Ухвала
від 11.04.2019 по справі 0940/1310/18
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"11" квітня 2019 р. Справа № 0940/1310/18

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

судді Главача І.А.,

за участю секретаря судового засідання Савченко Н.В.,

представника заявника Іванцюк Г.І.,

представників позивача Греська В.В., Курча В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду заяву про відстрочення виконання рішення суду в адміністративній справі за позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Івано-Франківській області до Бабченського навчально-виховного комплексу Богородчанської районної ради Івано-Франківської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

В С Т А Н О В И В:

03.04.2019 Бабченський навчально-виховний комплекс Богородчанської районної ради Івано-Франківської області (далі - заявник, відповідач) звернувся в суд із заявою про відстрочення виконання постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19.12.2018 в справі №0940/1310/18 за адміністративним позовом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Івано-Франківській області (далі - позивач) до Бабченського навчально-виховного комплексу Богородчанської районної ради Івано-Франківської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Подана заява мотивована тим, що виконання рішення суду призведе до повного зупинення навчально-виховного процесу у Бабченському навчально-виховному комплексі, в тому числі унеможливить складення випускниками закладу державної підсумкової атестації. Також заявник зазначила про необхідність залучення значних фінансових ресурсів, що істотно сповільнює процес усунення порушень пожежної безпеки. З наведених підстав просить відстрочити до 20.06.2019 виконання постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19.12.2018 в справі №0940/1310/18.

Представник заявника в судовому засіданні заяву про відстрочення судового рішення підтримала з мотивів, викладених у ній. Також зазначила, що значну частину порушень, які стали підставами для вжиття заходів державного реагування Бабченським навчально-виховним комплексом усунено.

Представники позивача в судовому засіданні проти відстрочення виконання судового рішення заперечили. Зазначили, що відповідачем не всі порушення пожежної безпеки усунені, що продовжує нести загрозу життю, здоров'ю та особистій безпеці осіб під час перебування у даному закладі.

Розглянувши подану заяву про відстрочення виконання судового рішення, заслухавши пояснення представників сторін, дослідивши матеріали адміністративної справи, суд встановив наступне.

Рішенням Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 29.08.2018 у задоволенні позову Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Івано-Франківській області до Бабченського навчально-виховного комплексу Богородчанської районної ради Івано-Франківської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) відмовлено.

Постановою Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19.12.2018 апеляційну скаргу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській обл. задоволено. Рішення Івано-Франківського окружного адміністративного суду від 29.08.2018 скасовано та прийнято нову постанову, якою заявлений Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській обл. позов задоволено частково. Застосовано заходи реагування у вигляді зупинення та заборони експлуатації будівель (споруд, приміщень) Бабченського навчально-виховного комплексу Богородчанської районної ради Івано-Франківської області (КОД ЄДРПОУ 23805676) за адресою: вул. Незалежності (Першотравнева), 37, с. Бабче, Богородчанський район, Івано-Франківська область шляхом опечатування вхідних дверей, окрім виконання робіт пов'язаних з усуненням порушень законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки починаючи з тридцять першого дня, що слідує за датою набрання цим рішенням суду законної сили.

03.04.2019 Бабченський навчально-виховний комплекс Богородчанської районної ради Івано-Франківської області звернувся із заявою про відстрочення виконання рішення суду.

Відстрочення і розстрочення виконання, зміна чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення визначає стаття 378 Кодексу адміністративного судочинства України.

Частиною 1 статті 378 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Згідно з частиною 3 статті 378 даного Кодексу підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Таким чином, підставою для відстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Виконання вказаного рішення істотно ускладнено і є неможливим за тієї обставини, що Бабченський навчально-виховний комплекс Богородчанської районної ради Івано-Франківської області відповідно до статті 8 Закону України "Про загальну середню освіту" є закладом загальної середньої освіти, основним видом діяльності якого є освітня діяльність у сфері загальної середньої освіти.

Відтак, виконання рішення суду щодо зупинення та заборони експлуатації будівель навчально-виховного закладу шляхом опечатування вхідних дверей, до повного усунення порушення вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки істотно ускладнено необхідністю забезпечення безперервності навчально-виховного процесу учнів, які навчаються у Бабченському навчально-виховного комплексу Богородчанської районної ради Івано-Франківської області.

Одночасно з цим, суд враховує той факт, що відповідачем вчиняються дії, спрямовані на усунення порушень, що створювали пожежну небезпеку життю та здоров'ю людей та слугували підставами для вжиття заходів державного реагування. Дане підтверджується актом Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Івано-Франківській області №12 від 12.02.2019, відповідно до якого значна частина порушень, які стали підставами для вжиття заходів державного реагування не зафіксовані.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає заяву Бабченського навчально-виховного комплексу Богородчанської районної ради Івано-Франківської області про відстрочення виконання постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19.12.2018 в справі №0940/1310/18 такою, що підлягає до задоволення, а судове рішення в цій справі таким, що підлягає його відстроченню до 20.06.2019.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 248, 256, 378 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Бабченського навчально-виховного комплексу Богородчанської районної ради Івано-Франківської області про відстрочення виконання постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19.12.2018 в справі №0940/1310/18 задовольнити повністю.

Відстрочити виконання постанови Восьмого апеляційного адміністративного суду від 19.12.2018 в справі №0940/1310/18 про застосування заходів реагування у вигляді зупинення та заборони експлуатації будівель (споруд, приміщень) Бабченського навчально-виховного комплексу Богородчанської районної ради Івано-Франківської області (КОД ЄДРПОУ 23805676) за адресою: вул. Незалежності (Першотравнева), 37, с. Бабче, Богородчанський район, Івано-Франківська область шляхом опечатування вхідних дверей, окрім виконання робіт пов'язаних з усуненням порушень законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки до 20.06.2019.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку. Відповідно до статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення в повному обсязі.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення в повному обсязі, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції або через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України ухвала набирає законної сили негайно після складання її в повному обсязі, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Суддя Главач І.А.

Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено11.04.2019
Номер документу81082482
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —0940/1310/18

Ухвала від 11.04.2019

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 01.02.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желтобрюх І.Л.

Постанова від 19.12.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 19.11.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Ухвала від 15.11.2018

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Шевчук Світлана Михайлівна

Рішення від 29.08.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Рішення від 29.08.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 30.07.2018

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні