Ухвала
від 25.04.2019 по справі 320/2046/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

25 квітня 2019 року м. Київ № 320/2046/19

Суддя Київського окружного адміністративного суду Колеснікова І.С., розглянувши позовну заяву

Приватного підприємства "Центр юридичної допомоги" в особі директора Руденка Віталія Володимировича

до Гостомельської селищної ради

про визнання протиправним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Приватне підприємство "Центр юридичної допомоги" в особі директора Руденка Віталія Володимировича із позовом до Гостомельської селищної ради, в якому просить суд:

- визнати протиправним та скасувати рішення Виконавчого комітету Гостомельської селищної ради Київської області № 84 від 01.08.2018 року, в частині скасування дозволу № 1 на розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення в межах селища Приватному підприємству "Центр домомоги громадянам" від 29.01.2018 року та в частині припинення договору надання в тимчасове користування місць для розташування спеціальних конструкцій № 78 від 01.03.2018 року.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 та 172 Кодексу адміністративного судочинства України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

У вступній частині позовної заяви, позивач вказує в якості третьої, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Комунальне підприємство "Гостомельінвестбуд" в особі директора Кравченка Володимира Васильовича.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Із доданих до позовної заяви матеріалів, судом встановлено, що між приватним підприємством "Центр юридичної допомоги" та комунальним підприємством "Гостомельінвестбуд" було укладено договір від 01.03.2018 № 78 про надання в тимчасове користування місць для розташування спеціальних конструкцій, які перебувають у власності територіальної громади селища Гостомель, для розташування спеціальних рекламних конструкцій - холдерів на електроопорах, в кількості 32 шт. за адресою: сел. Гостомель, траса М-07 Київ- Ковель- Яготин км. 22+00+23+00 (праворуч, ліворуч).

Беручи до увагинаявність позовної вимоги щодо скасування рішення Виконавчого комітету Гостомельської селищної ради Київської області № 84 від 01.08.2018 року в частині припинення договору надання в тимчасове користування місць для розташування спеціальних конструкцій № 78 від 01.03.2018 року, суд дійшов висновку, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки Комунального підприємства "Гостомельінвестбуд".

Відтак, судом вирішено залучити в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Комунальне підприємство "Гостомельінвестбуд" (вул. Свято-Покровська, буд. 220, смт. Гостомель, Київська область , 08290).

Згідно частини першої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Враховуючи предмет спору та обставини справи суд, керуючись статтями 12, 171 Кодексу адміністративного судочинства України дійшов висновку, що справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Згідно частини 1 статті 179 Кодексу адміністративного судочинства України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись статтями 12, 49, 173, 257, 259, 171, 243 та 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі. Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

2. Залучити до участі у розгляді справи, в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору:

- Комунальне підприємство "Гостомельінвестбуд" (вул. Свято-Покровська, буд. 220, смт. Гостомель, Київська область , 08290).

3. Розпочати підготовку справи до судового розгляду.

4. Призначити підготовче засідання на 22 травня 2019 року о 09 год. 30 хв.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26).

5. Викликати для участі в підготовчому засіданні учасників справи (їх представників).

6. В порядку підготовки справи до судового розгляду витребувати від відповідача:

- протокол засідання Виконавчого комітету Гостомельської селищної ради про скасування дозволів на розміщення реклами та/або рекламних засобів на підтримуючих, опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні (у тому числі опорах) зовнішнього освітлення в межах селища від 01.08.2018 №84;

- належним чином засвідчену копію рішення Гостомельської селищної ради від 01.08.2018 № 84;

- докази направлення (підтвердження) відповідачем та отримання позивачем вимоги Гостомельської селищної ради від 16.08.2018 за вих. № 03-02/1881 та припису Гостомельської селищної ради від 10.10.2018 за вих. № 03-02/2363,

- належним чином засвідчену копію претензії позивача від 02.11.2018 за вхідним №0301/15/03;

- письмові пояснення щодо розгляду претензії позивача від 02.11.2018 за вхідним №0301/15/03 станом на дату відкриття провадження;

- належним чином засвідчені копії документів та матеріалів, на підставі яких було прийняте спірне рішення;

7. Запропонувати відповідачеві подати до суду відзив на позовну заяву протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Роз'яснити відповідачеві, що відповідно до частин 3, 4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

8. Запропонувати третій особі, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору протягом п'яти днів з дня отримання копії позову подати до суду пояснення щодо позову або відзив на позовну заяву.

9. Запропонувати позивачеві та відповідачеві протягом п'яти днів з дня отримання пояснення щодо позову або відзив на позовну заяву третьої особи подати до суду відповідь на такі пояснення.

10. У зв'язку з необхідністю дотримання процесуальних строків розгляду справи надіслати витребувані судом пояснення та документи на електрону адресу суду inbox@adm.ko.court.gov.ua із одночасним їх направленням поштою.

11. Роз'яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/ .

12. Копію ухвали суду надіслати учасникам справи (їх представникам).

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише з підстав порушення судом правил підсудності до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п'ятнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Колеснікова І.С.

Дата ухвалення рішення25.04.2019
Оприлюднено02.05.2019

Судовий реєстр по справі —320/2046/19

Постанова від 12.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Шурко Олег Іванович

Постанова від 12.11.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Шурко Олег Іванович

Ухвала від 01.10.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Шурко Олег Іванович

Ухвала від 26.09.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Шурко Олег Іванович

Рішення від 08.08.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 19.06.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 25.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні