Постанова
від 11.12.2009 по справі 2-а-1/10
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №2-а-10/09р.

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 грудня 2009 року смт. Комінтернівське

Комінтернівський районний суд Одеської області у складі:

Головуючого судді Іванчука В.І.

при секретарі Антиповій Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Новодофінівської сільської ради Комінтернівського району Одеської області, за участю третіх осіб ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання частково не чинним рішення сесії Новодофінівської сільської ради третього скликання за № 187-ІІІ від 18 серпня 2004 року -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулась до Комінтернівського районного суду Одеської області з адміністративним позовом до Новодофінівської сільської ради Комінтернівського району Одеської області про визнання не чинним Рішення тринадцятої сесії Новодофінівської сільської ради третього скликання за № 187-ІІІ від 18.серпня 2004 року, в частині передачі в приватну власність земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 ОСОБА_2 .

11.12.09 р. в судовому засіданні представник відповідача Новодофінівської сільської ради Комінтернівського району Одеської області - Дольян А.С. заявила клопотання про закриття провадження у справі в зв`язку з тим що між позивачкою ОСОБА_1 та третіми особами ОСОБА_2 , ОСОБА_3 існує спір про право, що в свою чергу виключає його розгляд у порядку адміністративного судочинства.

Представник відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_5 в судовому засіданні заперечував проти задоволення заявленого клопотання, посилаючись на те що спір про право між сторонами в даний час відсутній.

Представник третьої особи ОСОБА_2 - ОСОБА_6 та третя особа - ОСОБА_3 підтримали заявлене клопотання, пославшись на те, що воно є обґрунтованим і просили суд його задовольнити.

Відповідно до положень ч. І ст. 17 КАС України, компетенція адміністративних судів поширюється на спори фізичних чи юридичних осіб із суб`єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності.

Згідно п.1 ч. 1 ст. З КАС України, справа адміністративної юрисдикції це переданий на вирішення адміністративного суду публічно-правовий спір, в якому хоча б однією зі сторін є орган виконавчої влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа або інший суб`єкт, який здійснює владні управлінські функції на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Під час розгляду справи суд заслухавши пояснення сторін по справі, ознайомившись з доказами наданими до матеріалів справи вбачає, що спірні правовідносини виникли між позивачкою ОСОБА_1 та третіми особами ОСОБА_2 і ОСОБА_3 щодо права користування земельною ділянкою площею 0,0763 га розташованої по АДРЕСА_1. Тобто між позивачкою та третіми особами існує спір про право, що в свою чергу виключає його розгляд у порядку адміністративного судочинства.

Відповідно до п.1 ч. 1 ст. 157 КАС України суд закриває провадження у справі, якщо справу не належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе закрити провадження у справі, оскільки справи в яких існує спір про право підлягають розгляду з порядку цивільного судочинства.

На підставі викладеного та керуючись п.1 ч. 1 ст. 157, 160 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Закрити провадження у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Новодофінівської сільської ради Комінтернівського району Одеської області, за участю третіх осіб ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання частково не чинним рішення сесії Новодофінівської сільської ради третього скликання за № 187- III від 18 серпня 2004 року.

Одночасно суд роз`яснює, що позивачу необхідно звернутись з позовною заявою до суду загальної юрисдикції за місцем знаходження об`єкту нерухомого майна.

Ухвала може бути оскаржена до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня отриманим ухвали заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 10 днів апеляційної скарги, або в порядку ч.5 ст. 186 КАС України.

Суддя :

СудКомінтернівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення11.12.2009
Оприлюднено11.04.2019
Номер документу81070993
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1/10

Постанова від 11.12.2009

Адміністративне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Іванчук В. І.

Постанова від 29.01.2010

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Красько В.Й.

Постанова від 10.06.2010

Адміністративне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Чебанов О. О.

Ухвала від 22.09.2008

Адміністративне

Краснопільський районний суд Сумської області

Щербина А. С.

Ухвала від 04.02.2010

Адміністративне

Балаклійський районний суд Харківської області

Усенко С. І.

Ухвала від 23.02.2010

Адміністративне

Київський районний суд м. Одеси

Куриленко О. М.

Ухвала від 28.10.2009

Адміністративне

Балаклійський районний суд Харківської області

Усенко С. І.

Ухвала від 09.11.2009

Адміністративне

Балаклійський районний суд Харківської області

Усенко С. І.

Ухвала від 01.03.2010

Адміністративне

Балаклійський районний суд Харківської області

Усенко С. І.

Постанова від 16.01.2010

Адміністративне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Богатирчук Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні