Ухвала
від 17.12.2019 по справі 343/398/19
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/398/19

Провадження №: 2/0343/275/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 грудня 2019 року м. Долина

Долинський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді - Андрусіва І.М.,

секретаря судового засідання - Оленяк С.І.,

розглянувши у відкритому судовому засiданнi в залі Долинського районного суду Івано-Франківської області в порядку загального провадження справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: державний нотаріус Долинської районної державної нотаріальної контори Дуткевич Ольга Яківна про визнання договору дарування об"єкта незавершеного будівництва одноповерхового житлового будинку готовністю 82 %, криниці та земельної ділянки недійсним, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя.

В С Т А Н О В И В :

у провадженні Долинського районного суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: державний нотаріус Долинської районної державної нотаріальної контори Дуткевич Ольга Яківна про визнання договору дарування об"єкта незавершеного будівництва одноповерхового житлового будинку готовністю 82 %, криниці та земельної ділянки недійсним, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя.

Позивачка через канцелярію суду направила заяву, в якій просить закрити дану справу у зв"язку з відмовою від позову.

Представник відповідача ОСОБА_3 також звернулась до суду з заявою, в якій не заперечила проти задоволення клопотання та закриття провадження у справі, оскільки спір вирішено в добровільному порядку.

Суд дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що клопотання позивачки підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 49 ЦПК України сторони користуються рівними процесуальними правами. Крім прав та обов`язків, визначених у ст. 43 цього Кодексу, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно зі ст. 206 ЦПК України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Таким чином суд приходить до висновку,що оскільки позивачка відмовилась від позову,тому відмова приймається судом.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.43, 49, 255, 259, 260 ЦПК України, суд-

ПОСТАНОВИВ:

прийняти відмову ОСОБА_1 від позову.

Провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: державний нотаріус Долинської районної державної нотаріальної контори Дуткевич Ольга Яківна про визнання договору дарування об"єкта незавершеного будівництва одноповерхового житлового будинку готовністю 82 %, криниці та земельної ділянки недійсним, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, закрити.

Роз`яснити сторонам, що у відповідності до ч.2 ст. 256 ЦПК України, у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Івано-Франківського апеляційного суду, а особами, що були відсутні в судовому засіданні, - в той же строк з часу отримання її копії.

Суддя:

Дата ухвалення рішення17.12.2019
Оприлюднено18.12.2019
Номер документу86373112
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору дарування об"єкта незавершеного будівництва одноповерхового житлового будинку готовністю 82 %, криниці та земельної ділянки недійсним, визнання майна спільною сумісною власністю подружжя

Судовий реєстр по справі —343/398/19

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Ухвала від 13.05.2019

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Ухвала від 17.04.2019

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Андрусів І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні