Ухвала
від 09.04.2019 по справі 904/1375/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49600

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

09.04.2019м. ДніпроСправа № 904/1375/19

Суддя Суховаров А.В. , розглянувши матеріали

за позовом Комунального закладу "Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром" Дніпропетровської обласної ради ", м.Дніпро

до Товариства з обмеженою відповідальністю "КОЛЬЧУГА ЛТД", м. Дніпро

про відшкодування збитків

СУТЬ СПОРУ:

Комунальний заклад "Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром" Дніпропетровської обласної ради" (далі - позивач) звернувся до господарського суду Дніпропетровської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "КОЛЬЧУГА ЛТД" (далі - відповідач) про стягнення суми 120 224, 22 грн. основного боргу, 1 921, 00 грн. витрат по сплаті судового збору.

Суд дійшов висновку щодо залишення позову Комунального закладу "Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром" Дніпропетровської обласної ради" без руху з наступних підстав.

Відповідно до частини 2 статті 164 Господарського процесуального кодексу України позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

За змістом частини 1 статті 77 Господарського процесуального кодексу України, обставини, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть бути підтверджені іншими засобами доказування.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на акт ревізії фінансово-господарської діяльності комунального закладу "Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром" Дніпропетровської обласної ради за період з 01.01.2015 по 31.12.2018 від 08.02.2019 №04.04-20/1, проте позивачем долучено до позовних матеріалів вказаний акт не в повному об'ємі.

В позовних матеріалах відсутні наступні додатки до вказаного акта:

- матеріали зустрічної звірки в ТОВ "КОЛЬЧУГА ЛТД" - додаток №10 до акта ревізії (посилання - а.с. 40 акта);

- розрахунок завищення вартості виконаних робіт (наданих послуг) ТОВ "КОЛЬЧУГА ЛТД" в актах в.КБ-2в - додаток 11 до акта ревізії (посилання - а.с.41-42 акта);

- пояснення ОСОБА_1 - додаток 12 до акта ревізії (посилання - а.с.42 акта).

Разом з тим, відповідно до пункту 8 частини 3 статті 162 Господарського процесуального кодексу України позовна заява, повинна містити, в тому числі, перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

За змістом частини 5 статті 91 Господарського процесуального кодексу України учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Всупереч викладеному, позивачем в позовній заяві не зазначено інформації щодо наявності у нього або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до позовної заяви.

Також, суд зазначає, що згідно приписів п.1 ч.1 ст.164 Господарського процесуального кодексу України, до позовної заяви додаються документи, які підтверджують, зокрема, відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

Відповідно до приписів статті 172 Господарського процесуального кодексу України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов'язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення. Такий самий обов'язок покладається на позивача у разі залучення судом до участі у справі іншого відповідача, заміни неналежного відповідача, залучення або вступу у справу третьої особи.

Відповідно до п.2 Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 року №270 розрахунковий документ - документ встановленої відповідно до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" форми та змісту (касовий чек, розрахункова квитанція, тощо), що підтверджує надання послуг поштового зв'язку.

Згідно з п.п. 59, 61 Правил надання послуг поштового зв'язку внутрішні поштові відправлення з оголошеною цінністю з описом вкладення подаються для пересилання відкритими для перевірки їх вкладення. У разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв'язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

Форма опису вкладення до цінного листа (форма 107), затверджена Порядком пересилання поштових відправлень затвердженому наказом Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" від 12 травня 2006 року №211, повинна містити: найменування поштамту, на ім'я кого направлені документи, куди, найменування предметів, кількість предметів, оголошена цінність предметів, загальний підсумок предметів, відправник, хто перевірив (посада, підпис працівника зв'язку), відбиток календарного штемпеля місця приймання .

Опис вкладення, наданий позивачем у якості доказу направлення відповідачу копій позовних матеріалів, не відповідає визначеній формі, а отже не є належним доказом направлення на адресу відповідача копії позовної заяви з додатками.

Відповідно до частини першої статті 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.ст. 174, 232 - 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Комунального закладу "Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром" Дніпропетровської обласної ради" залишити без руху.

2. Комунальному закладу "Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром" Дніпропетровської обласної ради" протягом 5 днів з дня вручення ухвали суду усунути недоліки позовної заяви, а саме:

- надати належні докази направлення відповідачу копії позовної заяви і доданих до неї документів;

- надати відомості щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до позовної заяви;

- надати акт ревізії фінансово-господарської діяльності комунального закладу "Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром" Дніпропетровської обласної ради за період з 01.01.2015 по 31.12.2018 від 08.02.2019 №04.04-20/1 в повному об'ємі з усіма додатками, які є його невід'ємною частиною.

3. Роз'яснити Комунального закладу "Дніпропетровський обласний перинатальний центр зі стаціонаром" Дніпропетровської обласної ради", що у тому випадку, якщо позивач не усуне всі недоліки у встановлений судом строк, позовна заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулась із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 09.04.2019 та оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення09.04.2019
Оприлюднено10.04.2019
Номер документу81041532
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/1375/19

Рішення від 09.07.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Ухвала від 09.07.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Ухвала від 04.06.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Ухвала від 20.05.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Ухвала від 20.05.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Ухвала від 25.04.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

Ухвала від 09.04.2019

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Суховаров Артем Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні