Ухвала
від 27.05.2019 по справі 472/491/18
МИКОЛАЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

27.05.19

22-ц/812/856/19

Миколаївський апеляційний суд

Справа №472/491/18

Провадження № 22-ц/812/856/19

У Х В А Л А

27 травня 2019 року м. Миколаїв

Миколаївський апеляційний суд у складі колегії судді судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого: Яворської Ж.М.

Суддів: Кушнірової Т.Б.,

Ямкової О.О.

розглянувши клопотання представника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України про розгляд апеляційної скарги ОСОБА_1 на рішення Веселинівського районного суду Миколаївської області від 18 березня 2019 року, ухвалене у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Управління державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області, про виплату середньомісячної заробітної плати під час мобілізації, в судовому засіданні за їх участі,-

В С Т А Н О В И В

У травні 2018 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Управління державної пенітенціарної служби України в Миколаївській області про виплату середньомісячної заробітної плати під час мобілізації.

Рішенням Веселинівського районного суду Миколаївської області від 18 березня 2019 року у задоволенні позовних вимог відмовлено в повному обсязі.

Не погодившись з таким рішенням суду першої інстанції позивач подав на нього апеляційну скаргу.

Ухвалою Миколаївського апеляційного суду від 18 квітня 2019 року відкрито провадження за даною апеляційною скаргою.

Наступною ухвалою цього ж суду від 24 квітня 2019 року справу призначено до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, без повідомлення учасників справи, оскільки спір виник з трудових відносин.

10 травня 2019 року на адресу апеляційного суду від відповідача надійшло клопотання про розгляд справи за участі їх представника з викликом у судове засідання.

Дослідивши матеріали справи колегія суддів вважає, що дане клопотання задоволенню не підлягає.

У відповідності до положень, передбачених частинами 1, 3 статті 368 ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими цією главою. Розгляд справ у суді апеляційної інстанції здійснюється в судовому засіданні з повідомленням учасників справи, крім випадків, передбачених статтею 369 цього Кодексу.

Частиною 1 статті 369 ЦПК України визначено, що апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

З урахуванням конкретних обставин справи суд апеляційної інстанції може розглянути апеляційні скарги, зазначені в частині першій і другій цієї статті, у судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи (частина 3 статті 369 ЦПК).

Вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження та призначення справи до розгляду, суд в своїх ухвалах від 18 та 24 квітня 2019 року вирішив про розгляд справи без повідомлення сторін, так як: по-перше, справа відповідає умовам, визначеним частинами 4, 6 статті 19, статті 176 і частині 1 статті 274 ЦПК України: є малозначною з ціною позову, яка є менше ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; а по-друге, відсутні обставини справи, які б вимагали від сторін необхідність надати особисті пояснення у суді апеляційної інстанції.

Частиною 1 ст. 279 ЦПК України передбачено, що розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

Частинами 5, 6 ст. 279 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Звертаючись з клопотанням про розгляд справи за участю представника відповідача остання доводів на підтвердження необхідності виклику її в судове засідання не навела.

За такого, враховуючи характер спірних правовідносин між сторонами, предмет доказування та зважаючи на конкретні обставини у справі, які не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, колегія суддів вважає за необхідне відмовити в задоволенні клопотання.

Керуючись ст.19,279, 369 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В

Клопотання представника Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України залишити без задоволення.

Інформацію щодо справи можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою сторінки Миколаївського апеляційного суду: https:// mka.court.gov.ua.

Головуючий Ж.М. Яворська

Судді: Т.Б. Кушнірова

О.О. Ямкова

СудМиколаївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення27.05.2019
Оприлюднено28.05.2019
Номер документу81991989
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —472/491/18

Постанова від 27.05.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Ухвала від 24.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Ухвала від 18.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Яворська Ж. М.

Рішення від 18.03.2019

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Кучерявенко С. С.

Рішення від 17.03.2019

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Кучерявенко С. С.

Ухвала від 04.03.2019

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Кучерявенко С. С.

Ухвала від 27.12.2018

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Кучерявенко С. С.

Ухвала від 11.02.2019

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Кучерявенко С. С.

Ухвала від 05.12.2018

Цивільне

Веселинівський районний суд Миколаївської області

Кучерявенко С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні