Ухвала
від 23.05.2019 по справі 635/5178/18
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

23.05.2019

Справа № 635/5178/18

Провадження № 2-а/635/18/2019

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 травня 2019 року смт. Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді - Токарєвої Н.М.,

секретар судового засідання - Кондратенко Л.І.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні адміністративну позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ в Харківській області про визнання незаконною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення,-

учасники справи:

позивач: ОСОБА_1 ,

відповідач: Головне управління

ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ

в Харківській області,

представник відповідача: Балановський Олександр Олександрович,

В С Т А Н О В И В :

До Харківського районного суду Харківської області звернувся з адміністративною позовною заявою ОСОБА_1 до Головного управління ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ в Харківській області про визнання незаконною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Ухвалою судді від 07 серпня 2018 року провадження у справі було відкрито та призначено справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження.

Представником відповідача було подано до суду клопотання про розгляд справи у порядку загального позовного провадження, у зв`язку із складністю розглядаємої справи.

Учасники справи в судове засідання не з`явились.

Враховуючи, що в судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 4 ст. 229 КАС України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Згідно з ч. 2 ст. 77 КАС України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб`єкта владних повноважень обов`язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача.

Відповідно до ч. 4 ст. 260 КАС України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Частиною 6 статті 260 КАС України встановлено, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Отже, з метою всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи, враховуючи характер спірних правовідносин, надані учасників справи докази, суд приходить до висновку про обґрунтованість клопотання представника відповідача про розгляд справи в порядку загального провадження.

З огляду наведеного, суд вважає за необхідне здійснити перехід з розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 77, 229, 260 КАС України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання представника відповідача Головного управління ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ в Харківській області - Балановського Олександра Олександровича про розгляд справи за правилами загального позовного провадження - задовольнити.

Адміністративну справу № 635/5178/18, провадження № 2-а/635/14/2019, за адміністративною позовною заявою ОСОБА_1 до Головного управління ДЕРЖПРОДСПОЖИВСЛУЖБИ в Харківській області про визнання незаконною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначити по справі підготовче судове засідання на 18 липня 2019 року о 10 годині 00 хвилин.

Роз`яснити відповідачу, що він має право подати до суду відзив на позов та всі письмові та електронні докази, дотримуючись вимог ст. 162 КАС України - у п`ятиденний строк з дня отримання даної ухвали. Копія відзиву повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, а також роз`яснити, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити позивачу про те, що він має право подати до суду відповідь на відзив у разі його подання відповідачем, дотримуючись, вимог ч.ч. 2-4 ст. 162 КАС України.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Роз`яснити учасникам справи про наявність у них процесуальних прав і обов`язків, що передбачені ст. ст. 44, 47 КАС України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб - адресою: hr.hr.court.gov.ua/ на Офіційному веб-порталі судової влади України.

Ухвала набирає чинності з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.М. Токарєва

Дата ухвалення рішення23.05.2019
Оприлюднено24.05.2019
Номер документу81934817
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —635/5178/18

Ухвала від 15.09.2020

Адміністративне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 15.09.2020

Адміністративне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 28.05.2020

Адміністративне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 06.05.2020

Адміністративне

Харківський районний суд Харківської області

Назаренко О. В.

Ухвала від 23.05.2019

Адміністративне

Харківський районний суд Харківської області

Токарєва Н. М.

Ухвала від 07.08.2018

Адміністративне

Харківський районний суд Харківської області

Токарєва Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні