Ухвала
від 07.05.2019 по справі 908/1049/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 17/77/19

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

07.05.2019 Справа № 908/1049/19

          м.Запоріжжя Запорізької області

Суддя господарського суду Запорізької області Корсун В.Л., розглянувши матеріали позовної заяви

за позовною заявою: об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Бочарова 10/А», 69098, м. Запоріжжя, вул. Бочарова, 10-а

до відповідача: товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Мрія», 69098, м. Запоріжжя, вул. Полякова, 13-В

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Запорізька міська рада, 69105, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 206

          про витребування в управління багатоквартирний житловий будинок

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Запорізької області звернулось об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Бочарова 10/А» (ОСББ «Бочарова 10/А») з позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю «Керуюча компанія «Мрія» (далі ТОВ «КК «Мрія») з вимогою про витребування у відповідача на користь позивача в управління багатоквартирний житловий будинок за адресою: 69098, м. Запоріжжя, вул. Бочарова, 10-а, разом з усією технічною документацією згідно з переліком, визначеним п. 2.2. Правил управління будинком, спорудою, житловим комплексом будинків і споруд, які затверджено наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 02.02.09 № 13 (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 27.04.09 за № 377/16393).

          Позовну заяву обґрунтовано ст. ст. 1, 4, ч. 14 ст. 6, ст. 22 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку», ст. ст. 5, 6, 9 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», ст. ст. 13, 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», а також ухиленням ТОВ «КК «Мрія» передати житловий будинок (разом з усією технічною документацією на цей будинок) в управління ОСББ «Бочарова 10\А».

          Витягом з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями, 02.05.19 наведену вище позовну заяву передано на розгляд судді Корсуну В.Л.

          Розглянувши матеріали вказаної вище позовної заяви, суд дійшов висновку, що підстави для її (позовної заяви) залишення без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Частиною 2 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України (ГПК України) закріплено, що якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (ч.4 ст.50 ГПК України).

Вбачається, про предметом спору у даній справі є: витребування з ТОВ «КК «Мрія» на користь ОСББ «Бочарова 10/А» в управління багатоквартирний житловий будинок.

У вказаній вище позовній заяві позивач зазначає, що відповідно до рішення виконавчого комітету Запорізької міської ради № 520 від 01.09.17 «Про призначення управителів багатоквартирних будинків м. Запоріжжя» призначено управителем багатоквартирних будинків у м. Запоріжжі, згідно з додатком № 1 до цього рішення, за об'єктом конкурсу (група будинків) № 1 ТОВ «КК «Мрія». Згідно вказаного додатку № 1 було призначено управителем багатоквартирного житлового будинку «Бочарова 10/А» - ТОВ «КК «Мрія»

З метою прийняття законного і обґрунтованого рішення у справі по суті спору суд, на підставі ч. 2 ст. 50 ГПК України, з власної ініціативи вважає за можливе залучити Запорізьку міську раду як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

З підстав викладених вище, враховуючи предмет та підстави позову, суд дійшов висновку про наявність підстав для прийняття зазначеного вище позову до розгляду та відкриття провадження у справі № 908/1049/19 за правилами загального позовного провадження.

Керуючись статтями 12, 50, 120, 176, 234, 235 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у господарській справі № 908/1049/19. Присвоїти справі номер провадження 17/77/19.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача – Запорізьку міську раду (69105, м. Запоріжжя, пр. Соборний, 206).

3. Розглядати справу № 908/1049/19 за правилами загального позовного провадження.

4. Підготовче засідання призначити на 29.05.19 о/об 11 год. 30 хв.

Судове засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, буд. 4, корпус № 1 (про відповідний зал судового засідання буде повідомлено в кабінеті № 214, 219).

Контактні дані господарського суду Запорізької області: Веб-сайт https://zp.arbitr.gov.ua; E-mail: inbox@zp.arbitr.gov.ua; телефони: контакт-центр: 0-800-501-492 (безкоштовно по всій території України).

5. Визначити відповідачу строк для подання до суду: відзиву на позов, із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача (якщо такі докази не надані позивачем) та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи - протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали; заперечень на відповідь на відзив із документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи - протягом 7 днів з дня отримання відповіді на відзив (якщо така відповідь буде надана позивачем відповідачу).

Роз'яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

6. Визначити позивачу строк для подання до суду відповіді на відзив (якщо відзив буде надано позивачу) із документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до неї доказів іншим учасникам справи - протягом 10 днів з дня отримання відзиву.

7. Визначити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмет спору на стороні відповідача строк для подання до суду письмових пояснень щодо позову та відзиву із документами, що підтверджують надіслання (надання) відповідних пояснень і доданих до нього доказів учасникам справи – 10 днів з дня отримання позову.

8. Запропонувати позивачу, відповідачу та третій особі разом із відзивом на позов/відповіддю на відзив/пояснення щодо позову надати (до початку першого підготовчого засідання) все листування між учасниками у справі по суті спору з доказами його направлення однією стороною та отримання іншою та письмово повідомити суд про відсутність іншого листування між учасниками окрім того, що надане до відповідної заяви.

9. Явка в судове засіданні представників сторін та третьої особи є обов'язковою.

          Попередити учасників судового процесу, що представництво в суді повинно бути належним чином підтверджено (при собі мати паспорт, оригінал та належним чином посвідчену копію документів, які підтверджують повноваження на представництво з урахування приписів ст. 60 ГПК України).

10. Звернути увагу сторін, що відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів “Згідно з оригіналом”, назва посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії і проставляють нижче реквізиту 23 (п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003).

11. Екземпляр даної ухвали надіслати на адресу сторін та третьої особи у справі.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5009.

12. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Ухвалу підписано – 07.05.2019.

Суддя В.Л. Корсун

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення07.05.2019
Оприлюднено10.05.2019
Номер документу81616073
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/1049/19

Постанова від 04.12.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Ухвала від 28.10.2019

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Березкіна Олена Володимирівна

Рішення від 06.09.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 31.07.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 02.07.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 29.05.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

Ухвала від 07.05.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Корсун В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні