Ухвала
від 13.05.2019 по справі 360/1401/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

13 травня 2019 року СєвєродонецькСправа № 360/1401/19

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Смішлива Т.В., розглянувши у підготовчому засіданні в письмовому провадженні справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Луганського окружного адміністративного суду знаходиться позовна заява ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради в якому позивач просить суд, визнати незаконним рішенням виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 142 від 13.02.2019 «Про безоплатну передачу нематеріальних активів з балансу КП «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою» на баланс КП «Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби» , скасувати рішення виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 142 від 13.02.2019 «Про безоплатну передачу нематеріальних активів з балансу КП «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою» на баланс КП «Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби» Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради Луганської області.

Сторони в підготовче засідання не прибули, про дату час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином, надали клопотання про розгляд справи за їх відсутності (арк.спр. 45,46).

Відповідно до частини 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Позивачем в позовній заяві заявлено клопотання про залучення до участі в якості третіх осіб, КП «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою» та КП «Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби» .

В ухвалі суду від 23 квітня 2019 року зазначено, що дане клопотання буде вирішено судом під час підготовчого засідання.

Вирішуючи питання про залучення третьої особи суд виходить з наступного.

Згідно зі статтею 180 КАС України у підготовчому засіданні суд, окрім іншого, вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, заміну позивача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Відповідно до статті 183 КАС України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Згідно з частиною 2 статті 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Згідно частини 5 статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Предметом розгляду в даній справі є визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 142 від 13.02.2019 «Про безоплатну передачу нематеріальних активів з балансу КП «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою» на баланс КП «Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби» Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради Луганської області.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне залучити Комунальне підприємство «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою» та комунальне підприємство «Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби» як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, оскільки рішення у даній справі може вплинути на права та інтереси таких осіб.

Крім того, частинами першою, другою статті 72 КАС України передбачено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Письмовими доказами відповідно до частини першої статті 94 КАС України є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу (частина третя статті 80 КАС України).

З метою встановлення наявності або відсутності обставин (фактів), що мають значення для правильного вирішення справи, суд вважає за необхідне витребувати у відповідача,

- інформацію щодо сплати ОСОБА_1 , рнокпп НОМЕР_1 , платежів за користування земельною ділянкою, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , яка передана позивачу, за актом приймання-передачі 25 червня 2009 року, кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_2 ;

- інформацію щодо оприлюднення рішення Сєвєродонецької міської ради сьомого скликання № 1055 від 26 січня 2017 року про припинення права оренди на земельні ділянки під тимчасовими спорудами та зупиночними комплексами, на які сплинув строк дії договорів оренди землі;

- інформацію щодо підстав виникнення права користування земельною ділянкою, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , Комунальним підприємством «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою» , за наявності надати рішення виконавчого комітету щодо передачи в користування земельної ділянки, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , комунальному підприємству «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою» ;

- інформацію щодо розірвання договору № 040941900202 від 25 травня 2009 року укладеного між Сєвєродонецькою міською радою та ОСОБА_1 кадастровий номер НОМЕР_2 .

Керуючись статтями 49,53,77, 80, 94, 180, 243, 256, 291 Кодексу адміністративного судочинства України суд

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у справі Комунальне підприємство «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою» (код 38350231, 93404, Луганська обл., місто Сєвєродонецьк, вул. Сметаніна, будинок 26 А) та комунальне підприємство «Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби» (код 33622624, 93400, Луганська обл., місто Сєвєродонецьк, вул. Сметаніна, будинок 26 А) як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Запропонувати третім особам протягом десяти днів надіслати суду - пояснення щодо позову та/або відзиву, докази, які підтверджують обставини, на яких грунтуються пояснення та документи, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них доказів іншим учасника справи.

Зобов`язати виконавчий комітет Сєвєродонецької міської ради у строк до 28 травня 2019 року надати до суду,

- інформацію щодо сплати ОСОБА_1 рнокпп НОМЕР_1 платежів за користування земельною ділянкою, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , яка передана позивачу, за актом приймання-передачі 25 червня 2009 року Кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_2 ;

- інформацію щодо оприлюднення рішення Сєвєродонецької міської ради сьомого скликання № 1055 від 26 січня 2017 року про припинення права оренди на земельні ділянки під тимчасовими спорудами та зупиночними комплексами, на які сплинув строк дії договорів оренди землі;

- інформацію щодо підстав виникнення права користування земельною ділянкою, що розташована за адресою: АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , Комунальним підприємством «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою» , за наявності надати рішення виконавчого комітету щодо передачи в користування земельної ділянки, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , комунальному підприємству «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою» ;

- інформацію щодо розірвання договору № 040941900202 від 25 травня 2009 року укладеного між Сєвєродонецькою міською радою та ОСОБА_1 кадастровий номер НОМЕР_2 .

Відкласти підготовче засідання у справі на 31 травня 2019 року на 09 год. 00 хв.

Повідомити сторони, що наступне підготовче засідання відбудеться у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі а також копію позову з додатками на адресу третіх осіб.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

СуддяТ.В. Смішлива

Дата ухвалення рішення13.05.2019
Оприлюднено15.05.2019
Номер документу81687333
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/1401/19

Рішення від 28.11.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Рішення від 18.11.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 19.08.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Рішення від 08.07.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Рішення від 08.07.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 13.06.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 23.04.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 15.04.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні