Ухвала
від 20.06.2019 по справі 760/4797/19
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження 2/760/4390/19

Справа 760/4797/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 червня 2019 року суддя Солом`янського районного суду м. Києва Букіна О.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , GoDaddy. com , LLC про захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з вказаною позовною заявою.

Вивченням матеріалів позовної заяви встановлено, що остання не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України, у зв`язку з чим ухвалою Солом`янського районного суду м. Києва від 07.03.2019 позивачу був наданий строк терміном не більше десяти днів з дня отримання копії ухвали для виправлення недоліків, оскільки суд при прийнятті позову зобов`язаний встановити відсутність підстав для повернення позову і наявність передумов для відкриття провадження у справі - наявність правовідносин сторін, що ґрунтуються на нормах чинного законодавства, і пред`явлення вимоги, яка не є байдужою до права.

Відповідно до ухвали від 07.03.2019 позивачу потрібно було визначитись з колом осіб, які беруть участь у справі, оскільки рішення по справі може вплинути на їхні права та обов"язки.

18.06.2019 на виконання вимог ухвали позивачем подано нову позовну заяву, яка не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Як вбачається з уточненої позовної заяви, позивачем зазначено в якості відповідача - 2 - GoDaddy.com, LLC.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Разом з тим, позивачем в позовній заяві зазначено, що місцезнаходження GoDaddy.com, LLC за адресою: Сполучені Штати Америки , штат Арізона , 85260, Скоттсдейл, 14455 Н. Гайден Роад.

Відповідно до положень ст. 498 ЦПК України, враховуючи територіальне місцезнаходження відповідача, з метою дотримання законних прав та інтересів останнього, суд повинен буде в ході розгляду справи звертатись з судовим дорученням до іноземного суду, зокрема, стосовно вручення відповідачу позовної заяви з додатками та з`ясування його думки стосовно заявлених вимог.

Порядок звернення з судовим дорученням та його виконання закріплені в Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах, яка ратифікована Верховною Радою України на підставі Закону №240/94-ВР від 10.11.1994.

Відповідно до ст.10 Конвенції запитувана установа юстиції здійснює вручення документів відповідно до порядку, що діє в її державі, якщо документи, що вручаються, написані на її мові або російською мовою або забезпечені завіреним перекладом на ці мови. В іншому випадку вона передає документи одержувачеві, якщо він згодний добровільно їх прийняти.

Відповідно до ст. 3 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється відповідно до Конституції України, цього Кодексу, Закону України Про міжнародне приватне право , законів України, що визначають особливості розгляду окремих категорій справ, а також міжнародних договорів, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України.

А тому, позивачу необхідно надати суду повний пакет документів з завіреним перекладом, за для подальшої можливого звернення з судовим дорученням до іноземного суду.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху та строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

При таких обставинах, керуючись ст.ст.175, 177, 185 ЦПК України, суддя,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , GoDaddy. com , LLC про захист честі, гідності, ділової репутації, спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди, залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ухвали, шляхом подання нової позовної заяви з додатками з перекладом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М.Букіна

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.06.2019
Оприлюднено01.08.2019
Номер документу83339326
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —760/4797/19

Рішення від 12.06.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 27.08.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 20.06.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 07.03.2019

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні