Рішення
від 24.05.2019 по справі 926/942/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

(вступна та резолютивна частини)

24 травня 2019 року Справа № 926/942/19 м. Чернівці

Господарський суд Чернівецької області у складі судді Гурина М.О., при секретарі судового засідання Кифірюк А.І., розглянувши матеріали справи

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Капітал» , м. Новодністровськ Чернівецької області

до Новодністровської міської ради, м. Новодністровськ Чернівецької області

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Управління з питань економічного розвитку торгівлі та інвестицій Новодністровської міської ради

про визнання договору купівлі-продажу майна укладеним

Представники сторін:

від позивача - Мельник С.Г., ордер ЧЦ №39601 від 20.03.2019 року;

від відповідача - Польовий В.М., довіреність від 22.08.2018 року.

від третьої особи - Польовий В.М., довіреність від 22.05.2019 року.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

З огляду на наведене, керуючись статтями 1, 13, 73-80, 86, 123, 129, 233, 236-238, 240, 241 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В :

1. Позов задовольнити.

2. Визнати укладеним договір купівлі-продажу частини каркасної споруди другого модуля виробничого корпусу незавершеної будівництвом панчішно-шкарпеткової фабрики (вісь від 21-ї по 23-ю включно), площею 847,2 кв.м., що знаходиться за адресою м. Новодністровськ, м-н «Дністер» , буд. 1, корп. 3. у такій редакції:

Договір

купівлі-продажу об`єкта комунальної власності

територіальної громади міста Новодністровськ,

що підлягає продажу шляхом викупу

м. Новодністровськ __


2019 року

Новодністровьска міська рада (ідентифікаційний код 05398510) в особі міського голови Болдашева А.І., який діє на підставі Закону України Про місцеве самоврядування в Україні , і надалі іменується Продавець , з одного боку, та Товариство з обмеженою відповідальністю Капітал (ідентифікаційний код 31396856) в особі директора Томнюк Г.П., яка діє на підставі Статуту, і надалі іменується Покупець , з іншої сторони, далі за текстом разом - Сторони , а кожен окремо - Сторона , уклали цей Договір купівлі-продажу об`єкта комунальної власності територіальної громади міста Новодністровськ, що підлягає продажу шляхом викупу, далі за текстом - Договір , про нижчевикладене:

1. Мета та предмет Договору

1.1. Продавець зобов`язується передати у власність Покупцеві окреме індивідуально визначене нерухоме майно: частину каркасної споруди другого модуля виробничого корпусу незавершеної будівництвом панчішно-шкарпеткової фабрики (вісь від 21-ї по 23-ю включно) площею 847,2 кв.м., що знаходиться за адресою м. Новодністровськ, м-н Дністер , буд. 1, корп. 3 (надалі - Об`єкт приватизації ), на підставі рішень Новодністровської міської ради № 5 та № 6 від 01 лютого 2018 року, а Покупець зобов`язується прийняти Об`єкт приватизації і сплатити за нього ціну відповідно до умов, що визначені в цьому Договорі.

1.2. Право власності на Об`єкт приватизації виникає у Покупця з моменту нотаріального посвідчення цього Договору або набрання судовим рішенням законної сили.

1.3. Відповідно до оцінки вартості Об`єкта приватизації (висновку про вартість майна), який затверджений рішенням Новодністровської міської ради № 5 від 01 лютого 2018 року, ціна продажу Об`єкта приватизації шляхом викупу становить 393439,20 (триста дев`яносто три тисячі чотириста тридцять дев`ять грн. 20 коп.) гривень з урахуванням ПДВ, у тому числі ПДВ - 65573,20 (шістдесят п`ять тисяч п`ятсот сімдесят три грн. 20 коп.) гривень.

1.4. Указаний в цьому Договорі Об`єкт приватизації продано з урахуванням ПДВ за 393439,20 грн. (триста дев`яносто три тисячі чотириста тридцять дев`ять грн. 20 коп.).

2. Порядок розрахунків

2.1. Покупець зобов`язаний сплатити 393439,20 (триста дев`яносто три тисячі чотириста тридцять дев`ять грн. 20 коп.) гривень, у тому числі ПДВ 65573,20 (шістдесят п`ять тисячі п`ятсот сімдесят три грн. 20 коп.) гривень, за придбаний Об`єкт приватизації протягом 30 (тридцяти) календарних днів з моменту нотаріального посвідчення цього Договору або протягом 30 (тридцяти) банківських днів після набуття чинності рішенням суду про визнання цього Договору укладеним.

Строк оплати може бути продовжений ще на 30 (тридцять) календарних днів за умови внесення Покупцем не менше 50 відсотків від ціни продажу Об`єкта приватизації з урахуванням ПДВ.

2.2. Розрахунки за придбаний Об`єкт приватизації здійснюються Покупцем шляхом безготівкового перерахування коштів з рахунку Покупця № НОМЕР_1 в Чернівецькій філії ПАТ КБ ПриватБанк в м. Новодністровськ, МФО 356282, на рахунок Продавця №37182045001204 в ГУДКУ Чернівецької області, МФО 856135.

Плата за Об`єкт приватизації здійснюється на підставі цього Договору.

3. Передача Об`єкта приватизації

3.1. Передача Об`єкта приватизації здійснюється Продавцем Покупцю протягом 5 (п`яти) робочих днів після оплати Покупцем повної вартості Об`єкта приватизації.

3.2. Передача Об`єкта приватизації Продавцем і прийняття Об`єкта приватизації Покупцем здійснюється за актом приймання-передачі, який підписується Сторонами.

4. Права та зобов`язання Сторін

4.1. Покупець має право:

4.1.1. Отримати від Продавця Об`єкта приватизації за актом приймання-передачі.

4.1.2. Зареєструвати права власності на Об`єкт приватизації на підставі нього Договору.

4.1.3. Вимагати від Продавця виконання його обов`язків за цим Договором.

4.1.4. Вимагати від Продавця відшкодування збитків, витрат, тощо, понесених Покупцем внаслідок невиконання та/або неналежного виконання Продавцем своїх зобов`язань за цим Договором.

4.2. Продавець має право:

4.2.1. Отримати оплату від Покупця за викуп Об`єкта приватизації згідно з умовами цього Договору.

4.2.2. Вимагати від Покупця виконання його обов`язків за цим Договором.

4.2.3. Вимагати від Покупця відшкодування збитків, витрат, тощо, понесених Продавцем внаслідок невиконання та/або неналежного виконання Покупцем своїх зобов`язань за цим Договором.

4.3. Кожна Сторона зобов`язується виконувати обов`язки, покладені на неї цим Договором, та сприяти іншій Стороні у виконанні її обов`язків.

4.4. Сторони несуть матеріальну відповідальність за невиконання або неналежне виконання умов цього Договору відповідно до чинного законодавства України.

5. Обов`язки Покупця

Покупець зобов`язаний:

5.1. В установлений цим Договором термін сплатити ціну Об`єкта приватизації.

5.2. В установлений цим Договором термін прийняти Об`єкт приватизації за актом приймання-передачі.

5.3. Завершити ремонтні/будівельні роботи на Об`єкті приватизації протягом чотирьох років, з моменту прийняття Об`єкта приватизації за актом приймання-передачі.

5.4. Сплачувати земельний податок або орендну плату за користування або оренду земельної ділянки, на якій розташований Об`єкт приватизації.

5.5. Використовувати Об`єкт приватизації для здійснення господарської діяльності, за виключенням виробничої діяльності, пов`язаної із шкідливим виробництвом.

5.6. Здійснити благоустрій прилеглої до Об`єкта приватизації території.

5.7. Здійснювати заходи щодо збереження навколишнього середовища, забезпечувати дотримання санітарних та екологічних норм під час проведення ремонтних/будівельних робіт на Об`єкті приватизації.

6. Обов`язки Продавця

Продавець зобов`язаний:

6.1. Передати Покупцю Об`єкт приватизації у встановлений у цьому Договорі термін.

6.2. Контролювати виконання умов цього Договору.

6.3. Здійснити всі необхідні дії для нотаріального посвідчення цього Договору.

6.4. Після укладення та нотаріального посвідчення цього Договору, підписання між Сторонами акту приймання-передачі Об`єкта приватизації, сприяти та надавати допомогу Покупцю у здійсненні перереєстрації права власності на Об`єкт приватизації.

7.Відповідальність Сторін

7.1. У разі порушення терміну оплати за Об`єкт приватизації Покупець сплачує Продавцю пеню у розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня, за кожний день прострочення платежу.

7.2. У разі, якщо Продавець протягом 60 (шестидесяти) календарних днів з моменту нотаріального посвідчення цього Договору не передасть Об`єкт приватизації у власність Покупцю, то він зобов`язаний сплатити Покупцю штраф у розмірі 20 (двадцяти) відсотків від вартості Об`єкта приватизації.

7.3. У разі невиконання Покупцем умов цього Договору Продавець має право у встановленому порядку на розірвання цього Договору та повернення Об`єкта приватизації у комунальну власність.

7.4. Сплата штрафів та неустойок не звільняє Сторони від виконання договірних зобов`язань, передбачених цим Договором.

8. Гарантії та претензії

8.1. Продавець гарантує, що Об`єкт приватизації не входить до переліку об`єктів, які не підлягають приватизації, не є проданим, переданим, заставленим, не перебуває під арештом, судових справ щодо нього немає.

8.2. Перелік проданого майна повинен відповідати акту обстеження Об`єкта приватизації.

9. Ризик; випадкової загибелі об`єкта приватизації

9.1. Ризик випадкової загибелі або випадкового псування Об`єкта приватизації несе Покупець з моменту переходу до нього права власності на Об`єкт приватизації.

10. Вирішення спорів

10.1. Усі спори, що виникають при виконанні умов цього Договору або у зв`язку з тлумаченням його положень, вирішуються шляхом переговорів між Сторонами.

10.2. Якщо Сторони не досягай домовленості, то спір передається на розгляд компетентних судових органів у порядку, встановленому чинним законодавством України.

11. Форс-мажорні обставини

11.1. Сторони не несуть відповідальності за невиконання або неналежне виконання умов Договору у разі виникнення форс-мажорних обставин.

11.2. У цьому Договорі під обставинами непереборної сили (форс-мажором) розуміються будь-який заколот, повстання, війна, страйк або інший трудовий конфлікт, пожежі, повені або інші стихійні лиха, а також інші обставини, включаючи прийняття державними органами України нових законодавчих актів, котрі Сторони або Сторона не можуть передбачити, на котрі Сторони або Сторона не мають можливості реально впливати і які не залежать від волі Сторони або Сторін.

11.3. Сторона, що зазнала впливу обставин форс-мажору, інформує про це іншу Сторону в письмовій формі впродовж 7 (семи) календарних днів з моменту настання таких обставин, а також вживає всіх необхідних заходів для зведення до мінімуму будь-яких негативних наслідків, викликаних обставинами форс-мажору.

11.4. Неповідомлення або несвоєчасне повідомлення Стороною, що знаходиться під впливом форс-мажорних обставин, іншої Сторони про неможливість виконання зобов`язання тягне за собою втрату права посилатися на ці обставини як підставу звільнення від відповідальності за невиконання або неналежне виконання своїх зобов`язань.

11.5. По завершенні таких обставин Сторона, яка не виконала свої зобов`язання за Договором, повинна виконати їх у терміни, на які було призупинено виконання зобов`язань.

11.6. Сторона не має права посилався на форс-мажорні обставини у випадку, коли вони розпочалися у момент прострочення нею виконання її обов`язку за Договором.

12. Зміни умов цього Договору та його розірвання

12.1. Зміни умов цього Договору здійснюються за погодженням Сторін згідно з чинним законодавством України.

12.2. Одностороння зміна умов цього Договору та/або одностороннє розірвання цього Договору не допускається.

12.3. У разі невиконання однією із Сторін умов цього Договору він може бути розірваний на вимогу іншої Сторони за рішенням суду, а Об`єкт приватизації повернутий у комунальну власність.

13. Витрати

13. Усі витрати, пов`язані з укладанням цього Договору, його нотаріальним посвідченням, реєстрацією та виконанням, бере на себе Покупець.

14. Строк дії Договору та інші умови

14.1. Цей Договір набуває чинності з моменту його підписання і діє до повного виконання сторонами своїх зобов`язань за цим Договором.

14.2. Усі правовідносини, що виникають у зв`язку з виконанням умов цього Договору і не врегульовані ним, регламентуються нормами чинного законодавства України.

14.3. Якщо будь-яке положення Договору стає будь-якою мірою недійсним, нездійсненним чи неповним, воно не повинно впливати на всі інші положення Договору. У таких випадках Сторони повинні без затримки замінити таке положення іншим положенням, яке є законним, виконуваним та найбільш відповідним цілям та економічному змісту положення, яке стало недійсним, неповним та/або нездійсненним.

14.4. Сторони несуть повну відповідальність за правильність вказаних ними у цьому Договорі реквізитів.

14.5. Підписуючи даний Договір Сторони діють за справжнім своїм волевиявленням, з урахуванням принципу свободи договору, не знаходяться під впливом фізичного, психологічного тиску чи в тяжких обставинах.

14.6. Цей Договір підлягає нотаріальному посвідченню.

14.7. Цей Договір складений українською мовою у 3 примірниках, які мають однакову юридичну силу. Один примірник цього Договору зберігається у справах нотаріуса/нотаріального органу, який здійснює посвідчення цього Договору, а інші два - видаються Сторонам.

14. Юридичні адреси та реквізити сторін

ПРОДАВЕЦЬ . ПОКУПЕЦЬ

Новодністровська міська рада Товариство з обмеженою

відповідальністю Капітал

60236, Чернівецька обл., 60236, Чернівецька обл.,

м. Новодністровськ, мікрорайон м. Новодністровськ, Промбаза,

Діброва будинок 47

ідентифікаційний код в ЄДРПОУ ідентифікаційний код в ЄДРПОУ

05398510 31396856

р/р № 37182045001204 р/р. № НОМЕР_1

в ГУДКУ Чернівецької області в Чернівецькій Філії ПАТ КБ

МФО 856135 ПриватБанк в м. Новодністровськ,

МФО 356282

Міський голова Директор


А.І. Болдашев___
Г.П. Томнюк

3. Стягнути з Новодністровської міської ради (60236, Чернівецька область, м. Новодністровськ, мікрорайон Діброва , код ЄДРПОУ 05398510) на користь товариства з обмеженою відповідальністю Капітал (60236, Чернівецька обл., м. Новодністровськ, Промбаза, будинок 47, код в ЄДРПОУ 31396856) 1921,00 грн. судового збору.

4. З набранням судовим рішенням законної сили видати наказ.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Рішення може бути оскаржено протягом двадцяти днів з дня складення повного судового рішення шляхом подання апеляційної скарги до Західного апеляційного господарського суду через Господарський суд Чернівецької області.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Суддя М.О. Гурин

Дата ухвалення рішення24.05.2019
Оприлюднено29.05.2019
Номер документу82037416
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/942/19

Постанова від 15.10.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Дроботова Т.Б.

Повістка від 15.09.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Повістка від 15.09.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Ухвала від 04.09.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Дроботова Т.Б.

Ухвала від 17.08.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Ухвала від 30.06.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Ухвала від 22.06.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

Ухвала від 28.04.2020

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Кравчук Наталія Миронівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні