Ухвала
від 23.04.2019 по справі 360/1401/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду після усунення її недоліків та відкриття провадження у справі

23 квітня 2019 року СєвєродонецькСправа № 360/1401/19 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Смішлива Т.В, перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 (93100, Луганська область, м. Лисичанськ, вул. ім. М. Грушевського, 6/8) до Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради (бул. Дружби Народів, 32, м. Сєвєродонецьк, Луганська область, 93404) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

02 квітня 2019 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі - позивач) до Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради (далі - відповідачі), у якій з урахуванням уточнених позовних вимог просить суд:

- визнати незаконним рішенням виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 142 від 13.02.2019 «Про безоплатну передачу нематеріальних активів з балансу КП «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою» на баланс КП «Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби» ;

- скасувати рішення рішенням виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 142 від 13.02.2019 «Про безоплатну передачу нематеріальних активів з балансу КП «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою» на баланс КП «Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби» Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради Луганської області.

Ухвалою суду від 03 квітня 2019 року у задоволенні клопотання про відстрочення сплати судового збору відмовлено. Позовну заяву ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради Луганської області про визнання незаконним та скасування рішення, залишено без руху та запропоновано позивачу, представнику позивача у строк протягом 5-ти (п'яти) календарних днів з дня отримання копії ухвали усунути недоліки позовної заяви шляхом надання суду, уточненої позовної заяви, оформленої з дотриманням статей 160, 161 КАС України, та її копії для вручення відповідачу, заяви про залучення третьої особи, із зазначенням на яких підставах третю особу належить залучити до участі у справі та на якій стороні, оригіналу документа про сплату судового збору в сумі 768,40 грн.

10 квітня 2019 року через відділ діловодства та обліку звернень громадян (канцелярію) від представника позивача на виконання вимог ухвали суду надійшла уточнена позовна заява яка підписана самим представником.

Ухвалою суду від 15 квітня 2019 року подовжено ОСОБА_1 строк для усунення недоліків позовної заяви на 5 (п'ять ) календарних дні з дати отримання даної ухвали та запропоновано позивачу, представнику позивача протягом 5-ти (п'яти ) календарних днів з дати отримання даної ухвали усунути недоліки уточненої позовної заяви шляхом надання суду копії свідоцтва на право зайняття адвокатською діяльністю ОСОБА_2, довідки органу казначейства про зарахування до спеціального фонду Державного бюджету України коштів у розмірі 768,40 грн, сплачених за фіскальним чеком ПАТ «Укрпошта» від 10 квітня 2019 року на реквізити Луганського окружного адміністративного суду в рахунок сплати судового збору, або оригіналу документа про сплату судового збору у розмірі 768,40 грн.

22 квітня 2019 року позивач надав до суду уточнену позовну заяву в обґрунтування якої зазначив, що 25 травня 2009 року є користувачем земельної ділянки, що розташована за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Курчатова, район буд. 11, мікрорайон 80. Вказана земельна ділянка була передана позивачу, за актом приймання-передачі 25 червня 2009 року Кадастровий номер земельної ділянки: 4412900000:09:006:0078. Станом на день подачі позову земельна ділянка, так і перебуває в користуванні Позивача, який сплачує відповідні платежі щодо користування цією ділянкою, актом приймання передачі земля передана позивачу та ним не поверталась Сєвєродонецькій міській раді.

Як стало відомо позивачу пізніше, на початку березня 2019 року, рішенням виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 142 від 13.02.2019 Про безоплатну передачу нематеріальних активів з балансу КП Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою на баланс КП Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби (надалі - рішення № 142), Відповідач передав на безоплатній основі з балансу КП «Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою, на баланс КП «Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби» , право користування земельними ділянками що розташовані в межах населеного пункту м. Сєвєродонецьк, нематеріальні активи: право користування земельними ділянками, вартістю 51112,70 грн. та забезпечити їх ефективне використання.

У вказаному рішенні не визначено на які саме земельні ділянки передане право користування, але Позивач має всі підстави вважати, що у перелік земельних ділянок ефективне використання яких повинна забезпечити КП «Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби» , входить і земельна ділянка на якій розташоване майно позивача. Таким чином, позивач вважає, що оскаржуване рішення відповідача суперечить вимогам чинного законодавства яким було передано право користування спірними земельними ділянками, що порушує права позивача на користування земельною ділянкою кадастровий номер якої 4412900000:09:006:0078.

Після усунення недоліків, позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження в адміністративній справі не встановлено, у зв'язку з чим суд вважає за необхідне відкрити провадження у справі.

Частинами першою, третьою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

У частині шостій статті 12 КАС України законодавцем визначені категорії справ, які для цілей цього Кодексу є справами незначної складності.

Дана справа не відноситься до справ незначної складності у розумінні частини шостої статті 12 КАС України.

Статтею 257 КАС України визначено справи, що розглядаються за правилами спрощеного позовного провадження.

Частиною першою статті 259 КАС України визначено, що клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження подається у письмовій формі одночасно з поданням позовної заяви або може міститися у ній.

Враховуючи відсутність клопотання позивача про розгляд даної адміністративної справи за правилами спрощеного позовного провадження, з урахуванням зазначених у частині третьої статті 257 КАС України критеріїв, які суд враховує при прийнятті питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження, суд дійшов висновку, що дана адміністративна справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Що стосується клопотання про залучення до участі в якості третіх осіб, КП Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою та КП Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби , суд зазначає, що оскільки суд прийшов до висновку про необхідність розгляду даної справи в загальному позовному провадженні, то дане питання буде вирішено судом під час підготовчого засідання.

За приписами частини третьої статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може запропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

З огляду на вищевикладене, суд вважає за необхідне витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає для з'ясування всіх обставин у справі.

Керуючись статтями 12, 77, 80, 171, 173, 179, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче засідання у справі на 13 травня 2019 року о 10 год. 00 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Позивачу надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, - для огляду в судовому засіданні.

Запропонувати відповідачам протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати (надати) суду відзиви на позовну заяву (відзиви) і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду) разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Запропонувати:

- позивачу подати до суду відповідь на відзив протягом п'яти днів з дня отримання копії відзиву та доданих до нього документів разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) відповідачу копії відповіді на відзив та доданих до неї документів;

- відповідачу подати до суду заперечення протягом трьох днів з дня отримання відповіді на відзив та доданих до неї документів разом з документами, що підтверджують надіслання (надання) позивачу копії заперечення та доданих до них документів.

Зобов'язати відповідача у строк до 10.05.2019 надати (надіслати) до суду: рішення виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 142 від 13.02.2019 Про безоплатну передачу нематеріальних активів з балансу КП Сєвєродонецьке підприємство садово-паркового господарства та благоустрою на баланс КП Сєвєродонецьке підприємство благоустрою та ритуальної служби .

- інформацію про те, чи було передано рішенням виконавчого комітету Сєвєродонецької міської ради № 142 від 13.02.2019 земельну ділянку, що розташована за адресою: м. Сєвєродонецьк, вул. Курчатова, район буд. 11, мікрорайон 80, кадастровий номер земельної ділянки: 4412900000:09:006:0078.

- інформацію про те, чи було припинено договір оренди землі № 040941900202 від 25.05.2009 між Сєвєродонецькою міською радою та ОСОБА_1.

Роз'яснити сторонам, що згідно з частинами другою, четвертою, п'ятою статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Попередити сторони, що відповідно до частини дев'ятої статті 79 КАС України копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Справа розглядатиметься суддею Смішливою Т.В. одноособово.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1270/.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в системі «Електронний суд» для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати учасникам справи разом з витягом про їхні процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідачу разом з ухвалою про відкриття провадження у справі надіслати копію адміністративного позову з доданими до нього документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та не може бути оскаржена окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяОСОБА_3

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.04.2019
Оприлюднено24.04.2019
Номер документу81362078
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/1401/19

Рішення від 28.11.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Рішення від 18.11.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 19.08.2019

Цивільне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Рішення від 08.07.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Рішення від 08.07.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 13.06.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 23.04.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 15.04.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні