Ухвала
від 21.05.2019 по справі 360/1930/19
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду після усунення її недоліків та відкриття провадження у справі

21 травня 2019 року СєвєродонецькСправа № 360/1930/19 Суддя Луганського окружного адміністративного суду Секірська А.Г., перевіривши матеріали за адміністративним позовом Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області (92800, Луганська обл., смт. Біловодськ, вул. Центральна, 77) до Відкритого акціонерного товариства Сільгосптехніка (92800, Луганська обл., смт. Біловодськ, вул. Гуняна, 51) про стягнення заборгованості на виплату і доставку пенсій,-

ВСТАНОВИВ:

20 травня 2019 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області (далі - позивач) до Відкритого акціонерного товариства Сільгосптехніка (далі -відповідач) в якому позивач просить суд

- стягнути з відповідача фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч. 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до п. "б" - „з" ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення" за грудень 2018 р. по березень 2019 року в сумі 5318 гривень 83 копійки на користь Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Луганської області.

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що відповідно до п. 6.4 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 р. № 21-1: розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій. На виконання цього Біловодське об`єднане управління Пенсійного фонду України Луганської області 26.03.2019 направило відповідачу Розрахунок фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів „б"-„з" ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення" з 2018 року з повідомленням строку до якого повинно бути відшкодовані нараховані суми. ВАТ Сільгосптехніка отримала розрахунок 28.03.2019.

В порушення вимог законів ВАТ „Сільгосптехніка" не сплатила у встановлений термін відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до п. „б"-„з" ст. 13 Закону України „Про пенсійне забезпечення" до Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області, в тому числі з грудня 2018 р. по квітень 2019 р. у зв`язку з чим станом на 22.04.2019 та на цей час за підприємством обліковувалась заборгованість з відшкодування виплати та доставки пільгових пенсій у сумі 5318 гривень 83 копійки, шо підтверджується карткою особового рахунку боржника підприємства по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком № 2 та розрахунком заборгованості підприємства. Вказана заборгованість частково сплачена в сумі 20913 гривень 69 копійок. На цей час є несплаченою заборгованість за гр. ОСОБА_1 в сумі 5318 гривень 83 копійки.

Ухвалою суду від 07.05.2019 позовну заяву залишено без руху із наданням позивачу строку для усунення недоліків.

20.05.2019 позивач усунув недоліки позовної заяви.

Відповідно до частини другої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Після усунення недоліків зазначена позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України, підстав для повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження в адміністративній справі суд не встановив, у зв`язку з чим вважає за необхідне відкрити провадження у справі.

Згідно з пунктом 4 частини дев`ятої статті 171 КАС України про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Частинами першою, другою та третьою статті 12 КАС України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно з частиною першою статті 260 КАС України питання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Частиною п`ятою статті 262 КАС України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд вважає за необхідне розглядати дану справу в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись статтями 9, 12, 77, 80, 162-163, 168, 171, 173, 179, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом Біловодського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Луганської області до Відкритого акціонерного товариства Сільгосптехніка про стягнення заборгованості на виплату і доставку пенсій.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити відкрите судове засідання у справі на 19 червня 2019 року о 10 год. 00 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Зобов`язати позивача надати суду всі наявні документи та пояснення, які, на його думку, мають значення для розгляду справи та підтверджують доводи позивача, крім тих, які вже надані з позовною заявою, та надати оригінали документів, які додані до позовної заяви в копіях, - для огляду у судовому засіданні та засвідчення суддею копій письмових доказів, картку особового рахунку ВАТ Сільгосптехніка станом на день розгляду справи.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня відкриття провадження у справі надіслати суду: відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Запропонувати позивачу подати до суду відповідь на відзив, а відповідачу - заперечення протягом трьох днів з дня отримання відзиву на позовну заяву.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до частини четвертої статті 159 Кодексу адміністративного судочинства України неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Справа розглядатиметься суддею Секірською А.Г. одноособово.

Копію ухвали про відкриття провадження в адміністративній справі надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з витягом про їхні процесуальні права та обов`язки, встановлені статтями 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повідомити сторони про можливість реєстрації в системі "Електронний суд" для отримання процесуальних документів в електронному вигляді, для чого потрібно:

- зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу, розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua;

- подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1270/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності.

СуддяА.Г. Секірська

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.05.2019
Оприлюднено22.05.2019
Номер документу81853699
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/1930/19

Рішення від 03.07.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 19.06.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 21.05.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

Ухвала від 07.05.2019

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

А.Г. Секірська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні