Ухвала
від 11.04.2019 по справі 911/647/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

11.04.2019 Справа № 911/647/19

Суддя господарського суду Запорізької області Мірошниченко М.В., розглянувши матеріали за позовом: Державного підприємства Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро Прогрес імені академіка ОСОБА_1 (69068, м. Запоріжжя, вул. Іванова, 2)

до відповідача ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю «Стілпром» (71112, м. Бердянськ Запорізької області, вул. Макарова, буд. 66)

про стягнення суми,

ВСТАНОВИВ:

В господарський суд Київської області надійшла позовна заява Державного підприємства Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро Прогрес імені академіка ОСОБА_1 до ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю «Стілпром» про стягнення заборгованості в сумі 125653,15 грн.

Ухвалою господарського суду Київської області від 18.03.2019 р. вказану позовну заяву передано за територіальною підсудністю до господарського суду Запорізької області.

ОСОБА_3 з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 08.04.2019 р., справу № 911/647/19 розподілено судді Мірошниченко М.В.

Розглянувши вказану позовну заяву, суд дійшов висновку, що вона підлягає залишенню без руху на наступних підставах.

Відповідно до ч. ч. 1 та 2 ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Статтями 162, 164 ГПК України встановлено вимоги щодо форми і змісту позовної заяви та комплектності документів, які повинні додаватися до неї. Зокрема, пунктами 3, 4, 8, 9, 10 ч. 3 статті 162 ГПК України передбачено, що позовна заява повинна містити:

зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються (п. 3);

зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них (п. 4);

перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви (п. 8);

перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви (п. 8);

попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи (п. 9).

підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав (п. 10).

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 164 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення іншим учасникам справи копії позовної заяви і доданих до неї документів.

При зверненні з позовом заявником вищевказані вимоги не дотримані.

Зокрема, ним не надано обґрунтованого розрахунку суми основного боргу; нормативно-правового обґрунтування нарахування відповідачу 3% річних за користування чужими грошовими коштами; інформації щодо доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою; зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи, а також підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Також, судом встановлено, що адресою місцезнаходження відповідача - ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю «Стілпром» є: 71112, м. Бердянськ Запорізької області, вул. Макарова, буд. 66. У зв'язку з чим, позивачу слід надати належні докази (фіскальний чек з описом вкладення, в оригіналі) направлення на адресу ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю «Стілпром» (71112, м. Бердянськ Запорізької області, вул. Макарова, буд. 66), копії позовної заяви з доданими до неї документами, оригінал якої надійшов в господарський суд.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху та надати позивачу строк для усунення вищевказаних недоліків протягом 10 днів з дня вручення даної ухвали, шляхом надання до суду вищевказаної інформації та документів.

Керуючись ст.ст. 162, 164, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Державного підприємства Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро Прогрес імені академіка О.Г. Івченка, м. Запоріжжя залишити без руху.

2. Надати позивачу строк протягом 10 днів з дня вручення ухвали суду для усунення недоліків позовної заяви вказаних в ухвалі, шляхом надання обґрунтованого розрахунку суми основного боргу; нормативно-правового обґрунтування нарахування відповідачу 3% річних за користування чужими грошовими коштами; інформації щодо доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою; зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; попереднього (орієнтовного) розрахунку суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести в зв'язку із розглядом справи, а також підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав. Крім того, позивачу слід надати належні докази (фіскальний чек з описом вкладення, в оригіналі) направлення на адресу ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю «Стілпром» (71112, м. Бердянськ Запорізької області, вул. Макарова, буд. 66), копії позовної заяви з доданими до неї документами, оригінал якої надійшов в господарський суд.

3. Роз'яснити позивачу, що в разі невиконання вимог суду щодо усунення недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і буде повернута заявнику згідно з п. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання - 11.04.2019р. та оскарженню не підлягає.

Суддя М.В. Мірошниченко

Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено11.04.2019
Номер документу81080632
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення суми

Судовий реєстр по справі —911/647/19

Судовий наказ від 29.07.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Рішення від 27.06.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Ухвала від 27.05.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Ухвала від 02.05.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Ухвала від 11.04.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Мірошниченко М.В.

Ухвала від 18.03.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Ярема В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні