Ухвала
від 07.03.2019 по справі 760/4797/19
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження 2/760/4390/19

Справа 760/4797/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 березня 2019 року суддя Солом`янського районного суду м. Києва Букіна О.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду із вищезазначеним позовом до відповідача.

При вирішенні питання про відкриття провадження в справі з'ясовано, що позовна заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, а саме в позовній заяві відсутні відомості щодо:

- не вказано реєстраційний номер облікової картки платників податку або номер і серію паспорту для фізичних осіб, повного викладу обставин, якими позивач обгрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Як вбачається з прохальної частини позовної заяви позивач просить спростувати недостовірну інформацію, що розміщена в Інтернет ресурсі, однак останнім не вказано кому саме належать вказаний Інтернет ресурс (домен, сайт , електронна сторінка тощо).

Відповідно до п. 12 Постанови Пленуму Верховного Суду України №1 від 27.02.2009 Про судову практику у справах про захист гідності та честі фізичної особи, а також ділової репутації фізичної та юридичної особи , належним відповідачем у разі поширення оспорюваної інформації в мережі Інтернет є автор відповідного інформаційного матеріалу та власник веб-сайта, особи яких позивач повинен установити та зазначити в позовній заяві.

Разом з тим, зі змісту позову не вбачається виклад даних обставин, як і посилання на відповідні докази в обгрунтування цього.

Крім того, позивачем взагалі не зазначено, хто є власник веб -сайта та як наслідок необгрунтувано позов в частині способу спростування спірної інформації в порядку захисту честі та гідності.

Виходячи з вимог вказаної вище Постанови, розгляд даної справи може вплинути на права та обов"язки власника веб-сайта, а тому зазначена вказаної юридичної чи фізичної особи, як сторони у справі є необхідним та відповідно належить до обов"язків позивачи в обгрунтування поданого позову.

Отже, позивачу потрібно визначитись з належним колом осіб, тобто сторонами у справі, зазначити повне найменування (ПІП), місцезнахоження та засоби зв"язку, надати копію позову з дадатками відповідно до кількості сторін у справі.

Разом з цим,позивачем не зазначено відомості: реєстраційний номер облікової картки платників податку або номер і серію паспорту для фізичних осіб відповідача; про вжиття способу досудового врегулювання спору, заходів забезпечення позову та доказів.

Згідно з частинами 1, 2 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

За таких обставин, враховуючи те, що позовна заява позивача містить недоліки, без усунення яких справа не може бути призначена до розгляду, суддя вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху, надавши позивачу строк для усунення вищевказаних недоліків.

При таких обставинах, керуючись ст.ст.175, 185 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди, залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків, шляхом подання нової позовної заяви з додатками відповідно до кількості сторін у справі, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Букіна

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.03.2019
Оприлюднено15.04.2019
Номер документу81138397
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —760/4797/19

Рішення від 12.06.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 27.08.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 20.06.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 07.03.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні