Ухвала
від 16.05.2019 по справі 758/14609/18
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/14609/18

Категорія 4

У Х В А Л А

16 травня 2019 року Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого судді - Войтенко Т. В. ,

при секретарі - Дідук С. В.,

за участю позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження клопотання ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_1 про витребування доказів по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, стягнення компенсації вартості 1/2 частини майна, -

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Подільського районного суду м.Києва перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, стягнення компенсації вартості 1/2 частини майна.

У підготовчому судовому засіданні від представника позивача надійшло клопотання про витребування доказів по справі - інформації про виклик поліції за адресою: АДРЕСА_1 , ділянка АДРЕСА_2 відносно ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1 , який нібито без належних правових підстав знаходився на території СТО за вказаною адресою.

Вимоги клопотання обґрунтовані тим, що в межах даної справи розглядається питання про поділ майна подружжя. При цьому, шлюб між сторонами було розірвано на підставі судового рішення від 23.09.2014. Звертаючись до суду з даним позовом, позивач має намір довести суду, що до жовтня 2018 року спір між сторонами щодо поділу спільного майна був відсутній. Лише в жовтні 2018 року ОСОБА_4 викликала поліцію, під час чого повідомила, що ОСОБА_1 не має ніякого відношення до будинку та земельної ділянки та без будь-яких правових підстав займає територію СТО, збудовану за даною адресою.

На підтвердження тих обставин, що спір між сторонами щодо поділу спільно набутого за час шлюбу майна подружжя виник лише в жовтні 2018 року, представник позивача просив суд витребувати з Подільського управління поліції ГУ НП в м.Києві відповідну інформацію.

Заслухавши пояснення позивача та його представника, дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про задоволення клопотання зважаючи на таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Зважаючи на те, що у сторін постало питання про дотримання строків позовної давності та наявність обставин, які можуть свідчити про те, що про порушення свого права позивачу стало відомо лише у зв`язку з фактом заперечення його права користуватися будинком та СТО по АДРЕСА_3 , а також з огляду на те, що на адвокатський запит Подільське управління поліції ГУ НП в м.Києві відповіді не надало, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання про витребування інформації, яка запитується.

Керуючись ст. ст. 53, 84, 353 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання ОСОБА_3 в інтересах ОСОБА_1 про витребування доказів по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_4 про визнання майна спільною сумісною власністю подружжя, стягнення компенсації вартості 1/2 частини майна - задовольнити.

Витребувати з Подільського управління поліції ГУ НП в м. Києві:

- інформацію про те, чи дійсно 5 жовтня 2018 року було здійснено виклик поліції відносно ОСОБА_1 , який нібито без належних правових підстав знаходився на території СТО за адресою: АДРЕСА_4 ;

- якщо так, то у зв`язку із чим здійснювався виклик поліції, який результат виїзду поліції, хто звернувся з викликом?

Встановити строк надання доказів - 10 днів з дня отримання копії даної ухвали.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяТ. В. Войтенко

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено19.05.2019
Номер документу81813827
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/14609/18

Постанова від 12.07.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Рішення від 08.11.2022

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Рішення від 08.11.2022

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

Ухвала від 16.05.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Войтенко Т. В.

Ухвала від 22.01.2019

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Войтенко Т. В.

Ухвала від 08.11.2018

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Войтенко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні