Ухвала
від 22.05.2019 по справі 457/287/19
ТРУСКАВЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 457/287/19

провадження №1-кс/457/209/19

УХВАЛА

22 травня 2019 року м. Трускавець

Слідчий суддя Трускавецького міського суду Львівської області ОСОБА_1 з участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 , яке погоджено начальником Бориславського відділу Дрогобицької місцевої прокуратури ОСОБА_5 у кримінальному провадженні №12019140100000116 та яке надійшло до суду 22.05.2019 року.

Перевіривши надані матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, щодо кримінального провадження, в межах якого було подано дане клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши доводи слідчого СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 ,

в с т а н о в и в:

13 березня 2019 року приблизно о 20 год. 30 хв. невстановлена особа перебуваючи поблизу житлового будинку АДРЕСА_1 , грубо порушуючи громадський порядок, що супроводжувалось особливою зухвалістю та винятковим цинізмом, із застосуванням невстановленої вогнепальної та травматичної зброї здійснила декілька умисних пострілів в ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , після чого втекла з місця події, внаслідок чого останній отримав тілесні ушкодження у виді вогнепальних поранень лівої гомілки та лівого стегна з пошкодженням кістки.

14 березня 2019 року приблизно о 09 год. 20 хв. в Бориславське ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області надійшло телефоне повідомлення про те, що в реанімаційному відділенні Бориславської міської лікарні помер ОСОБА_6 .

Відомості за вказаним фактом 14.03.2019 внесено Бориславським ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019140100000116 від 14.03.2019 за ч.4 ст.296; ч.2 ст.121 КК України.

Згідно зрапортом оперуповноваженогост.ДОП СППП БориславськогоВП ДрогобицькогоВП ГУНПу Львівськійобласті,старшого лейтенантаполіції ОСОБА_7 ,в ходіоперативно-пошуковихзаходів буловстановлено,що довчинення даногокримінального правопорушенняможе бутипричетний ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 ,який зареєстрованийта проживаєза адресою: АДРЕСА_2 , який підтримує тісні зв`язки з криміногенним оточенням, схильний до скоєння крадіжок, вживання наркотичних засобів та за місцем проживання зберігає вогнепальну зброю якою гр. ОСОБА_6 , було спричинено тілесні ушкодження.

З показів свідка ОСОБА_9 вбачається, що нападник на момент вчинення злочину був одягнений в темний спортивний одяг, на голові мав чорну матерчату маску схожу на балаклаву.

Окрім цього, в ході проведення досудового розслідування, зокрема ід час допиту як свідка ОСОБА_10 стало відомо, що під час спільного розпивання алкогольних напоїв у квартирі ОСОБА_11 , за адресою: АДРЕСА_2 , останній йому повідомив, що в нього вдома є частина зброї з якої були здійснені постріли на площі І.Франка в м. Бориславі під час стрілянини, яка відбувалась у березні 2019 року.

Зброя за допомогою якої здійснено постріли, зокрема рушниця, являється знаряддям вчинення кримінального правопорушення у даному кримінальному провадженні, від так має важливе та істотне значення для доведення вини особи у його вчинені. Чорний спортивний одяг та чорна матерчата маска схожа на балаклаву в які був одягнений чоловік, який вчинив дане кримінальне правопорушення, можуть містити на собі сліди пороху від пострілів та сліди біологічного походження, які могли залишитись в ході нанесення ударів ногами потерпілому. Вилучена зброя з якої було здійснено постріли та одяг в подальшому будуть предметами відповідних судових експертиз, за результатами яких можна здобути докази вини конкретної особи.

Без вилучення вищезазначених предметів, на даному етапі досудового розслідування довести іншими способами вину особи у вчиненні даного кримінального правопорушення, не представляється можливим.

В ході досудового розслідування встановлено, що відповідно до відмітки у паспорті громадянина України Бориславського МС ГУДМС України у Львівській області гр. ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 .

Враховуючи вищенаведенеу досудовогорозслідування виникланеобхідність упроведенні обшукуза адресою: АДРЕСА_2 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання наркотичних речовин, знаряддя вчинення кримінального правопорушення, зокрема рушниці та відшукання чорного спортивного одягу та чорної матерчатої маски схожої на балаклаву в які був одягнений нападник.

Слідча СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_3 в судовому засіданні підтримала клопотання та довела наявність достатніх підстав для його задоволення.

Відповідно до ст. 30 Конституції України не допускається проникнення до житла чи iншого володiння особи, проведения в них огляду чи обшуку iнакше як за вмотивованим рiшенням суду.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта №167065689 від 17.05.2019, встановлено, що інформації про права власності на вказану будівлю відсутня.

Окрім цього, відповідно до відповіді з КП ЛОР «Дрогобицьке міжміське бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки», даних про реєстрацію права власності а квартиру АДРЕСА_3 у їх КП немає..

Беручи до уваги вищевикладене і враховуючи те, що клопотання про проведення обшуку житлового приміщення відповідає вимогам ст. 234 КПК України, з метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання знаряддявчинення кримінальногоправопорушення,зокрема рушниціта відшуканнячорного спортивногоодягу тачорної матерчатоїмаски схожоїна балаклавув якібув одягненийнападник та керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 задовольнити.

Надати дозвіл слідчому слідчого відділу Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області лейтенанту поліції ОСОБА_13 , слідчому СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВПР ГУ НП у Львівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 , слідчому СВ Бориславського ВП Дрогобицького ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , на проведення обшуку квартири АДРЕСА_3 , з метою виявлення та вилучення зброї за допомогою якої здійснено постріли, зокрема рушниці, чорного спортивного одягу та чорної матерчатої маски схожої на балаклаву.

Ухвала дійсна до 05 червня 2019 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Виконання ухвали покласти на групу слідчих у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019140100000116 від 14.03.2019.

Ухвала дозволяє проникнути до приміщення квартири один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81920502
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —457/287/19

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 03.10.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 11.06.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Грицьків В. Т.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 28.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 22.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Трускавецький міський суд Львівської області

Марчук В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні