Ухвала
від 15.04.2019 по справі 360/1401/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

15 квітня 2019 року СєвєродонецькСправа № 360/1401/19

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Смішлива Т.В., перевіривши матеріали за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради Луганської області про визнання незаконним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

02 квітня 2019 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі - позивач) до Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради Луганської області (далі - відповідачі), у якій позивача просить суд:

- визнати незаконним рішенням виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 142 від 13.02.2019 "Про безоплатну передачу нематеріальних активів з балансу КП "Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою" на баланс КП "Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби";

- скасувати рішення рішенням виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 142 від 13.02.2019 "Про безоплатну передачу нематеріальних активів з балансу КП "Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою" на баланс КП "Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби" Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради Луганської області.

Ухвалою суду від 03 квітня 2019 року у задоволенні клопотання про відстрочення сплати судового збору відмовлено. Позовну заяву ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради Луганської області про визнання незаконним та скасування рішення, залишено без руху та запропоновано позивачу, представнику позивача у строк протягом 5-ти (п'яти) календарних днів з дня отримання копії ухвали усунути недоліки позовної заяви шляхом надання суду, уточненої позовної заяви, оформленої з дотриманням статей 160, 161 КАС України, та її копії для вручення відповідачу, заяви про залучення третьої особи, із зазначенням на яких підставах третю особу належить залучити до участі у справі та на якій стороні, оригіналу документа про сплату судового збору в сумі 768,40 грн.

10 квітня 2019 року через відділ діловодства та обліку звернень громадян (канцелярію) від представника позивача на виконання вимог ухвали суду надійшла уточнена позовна заява яка підписана самим представником.

Розглянувши надані представником позивача матеріали в сукупності з уточненою позовною заявою, суддя дійшов висновку, що представником позивача не повністю усунуто недоліки зазначені в ухвалі суду від 03 квітня 2019 року, у зв'язку з чим суд вважає за необхідне продовжити позивачу строк для усунення недоліків.

Оглядом позовної заяви судом встановлено, що уточнену позовну заяву підписано та подано в інтересах позивача представником - Рижковим Анатолієм Олександровичем, на підтвердження повноважень якого до позовної заяви додано копію нотаріально посвідченої довіреності від 31 травня 2018 року.

У Єдиному реєстрі адвокатів України відсутні відомості про те, що Рижков Анатолій Олександрович є адвокатом.

З 1 січня 2019 року представництво іншої особи в суді першої інстанції (крім представництва органів державної влади та органів місцевого самоврядування) у справах, провадження в яких розпочато після 30 вересня 2016 року, здійснює виключно адвокат.

Частинами першою, третьою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

У частині шостій статті 12 КАС України законодавцем визначені категорії справ, які для цілей цього Кодексу є справами незначної складності.

Частиною третьою статті 257 КАС України встановлено, що при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Вказана адміністративна справа не є справою, віднесеною до справ незначної складності.

Враховуючи те, що предметом розгляду справи є визнання протиправним рішення виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 142 від 13.02.2019 "Про безоплатну передачу нематеріальних активів з балансу КП "Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою" на баланс КП "Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби" Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради Луганської області, та те, що у по справі необхідно вирішувати питання щодо залучення третіх осіб, суд вважає, що дана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Таким чином, право на представництво ОСОБА_1 в суді першої інстанції у цій справі з 01 січня 2019 року має сам позивач та/або адвокат.

Отже, представнику позивача, Рижкову Анатолію Олександровичу необхідно надати до суду копію свідоцтва на право зайняття адвокатською діяльністю.

Крім того, представником позивача у якості сплати судового збору надано до суду оригінал документа про сплату судового збору в сумі 768,40 грн в якості фіскального чеку ПАТ "Укрпошта" від 10 квітня 2019 року на суму 768,40 грн. Фіскальний чек ПАТ "Укрпошта" від 10 квітня 2019 року має такі реквізити: оператор Уставщикова, платіж № 1008266644, П.І.Б. Кирилов Павел Висильевич, о/р ГУДКСУ м. Сєвєродонецьк, судовий збір за подачу позову - 768,40 грн, комісія - 7,68 грн.

Втім, фіскальний чек ПАТ "Укрпошта" від 10 квітня 2019 року не містить інформації про отримувача коштів в сумі 768,40 грн, а отже суд не може перевірити зарахування коштів за фіскальним чеком ПАТ "Укрпошта" від 10 квітня 2019 року до спеціального фонду Державного бюджету України.

Відповідно до інформації, яка міститься на офіційному сайті Луганського окружного адміністративного суду на порталі Судова влада України у розділі "судовий збір", реквізити для сплати судового збору у Луганському окружному адміністративному суді такі: отримувач коштів - УК у м. Сєвєродон./М.СЄВЄРОД./22030101, код отримувача - 37944909, банк отримувача - Казначейство України (ЕАП), МФО - 899998, рахунок отримувача - 34312206084029, відомча ознака - "84" Окружні адміністративні суди, призначення платежу - *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Луганський окружний адміністративний суд (назва суду, де розглядається справа) (електронне посилання https://adm.lg.court.gov.ua/sud1270/gromadyanam/tax/).

Зазначений недолік позовної заяви може бути усунений шляхом подання довідки органу казначейства про зарахування до спеціального фонду Державного бюджету України коштів у розмірі 768,40 грн, сплачених за фіскальним чеком ПАТ "Укрпошта" від 10 квітня 2019 року на реквізити Луганського окружного адміністративного суду в рахунок сплати судового збору, або оригіналу документа про сплату судового збору у розмірі 768,40 грн за наступними реквізитами для сплати судового збору: 22030101 Судовий збір (Державна судова адміністрація України, 050), отримувач коштів - УК у м. Сєвєродон./М.СЄВЄРОД./22030101, рахунок отримувача - 34312206084029, код отримувача - 37944909, банк отримувача - 899998, МФО - 899998, відомча ознака - "84" Окружні адміністративні суди, призначення платежу - *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті); Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Луганський окружний адміністративний суд (назва суду, де розглядається справа).

Враховуючи, що позивач вживав заходи щодо усунення недоліків зазначених в ухвалі суду від 03 квітня 2019 року, зважаючи, що загальний строк на усунення недоліків позовної заяви не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, суд вважає за необхідне продовжити позивачу строк на усунення недоліків позовної заяви на п'ять календарних дні з дня отримання ухвали про продовження строку на усунення недоліків позовної заяви.

Керуючись статтями 160, 161, 169, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Продовжити ОСОБА_1 строк для усунення недоліків позовної заяви на 5 (п'ять ) календарних дні з дати отримання даної ухвали.

Запропонувати позивачу, представнику позивача протягом 5-ти (п'яти ) календарних днів з дати отримання даної ухвали усунути недоліки уточненої позовної заяви шляхом надання суду копії свідоцтвв на право зайняття адвокатською діяльністю Рижкова Анатолія Олександровича, довідки органу казначейства про зарахування до спеціального фонду Державного бюджету України коштів у розмірі 768,40 грн, сплачених за фіскальним чеком ПАТ "Укрпошта" від 10 квітня 2019 року на реквізити Луганського окружного адміністративного суду в рахунок сплати судового збору, або оригіналу документа про сплату судового збору у розмірі 768,40 грн.

Якщо недоліки позовної заяви не будуть усунуті позивачем у строк, встановлений судом, позовна заява буде повернута позивачу та вважатиметься неподаною.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надіслати позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяТ.В. Смішлива

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.04.2019
Оприлюднено15.04.2019
Номер документу81145256
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/1401/19

Рішення від 28.11.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Рішення від 18.11.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 19.08.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Рішення від 08.07.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Рішення від 08.07.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 13.06.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 23.04.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 15.04.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні