Ухвала
від 23.04.2019 по справі 911/1031/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"23" квітня 2019 р.           м. Київ Справа № 911/1031/19

Суддя Господарського суду Київської області А.Р. Ейвазова, розглянувши матеріали за позовом Заступника керівника Києво – Святошинської місцевої прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Управління освіти і науки Ірпінської міської ради Київської області до Комунального підприємства «Муніципальна варта» Ірпінської міської ради про визнання недійсним договору, додаткової угоди та зобов'язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Заступник керівника Києво – Святошинської місцевої прокуратури Київської області в інтересах держави в особі Управління освіти і науки Ірпінської міської ради Київської області звернувся до Господарського суду Київської області з позовом до Комунального підприємства «Муніципальна варта» Ірпінської міської ради (далі – КП «Муніципальна варта») та просить суд:

-          визнати недійсним з моменту укладання договір оренди об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Ірпеня №13/207 від 22.05.2017, укладений між Управлінням освіти і науки Ірпінської міської ради Київської області, Ірпінською дитячо – юнацькою спортивною школою Ірпінської міської ради Київської області (далі - ДЮСШ) та КП «Муніципальна варта»;

-          визнати недійсною з моменту укладення додаткову угоду до договору оренди об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Ірпеня №13/207 від 22.05.2017, укладену 29.01.2019 між Управлінням освіти і науки Ірпінської міської ради Київської області, ДЮСШ та КП «Муніципальна варта»;

-          зобов'язати КП «Муніципальна варта» звільнити та повернути частину нежитлового приміщення ДЮСШ площею 25,0кв.м, вартістю 275 136,00грн, яке розташоване по вул. З.Алієвої, 64-А в м. Ірпінь Київської області, балансоутримувачу – Управлінню освіти і науки Ірпінської міської ради Київської області.

В обґрунтування заявлених вимог, прокурор посилається на те, що спірний договір та додаткова угода до нього укладені з порушенням вимог чинного законодавства, яке забороняє передавати в оренду об'єкти освіти для діяльності, яка не пов'язана з навчально–виховним процесом та дозвіллям дітей.

Відповідна заява подана без дотримання вимог чинного на момент її подачі законодавства.

Так, згідно ч.2 ст.164 ГПК, позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні у нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

У поданій позовній заяві прокурор посилається на те, що факт перебування об'єкту оренди на балансі Управління освіти і науки Ірпінської міської ради Київської області підтверджується інвентарною карткою обліку основних засобів в бюджетних установах №1 ДЮСШ.

Разом з тим, відповідна інвентарна картка до поданої позовної заяви не додана. Поряд з цим, до позовної заяви додана інвентарна картка обліку основних засобів в бюджетних установах №7.

Відповідно до чч.1,3,4 ст.74 ГПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень; докази подаються сторонами та іншими учасниками справи; суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов'язків щодо доказів.

Недотримання вимог ст.ст.162,164 ГПК України є підставою для залишення позовної заяви без руху у відповідності з ч.1 ст.174 ГПК України.

Враховуючи, що прокурором не дотримано вимог чинного процесуального законодавства на момент звернення з позовом, відповідна позовна заява підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків шляхом надання (з підтвердженням направлення сторонам): доказів, на які прокурор посилається у позові, але їх не додав (інвентарна картка обліку основних засобів в бюджетних установах №1).

Також, слід зазначити, що у поданій позовній заяві в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, зазначено ДЮСШ.

Разом, з тим, у позовній заяві прокурор не заявляє клопотання про залучення такої особи до участі у справі, не вказує на стороні позивача або відповідача така особа має бути залучена до участі у справі судом, а також не вказує на які права або обов'язки цієї особи та щодо якої сторони рішення у даній справі може вплинути.

Між тим, в силу ч.1 ст.50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін; їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно з ч.3 ст.50 ГПК України, у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

В силу ч.4 ст.50 ГПК України, про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

У разі не усунення встановлених недоліків заява вважається неподаною та може бути повернута відповідно до ч.4 ст.174 ГПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 174, 234-235 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1.Позовну заяву залишити без руху.

2.Встановити строк для усунення недоліків - протягом 10 днів з дня вручення даної ухвали.

          Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню окремо не підлягає.

Суддя                               А.Р. Ейвазова

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення23.04.2019
Оприлюднено24.04.2019
Номер документу81336150
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/1031/19

Рішення від 16.10.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 02.10.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 09.09.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 27.08.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 20.12.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 09.12.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 25.10.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 12.06.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 17.05.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

Ухвала від 23.04.2019

Господарське

Господарський суд Київської області

Ейвазова А.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні