Ухвала
від 07.05.2019 по справі 127/5230/19
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/5230/19

Провадження № 2/127/728/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 травня 2019 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі: головуючого судді Луценко Л.В.,

при секретарі судового засідання Помазанові М.О.,

за участю: представника позивача ОСОБА_1,

представника відповідача ОСОБА_2, ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в місті Вінниці цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5 освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації про визнання недійсним правочину, здійсненим під впливом обману, та відшкодування моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Вінницького міського суду Вінницької області знаходиться цивільна справа за вищезазначеним позовом.

08.04.2019 року на адресу суду надійшла заява від позивача ОСОБА_4 про залучення в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору редакцію загальноукраїнської суспільно-інформаційної газети Радіоінформ , оскільки у розпорядженні редакції газети Радіоінформ , яка здійснювала постійний редакційний супровід подій по справі, є ряд документів, які можуть слугувати додатковими доказами по справі.

В підготовчому засіданні представник позивача ОСОБА_4 за довіреністю ОСОБА_1 вищезазначене клопотання підтримав та просив суд останнє задовольнити з підстав, зазначених у останньому.

Представники відповідача ОСОБА_5 освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації за довіреностями ОСОБА_2, ОСОБА_3 заперечили проти задоволення вищезазначеного клопотання у зв'язку з безпідставністю.

Заслухавши клопотання, думки та доводи сторін з приводу останнього, суд вважає за необхідне в задоволенні клопотання відмовити з наступних міркувань.

Суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках (ч.1 ст.13 ЦПК України).

Згідно ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору (ч.3 ст.53 ЦПК України).

Разом з тим, суд не вбачає, яким чином рішення у даній справі може вплинути на права та обов'язки загальноукраїнської суспільно-інформаційної газети Радіоінформ , а тому підстав для залучення останньої в якості третьої особи без самостійних вимог не має.

Тоді, як порядок подання та витребування доказів регламентовано Главою 5 Докази та доказування Цивільного процесуального кодексу України, та не передбачає залучення осіб, у володінні яких перебувають ті чи інші докази до участі у розгляді у справі в якості третіх осіб.

Окрім того, чинним законодавством передбачено гласність судового процесу, який полягає у тому, що розгляд справ у судах проводиться усно та відкрито, крім випадків, передбачених законом. Будь-яка особа має право бути присутньою у відкритому судовому засіданні. Особи, присутні в залі судового засідання, представники засобів масової інформації можуть проводити у залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіозапис з використанням портативних відео- та аудіо технічних засобів без отримання окремого дозволу суду, але з врахуванням обмежень, встановлених Цивільним процесуальним кодексом України. А відтак, журналісти газети Радіоінформ не позбавлені можливості бути присутніми під час розгляду даної справи у суді.

Таким чином, з огляду на вищевикладене в задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючись ст.ст.13, 53, 260, 261 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання позивача ОСОБА_4про залучення в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмету спору редакцію загальноукраїнської суспільно-інформаційної газети Радіоінформ , - відмовити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя:

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення07.05.2019
Оприлюднено08.05.2019
Номер документу81559700
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —127/5230/19

Ухвала від 22.10.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Ухвала від 01.10.2019

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Рибчинський В. П.

Рішення від 27.08.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Ухвала від 27.08.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Рішення від 27.08.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Ухвала від 07.05.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Ухвала від 07.05.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

Ухвала від 25.02.2019

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Луценко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні