.09.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кордюк Галина Тарасівна

Ухвала від 25.07.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кордюк Галина Тарасівна

Ухвала від 10.07.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кордюк Галина Тарасівна

Ухвала від 01.07.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кордюк Галина Тарасівна

Рішення від 28.05.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

Ухвала від 16.05.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

Ухвала від 16.05.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Березяк Н.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні