Ухвала
від 10.04.2019 по справі 703/672/19
СМІЛЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 703/672/19

1-кс/703/558/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2019 року м.Сміла

Смілянського міськрайонного суду Черкаської області ОСОБА_1 ,

з секретарем судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши взалісудув м.Смілаклопотанняслідчого СВСмілянськогоВПГУНП вЧеркаськійобласті ОСОБА_3 укримінальномупровадженні,внесеномудоЄРДР за№42019250000000010від25.01.2019року

про тимчасовий доступ до речей та документів

за участю

слідчого ОСОБА_3

встановив:

Слідчий СВ Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Смілянської місцевої прокуратури Черкаської області ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, які знаходяться в Регіональній філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », що розташована в буд. АДРЕСА_1 .

Своє клопотаннямотивуєтим,що службові особи ПП « ОСОБА_5 » склали та надали у своїй пропозиції на розгляд тендерному комітету Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » для участі у публічній закупівлі № UA-201804-20-000742-с довідку про наявність обладнання та матеріально-технічної бази № 11 від 07.05.2018, в яку внесли завідомо неправдиві відомості щодо наявності у підприємства нежитлових приміщень офісу та виробничого корпусу по АДРЕСА_2 , що призвело до незаконного укладання договору про надання послуг на загальну суму 2,9 млн. грн.

25 січня 2019 року прокурором відділу управління Прокуратури Черкаської області за вказаним фактом внесено відомості до ЄРДР за №42019250000000010 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.366 КК України. та розпочато досудове розслідування за фактом складання та надання завідомо неправдивих офіційних документів службовими особами ПП « ОСОБА_5 », що спричинило тяжкі наслідки.

Відповідно до договору № ОД/НРП-18-604 НЮ від 09.07.2018 про надання послуг з ремонту лінійного обладнання моторвагонного рухомого складу, замовником є Публічне акціонерне товариство « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) в особі філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_3 ), виконавцем Приватне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_3 , юридична адреса: АДРЕСА_4 ).

Відповідно до оголошення, розміщеного на інтернет порталі публічних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_5 », про проведення конкурсу на закупівлю послуг з ремонту лінійного обладнання моторвагонного рухомого складу Публічним акціонерним товариством « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) в особі філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », до учасників тендеру встановлюються наступні кваліфікаційні критерії: наявність обладнання та матеріально-технічної бази; наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід; наявність документального підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів.

Встановлено, що службовими особами ПП « ОСОБА_5 » подано тендерну пропозицію, яка містить довідку № 11 від 07.05.2018 року про наявність обладнання та матеріально-технічної бази. Згідно вказаної довідки, у ПП « ОСОБА_5 » наявна матеріально-техніна база, а саме: нежитловий будинок (офісне приміщення) загальною площею 185,6 м2 та виробничий корпус загальною площею 1250 м2, які знаходяться за адресою: АДРЕСА_2 та наведено інформацію про наявність обладнання.

На підставі викладеного та з метою проведення судово-почеркознавчої експертизи в кримінальному провадженні, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до тендерної документації на закупівлю послуг з ремонту лінійного обладнання моторвагонного рухомого складу: послуги з ремонту допоміжних електричних машин (номер закупівлі № UA-201804-20-000742-с), що знаходиться в розпорядженні службових осіб Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » як замовника, яка має суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні і може бути використана як доказ, без отримання якої неможливо іншим способом довести обставини кримінального правопорушення.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити, вказав, що відповідно до відкритої у загальному доступі інформації встановлено, що ПП " ОСОБА_5 " під час надання документів для участі у тендерному комітеті Одеської залізниці відомості, про те, що має нежитлові приміщення для проведення ремонтних робіт, яка не відповідала дійсності. Вказав, що вказані обставини підтверджено рішенням господарського суду, прийнято ще у 2015 році.

Регіональна філія « ІНФОРМАЦІЯ_6 » Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » про розгляд клопотання повідомлена, представник у судове засідання не з`явився.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, приходить до наступного висновку.

Відповідно до витягу з ЄРДРкримінальне провадження відкрите зафабулою,зазначеною слідчиму клопотанні.

Слідчий суддя - суддя, до повноважень якого належить здійснення у порядку, передбаченому цим Кодексом, судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Стаття 93 КПК України надає можливість стороні обвинувачення збирати різні докази, в тому числі й документи, які спеціально створені з метою збереження інформації, яка може бути використана як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження (ст.99 КПК України).

Тимчасовий доступ до речей і документів є одним із заходів забезпечення кримінального провадження, який застосовується з метою дієвості цього провадження.

За змістом ст. 159-160 КПК України вбачається, що тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді і полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними та у разі необхідності вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч. 3 ст. 132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що:

1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження;

2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора;

3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

Згідно з ч. 5 ст. 132 КПК України під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження.

З наданих до клопотання документів вбачається, що в провадженні Смілянського ВП знаходиться кримінальне провадження, внесеного до ЄРДР за №42019250000000010, від 25.01.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.366 КК України.

Як вбачається з копії рапорту прокурора відділу управління прокуратури області юриста 1 класу ОСОБА_6 ним в ході моніторингу сайту публічних закупівель ІНФОРМАЦІЯ_5 виявлено інформацію про публічну закупівлю № UA-201804-20-000742-с, яка проведена Регіональною філією « ІНФОРМАЦІЯ_1 » АПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (далі -Замовник). Відповідно до протоколу розгляду тендерних пропозицій від 25.06.2018 року № 195 за вказаним предметом закупівлі переможцем торгів стало Приватне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_4 ». В подальшому з вивченням тендерної документації, було встановлено, що ПП « ОСОБА_5 » у складі своєї пропозиції надано недостовірні відомості.

Згідно наданих в судовому засіданні пояснень слідчого по кримінальному провадженню необхідно призначити обов`язкову судово-почеркознавчу експертизу, проведення якої неможливе без отримання тендерної документації на закупівлю послуг з ремонту лінійного обладнання моторвагонного рухомого складу: послуги з ремонту допоміжних електричних машин (номер закупівлі № UA-201804-20-000742-с), що знаходиться в розпорядженні службових осіб Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Виходячи звищевикладеного,та враховуючите щодля досягненняповноти,всебічності розслідуваннякримінального провадження,встановлення всіхобставин кримінальногоправопорушення,проведення судово-почеркознавчоїекспертизи,слідчий суддядійшов висновкупро можливістьнадання слідчомудозволу надоступ дооригіналу довідки№ 11від 07.05.2018року пронаявність обладнаннята матеріально-технічноїбази,яка знаходятьсяв Регіональнійфілії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Публічногоакціонерного товариства« ІНФОРМАЦІЯ_2 »,що розташованав буд. АДРЕСА_1 тапотреби досудовогорозслідування виправдовуютьтакий ступіньвтручання управа ісвободи особи,про якийідеться вклопотанні слідчого.Разом з тим, слідчий суддя вважає необґрунтованим клопотання про тимчасовий доступ до всієї тендерної документації на закупівлю послуг з ремонту лінійного обладнання моторвагонного рухомого складу, тому клопотання в цій частині не підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.159,160, 163, 164, 372 КПК України слідчий суддя,-

постановив:

Клопотання слідчого СВ Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , який здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42019250000000010, внесеного до ЄРДР 25.01.2019 року про тимчасовий доступ до документів задовольнити частково.

Надати дозвіл слідчому СВ Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , першому заступнику керівника Смілянської місцевої прокуратури ОСОБА_7 , прокурору відділу прокуратури управління прокуратури області ОСОБА_6 , прокурорам Смілянської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , ОСОБА_8 тимчасовий доступ до оригіналу довідки № 11 від 07.05.2018 року про наявність обладнання та матеріально-технічної бази, що знаходиться в розпорядженні службових осіб Регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Публічного акціонерного товариства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_2 , юридична адреса: АДРЕСА_3 ) з можливістю її вилучити.

В іншій частині клопотання відмовити.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документіа слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукування та вилучення, зазначених речей і документів.

Виконання ухвали про тимчасовий доступ покласти на слідчого СВ Смілянського ВП ГУНП в Черкаській області ОСОБА_3 , процесуального керівника у кримінальному провадженні прокурора Смілянської місцевої прокуратури ОСОБА_4 ..

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її проголошення.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу81098163
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —703/672/19

Ухвала від 23.01.2020

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Кирилюк Н. А.

Ухвала від 23.08.2019

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Кирилюк Н. А.

Ухвала від 23.08.2019

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Кирилюк Н. А.

Ухвала від 05.07.2019

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Прилуцький В. О.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Кирилюк Н. А.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Кирилюк Н. А.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Кирилюк Н. А.

Ухвала від 04.03.2019

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Кирилюк Н. А.

Ухвала від 04.03.2019

Кримінальне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Кирилюк Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні