Ухвала
від 20.05.2019 по справі 243/1642/19
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 2/243/925/2019

Номер справи 243/1642/19

У Х В А Л А

про залучення співвідповідача у справі

20 травня 2019 року Слов`янський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого - судді Хаустової Т.А.,

за участю:

- секретаря судового засідання - Кобець О.М.,

- позивача - ОСОБА_1 .,

- представника відповідача - Малого підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю Фортуна - директора Яцура С.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі № 19 Слов`янського міськрайонного суду Донецької області цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 до Малого підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю Фортуна , за участю третіх осіб: Приватного акціонерного товариства Просто - страхування , ОСОБА_3 , про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Слов`янського міськрайонного суду Донецької області з позовною заявою до МП ТОВ Фортуна за участю третіх осіб: Приватного акціонерного товариства Просто - страхування , ОСОБА_4 , про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди .

11 травня 2019 року позивач ОСОБА_5 до суду надав Клопотання про залучення до участі у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Малого підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю Фортуна , за участю третіх осіб: Приватного акціонерного товариства Просто - страхування , ОСОБА_4 , про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди , в якості співвідповідача Приватне акціонерне товариство Просто - страхування , яке на даний час виступає третьою особою в справі . Клопотання обґрунтував тим, що Закон України Про обов`язкове страхування цивільно - правової відповідальності власників наземних транспортних засобів регулює відносини у сфері обов`язкового страхування цивільно - правової відповідальності власників наземних транспортних засобів і спрямований на забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної життю, здоров`ю та майну потерпілих при експлуатації наземних транспортних засобів на території України.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 Клопотання про залучення до участі у справі у якості співвідповідача Приватне акціонерне товариство Просто - страхування підтримав, просив суд його задовольнити.

В судовому засіданні представник відповідача - Малого підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю Фортуна - директор ОСОБА_6 підтримав Клопотання позивача ОСОБА_1 про залучення до участі у справі в якості співвідповідача Приватне акціонерне товариство Просто - страхування , вважає його обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, оскільки цивільно - правова відповідальність водія на випадок дорожньо - транспортної пригоди та на час вчинення такої пригоди, була застрахована Приватним акціонерним товариством Просто - страхування , а тому вважає, що саме ця страхова компанія повинна бути відповідачем по справі.

Представник третьої особи Приватного акціонерного товариства Просто - страхування у підготовче судове засідання не з`явився.

06 березня 2019 року від Начальника управління претензійно - правового забезпечення ТА Просто - страхування - Синюк С.Л., який діє на підставі довіреності №380/2018 від 29 грудня 2018 року до суду надійшов Відзив на позовну заяву, у якому він також просить суд провести розгляд справи у відсутності представника Приватного акціонерного товариства Просто - страхування (а.с. 46-48).

Третя особа ОСОБА_4 у підготовче судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином.

11 травня 2019 року третя особа - ОСОБА_4 до суду надав Заяву, в якій просив суд справу розглянути у його відсутності (а.с. 103).

Суд, вислухавши думку позивача та представника відповідача, перевіривши матеріали справи, приходить до обґрунтованого висновку про задоволення Клопотання позивача ОСОБА_1 та залучення у справі і якості співвідповідача Приватне акціонерне товариство Просто - страхування .

До такого висновку суд прийшов виходячи з того, що 28 березня 2018 року між Малим підприємством у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю Фортуна та Приватним акціонерним товариством Просто- страхування укладений Договір обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів строком дії до 27 березня 2019 року, яким цивільно-правова відповідальність власника автомобіля ПАЗ-32054, реєстраційний номер НОМЕР_1 , була забезпечена Договором обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів № АМ/2927834. Сума страхового відшкодування становить 100000,00 грн.

20 грудня 2018 року о 09 годині 00 хвилин у м. Слов`янську Донецької області, по вул. Банківській, будинок №80 відбулась дорожньо - транспортна пригода за участю автомобіля ПАЗ, реєстраційний номер НОМЕР_1 та автомобіля ВАЗ 2109, реєстраційний номер НОМЕР_2 , що належить Позивачу, про яку 22 грудня 2018 року було повідомлено ПрАТ Просто-страхування .

Закон України Про обов`язкове страхування цивільно - правової відповідальності власників наземних транспортних засобів регулює відносини у сфері обов`язкового страхування цивільно - правової відповідальності власників наземних транспортних засобів і спрямований на забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної життю, здоров`ю та майну потерпілих при експлуатації наземних транспортних засобів на території України.

Таким чином, вирішення спору у справі без участі Приватного акціонерного товариства Просто- страхування , як співвідповідача у справі, порушуватиме права позивача ОСОБА_1 , а також права та обов`язки застрахованої особи - Малого підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю Фортуна , тому суд приходить до висновку, що Клопотання позивача є обґрунтованим, в зв`язку з чим постановляє ухвалу про залучення Приватного акціонерного товариства Просто- страхування до участі у справі у якості співвідповідача.

Відповідно до ч. 3 ст. 51 ЦПК України, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Згідно з ч. 4 ст. 51 ЦПК України, про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 51, 260-263 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача ОСОБА_2 про залучення до участі у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Малого підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю Фортуна , за участю третіх осіб: Приватного акціонерного товариства Просто - страхування , ОСОБА_3 , про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди - задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовною заявою ОСОБА_2 до Малого підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю Фортуна , за участю третіх осіб: Приватного акціонерного товариства Просто - страхування , ОСОБА_3 , про стягнення матеріальної та моральної шкоди, завданої внаслідок дорожньо-транспортної пригоди - співвідповідачем - Приватне акціонерне товариство Просто - страхування , код ЄДРПОУ 24745673, яке розташовано за адресою: поштовий індекс 04050, місто Київ, вул. Герцена, будинок №10.

Розгляд підготовчого судового засідання відкласти на 04 червня 2019 року на 09 годину 30 хвилин у приміщення Слов`янського міськрайонного суду Донецької області за адресою - Донецька область місто Слов`янськ вулиця Добровольського №2.

Направити відповідачу - Приватному акціонерному товариству Просто - страхування , копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Запропонувати Приватному акціонерному товариству Просто - страхування подати до суду Відзив проти позову із зазначенням заперечень та доказів, що підтверджують його Відзив, та надати документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвалу постановлено та підписано в нарадчій кімнаті в одному екземплярі.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду Т.А. Хаустова

СудСлов'янський міськрайонний суд Донецької області
Дата ухвалення рішення20.05.2019
Оприлюднено21.05.2019
Номер документу81821710
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —243/1642/19

Ухвала від 12.08.2019

Цивільне

Донецький апеляційний суд

Соломаха Л. І.

Рішення від 21.06.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Рішення від 21.06.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 04.06.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 20.05.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 03.05.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 04.04.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 26.03.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 06.03.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

Ухвала від 20.02.2019

Цивільне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Хаустова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні