Ухвала
від 17.04.2019 по справі 343/398/19
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/398/19

Провадження №: 2/0343/275/19

У Х В А Л А

підготовчого судового засідання

17 квітня 2019 року м. Долина

Долинський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді - Андрусіва І. М.

за участю: секретаря судового засідання -Димид О.З.,

позивачки- Василишин В.Р.,

представника позивача- Кажука В.Б.,

представника відповідача- Оленин О.Ф.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі Долинського районного суду Івано-Франківської області справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: державний нотаріус Долинської районної державної нотаріальної контори Дуткевич Ольга Яківна, про визнання договору дарування об"єкта незавершеного будівництка одноповерхового житлового будинку готовністю 82 %, криниці та земельної ділянки недійсним, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя,-

ВСТАНОВИВ:

в Долинський районний суд Івано-Франківської області поступила позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: державний нотаріус Долинської районної державної нотаріальної контори Дуткевич Ольга Яківни про визнання договору дарування об"єкта незавершеного будівництва одноповерхового житлового будинку готовністю 82 %, криниці та земельної ділянки недійсним, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя.

Позивач просить постановити рішення, яким визнати недійсним договір дарування земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських споруд площею 0,1534 га кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_1, розміщених на ній об єкта незавершеного будівництва одноповерхового житлового будинку л.А, готовністю 82% та криниці 1, що знаходяться на даній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 укладений 16.02.2012 року між ОСОБА_4 та ОСОБА_2, від імені якого та в інтересах якого діяв ОСОБА_2 і який посвідчений державним нотаріусом Долинської нотаріальної контори Дуткевич О.Я. та зареєстрований в державному реєстрі за №247. Визнати спільною сумісною власністю подружжя ОСОБА_1 та ОСОБА_2 будинковолодіння, а саме: земельну ділянку для будівництва і обслуговування житлового будинку і господарських споруд площею 0,1534 га кадастровий номер земельної ділянки НОМЕР_1 та розміщені на ній: житловий будинок, загальною площею 227,5 м.кв. літера А, гараж, площею 52,7 м кв котельні, площею 12 м.кв. та криницю, що знаходяться на даній ділянці за адресою: АДРЕСА_1 Стягнути з відповідача на її користь витрати за сплату судового збору та за надання правової допомоги адвокатом.

19.03.2019 року відповідач, скориставшись своїм правом, надіслав відзив на позов, в якому позов не визнав та вважає його безпідставним.

Представник позивача адвокат ОСОБА_5 в підготовчому судовому засіданні оголосив клопотання позивачки про залучення співвідповідачем ОСОБА_4. Окрім цього, заявив клопотання про виклик свідків ОСОБА_6, жительку АДРЕСА_2 ОСОБА_7, жительку АДРЕСА_3 ОСОБА_8, жителя АДРЕСА_3 ОСОБА_2, жителя АДРЕСА_4

Представник відповідача вирішення поданих представником позивача клопотань покладається на розсуд суду.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: державний нотаріус Долинської районної державної нотаріальної контори Дуткевич Ольга Яківна, в підготовче судове засідання не з"явилась, однак подала заяву, в якій розгляд справи просила проводити у її відсутності. Також зазначила, що сторони прийшли в нотаріальну контору посвідчувати саме договір даруванн, а не купівлі-продажу.

Згідно ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження залучити до участі у ній співвідповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Таким чином, враховуючи те, що клопотання представником позивача про залучення співвідповідача подано на стадії підготовчого засідання та у відповідності до вимог ЦПК України, з урахуванням того, що права та обов"язки відповідачів виникли з однієї підстави (договору дарування об"єкта незавершеного будівництва одноповерхового житлового будинку, дійсність якого оскаржується), а тому суд вважає, що воно підлягає задоволенню.

Згідно ч.3 ст.189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У вийняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше, ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або за ініціативи суду.

Враховуючи, що співвідповідачу слід надати час для подання клопотання, передбаченого ч. 3 ст.198 ЦПК України, а строк проведення підготовчого засідання закінчується 27.04.2019, за ініціативи суду для належної підготовки справи по суті та забезпечення співвідповідача процесуальних прав, передбачених даним Кодеком, строк підготовчого засідання слід продовжити до 24 травня 2019 року.

Керуючись ст. ст. 51, 189,197, 198, 258, 260, 261 ЦПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

клопотання про залучення ОСОБА_4 до участі у справі співвідповідачем у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: державний нотаріус Долинської районної державної нотаріальної контори Дуткевич Ольга Яківна, про визнання договору дарування об"єкта незавершеного будівництка одноповерхового житлового будинку готовністю 82 %, криниці та земельної ділянки недійсним, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, - задовольнити.

Залучити до участі у справі у якості співвідповідача ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_3, який проживає за адресою АДРЕСА_2

Копію ухвали одночасно із копією позовної заяви надіслати на адресу співвідповідача.

Продовжити підготовче судове засідання до 24 травня 2019 року.

Відкласти підготовче судове засідання до 13 травня 2019 року на 10.00 год.

Роз"яснити співвідповідачу, що він має право подати клопотання про розгляд справи спочатку не пізніше двох днів з дня вручення даної ухвали. Якщо таке клопотання не буде подане у вказаний строк, суд продовжує розгляд справи.

В судове засідання на судовий розгляд по суті викликати свідків ОСОБА_6, жительку АДРЕСА_2 ОСОБА_7, жительку АДРЕСА_3 ОСОБА_8, жителя АДРЕСА_3 ОСОБА_2, жителя АДРЕСА_4

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Долинського районного суду І.М. Андрусів

Дата ухвалення рішення17.04.2019
Оприлюднено18.04.2019
Номер документу81215865
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору дарування об"єкта незавершеного будівництка одноповерхового житлового будинку готовністю 82 %, криниці та земельної ділянки недійсним, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя

Судовий реєстр по справі —343/398/19

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Ухвала від 17.04.2019

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні