Ухвала
від 18.04.2019 по справі 580/539/19
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про перехід із спрощеного провадження до загального позовного

18 квітня 2019 року           справа № 580/539/19

м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд одноособово у складі головуючого судді Бабич А.М., розглядаючи в залі суду у порядку спрощеного позовного провадження адміністративну справу за позовом Відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Смілянської міської ради до Управління Держпраці у Черкаській області, треті особи на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору: Смілянська міська рада, Смілянська міська поліклініка, - про визнання незаконним і скасування рішення,

УСТАНОВИВ:

13.02.2019 у Черкаський окружний адміністративний суд надійшов позов Відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Смілянської міської ради (20700, Черкаська область, м. Сміла, вул. Соборна, буд.61) (далі – позивач) до Управління Держпраці у Черкаській області (18001, м. Черкаси, бульв. Шевченка, буд.205) (далі – відповідач) про визнання незаконними та скасування постанови від 17.01.2019 №ЧК-11841/1555/АВ/П/ПТ/ЗБ/ІП-ФС-030 про накладення на позивача штрафу в сумі 4173,00 грн.

Ухвалою від 18.02.2019 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та вирішено розгляд справи здійснювати на виконання ст.12 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними матеріалами. Встановлено відповідачу строк тривалістю п'ятнадцять днів з дня отримання копії ухвали для надання відзиву на позовну заяву. Крім того, зобов'язано відповідача надати суду протягом п'ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали належним чином завірені копії документів, з якими звертався позивач для виплати індексації грошового забезпечення, а також документів, щодо нарахування та виплати позивачу грошового забезпечення за період з 01.01.2016 до 08.10.2018.

11.03.2019 відповідач подав відзив, в якому просив відмовити у задоволенні позову.

Ознайомившись із матеріалами судової справи, суд дійшов висновку про її складність та необхідність здійснити подальший її розгляд за правилами загального позовного провадження з огляду на таке.

Ч.3 ст.257 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) визначено, що при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Суд врахував, що підставами позову визначено відсутність вини позивача у несвоєчасній виплаті заробітної плати працівникам закладу охорони здоров'я у зв'язку з неналежним фінансуванням таких цілей головним розпорядником бюджетних коштів – Смілянською міською радою. Крім того, виплата заробітної платі із затримкою здійснена працівникам Смілянської міської поліклініки, яка є окремою юридичною особою.

Ухвалою суду від 18.04.2019 суд залучив до участі у справі третіми особами на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору Смілянську міську раду та Смілянську міську поліклініку.

З огляду на вказане кількість учасників спору, обсяг доведення у спірних правовідносинах і досліджуваних доказів свідчать про складність справи.

Тому, дотримуючись вимог ч.3 ст.257 КАС України, з огляду на необхідність з'ясування позиції третіх осіб щодо спору, наявності обставин та причин несвоєчасної виплати заробітної плати працівникам закладу охорони здоров'я, вини позивача у цьому правопорушенні та необхідність з'ясувати належного суб'єкта факту порушення, суд дійшов висновку здійснити перехід розгляду справи із спрощеного в загальне позовне з призначенням підготовчого засідання.

Керуючись ст. ст. 160, 168, 171, 242-243, 248, 257-262 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

1. Здійснити перехід у розгляді справи за позовом Відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Смілянської міської ради до Управління Держпраці у Черкаській області, треті особи на стороні відповідача без самостійних вимог на предмет спору: Смілянська міська рада, Смілянська міська поліклініка, - про визнання незаконним і скасування рішення зі спрощеного в загальне позовне та розпочати підготовче провадження.

Призначити підготовче засідання на 26 квітня 2019 року о 10 год. 30 хв., що буде проводитись одноособово суддею Бабич А.М. у залі Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117,- із повним фіксуванням судового засідання.

2. У підготовче засідання викликати учасників справи.

3. Учасники справи, які не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов'язані завчасно повідомити про це суд.

4. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

5. Копію ухвали направити учасникам спору.

6. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя           А.М. Бабич

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.04.2019
Оприлюднено19.04.2019
Номер документу81237033
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —580/539/19

Рішення від 25.06.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 18.04.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 18.04.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Судовий наказ від 07.03.2019

Цивільне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Ухвала від 18.02.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

Ухвала від 18.02.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні