Рішення
від 26.10.2011 по справі 2-1780/11
КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

КОРАБЕЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.МИКОЛАЄВА

Справа № 2-1780/11

Провадження № 2/769/11 р.

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

26.10.2011 року м.Миколаїв

Корабельний районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючого по справі судді - Безпрозванного В.В.,

при секретарі судового засідання - Мізюн Р.І.,

за участю позивача - ОСОБА_2,

відповідача - ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі засідань суду цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини,

ВСТАНОВИВ:

В червні 2011 року ОСОБА_2 звернулась до суду із позовною заявою, в якій просила суд стягнути з ОСОБА_3 аліменти на утримання сина ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1 у твердій грошовій сумі у розмірі 600 грн. щомісячно до повноліття дитини.

В обґрунтування позову позивач вказувала, що з відповідачем по справі перебувала в шлюбі та від цього шлюбу сторони мають неповнолітню дитину - ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, який проживає разом із позивачем по справі. Посилаючись на те, що дитина знаходиться на утриманні позивача, а відповідач ухиляється від надання матеріальної допомоги на утримання сина, не бере участі у вихованні дитини, угоди про добровільну сплату аліментів між ними не досягнуто, відповідач має можливість надавати грошову допомогу на утримання дитини, звернулася до суду за захистом матеріальних прав дитини.

Позивач в судовому засіданні позов підтримала, просила задовольнити.

Відповідач в судовому засіданні позов визнав, не заперечував проти його задоволення.

Виходячи з наведеного, суд вважає, що рішення у справі можливо постановити при проведенні попереднього судового засідання.

Відповідно до ч.4 ст.130 ЦПК України при визнанні позову ухвалюється судове рішення в порядку ст. 174 ЦПК України. Згідно з ч. 4 ст. 174 ЦПК України у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову.

Вислухавши пояснення сторін, дослідивши докази по справі, суд вважає, що позов підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Згідно ст.180 СК України відповідач зобов'язаний утримувати неповнолітню доньку до досягнення нею повноліття.

Сторони перебували у зареєстрованому шлюбі та від цього шлюбу сторони мають неповнолітню дитину - ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, яка проживає разом із позивачем по справі. Відповідач припинив надання матеріальної допомоги на утримання дитини і не бере участі в її вихованні. Дитина виховуються позивачкою і потребує матеріальної допомоги. Згідно ч. З ст. 181 Сімейного Кодексу України за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) присуджуються у частці від доходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

Відповідач працездатний, має мінливий дохід і має можливість надавати матеріальну допомогу на утримання дітей в твердій грошовій сумі.

Судом встановлено, що неповнолітня дитина проживає з позивачем і знаходиться на її утриманні, батько дитини коштів на їх утримання не дає і за своїм матеріальним та сімейним становищем має можливість надавати таку допомогу, інших дітей у відповідача немає, утримань за виконавчими документами з нього не здійснюється.

З огляду на зазначене, суд вважає за можливе стягнути з відповідача аліменти у розмірі 600 грн. щомісяця, що в свою чергу задовольнить потреби дитини та не порушуватиме права відповідача.

Відповідно до ст. 88 ЦПК України суд стягує з відповідача на користь держави судові витрати.

Керуючись ст.ст. 130,174 ЦПК України суд,

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини - задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь ОСОБА_2 на утримання сина ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_1, аліменти у розмірі 600 грн., щомісячно, але не менше 30% прожиткового мінімуму дитини відповідного віку, починаючи з 08 червня 2010 року і до повноліття дитини.

Стягнути з ОСОБА_3 на користь держави судовий збір в розмірі 51 грн. та витрати на інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи в розмірі 120,00 грн.

Згідно п.1 ч.І ст. 367 ЦПК України допустити до негайного виконання рішення про стягнення аліментів у межах суми платежу за один місяць.

На рішення суду може бути подана апеляційна скарга протягом десяти днів з дня його проголошення. Апеляційна скарга подається до апеляційного суду Миколаївської області через Корабельний районний суд м. Миколаєва. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги,якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення,якщо його не скасовано , набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя: В.В.Безпрозванний

СудКорабельний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення26.10.2011
Оприлюднено16.05.2019
Номер документу81741371
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1780/11

Рішення від 26.10.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Безпрозванний В. В.

Ухвала від 14.10.2011

Цивільне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Шишилін О. Г.

Ухвала від 16.09.2011

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Любчик В. М.

Ухвала від 08.09.2011

Цивільне

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Любчик В. М.

Рішення від 27.04.2011

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Костюченко Г. С.

Ухвала від 23.07.2011

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Таранкова І. М.

Рішення від 19.12.2011

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Таранкова І. М.

Ухвала від 09.12.2011

Цивільне

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області

Баранець А. М.

Рішення від 05.10.2011

Цивільне

Лисичанський міський суд Луганської області

Фастовець В. М.

Ухвала від 02.12.2011

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Оладько С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні