Ухвала
від 31.05.2019 по справі 703/4031/16-ц
СМІЛЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 703/4031/16-ц

2/703/23/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2019 року Смілянський міськрайонний суд Черкаської області в складі:

головуючого судді Опалинської О.П.

при секретарі Харченко М.О.

розглянувши в залі суду в м. Сміла цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - житлово-будівельний кооператив Гармонія м. Хмельницький про поділ спільного майна подружжя, -

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до ОСОБА_2 , третя особа - житлово-будівельний кооператив Гармонія м. Хмельницький про поділ спільного майна подружжя.

До початку судового засідання позивачем та відповідачем подано спільну письмову заяву про укладення мирової угоди, визнання мирової угоди та закриття провадження у справі.

Позивач та відповідач в судове засідання не з`явилися, надали суду заяву в якій просять справу розглядати без їх участі, на задоволенні заяви про затвердження мирової угоди наполягають, а провадження по справі просять закрити.

У відповідності до ч.2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи в разі якщо відповідно до положень цього кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснюється.

Оскільки розгляд справи відбувався за відсутності учасників процесу фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального засобу не здійснювалося.

Вивчивши мирову угоду та матеріали цивільної справи, суд вбачає підстави для визнання мирової угоди та закриття провадження у справі.

Відповідно до ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

У разі укладення між сторонами мирової угоди суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі. Закриваючи провадження у справі, суд за клопотанням сторін може постановити ухвалу про визнання мирової угоди. Якщо умови мирової угоди суперечать закону чи порушують права, свободи чи інтереси інших осіб, суд постановляє ухвалу про відмову у визнанні мирової угоди та продовжує судовий розгляд.

Оскільки мирова угода стосується лише прав та обов`язків сторін, не виходить за межі предмету позовних вимог кожного з них, не суперечить закону та не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, суд приходить до переконання про можливість її визнання та закриття провадження у справі з цих підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 142 ЦПК України у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення по справі судом першої інстанції, суд у відповідній ухвалі у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Оскільки сторони уклали мирову угоду до винесення рішення по справі суд вважає за необхідне повернути позивачу 50 відсотків сплаченого ними судового збору при подачі позовної заяви до суду, а саме - 1147 гривень 91 копійка.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 142, 207, 247, 260, 255 ЦПК України,-

ухвалив:

Визнати мирову угоду укладену між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 згідно якої:

Визнати внесок в житлово-будівельному кооперативі Гармонія (місцезнаходження: 29000 м. Хмельницький АДРЕСА_1 вул. Володимирська, 109, ідентифікаційний код 39398253) в розмірі 459186 (чотириста п`ятдесят дев`ять гривень сто вісімдесят шість) гривень, що сплачений згідно договору №33.02.1.61 від 28 січня 2016 року про сплату внесків у ЖБК Гармонія , об`єктом права спільної сумісної власності ОСОБА_2 та ОСОБА_1 , визнавши при цьому за ОСОБА_1 право на 1/2 частину цього внеску, а саме в розмірі 229583 (двісті двадцять дев`ять гривень п`ятсот вісімдесят три) гривні.

ОСОБА_1 сплатив ОСОБА_2 грошову компенсацію в розмірі 63000 (шістдесят три тисячі) гривень за належну їй частину в спільному майні подружжя.

Наслідки закриття провадження по справі у зв`язку із укладенням мирової угоди, передбачені ст. 206 ЦПК України, сторонам відомі.

Наслідки укладання мирової угоди та затвердження її судом згідно 206 ЦПК України сторонам зрозумілі.

Провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - житлово-будівельний кооператив Гармонія м. Хмельницький про поділ спільного майна подружжя закрити у зв`язку з визнанням сторонами мирової угоди.

Зобов`язати Смілянське управління Державної казначейської служби України Черкаської області повернути ОСОБА_1 ( АДРЕСА_2 ), сплачений ним, згідно з квитанцією № 0.0.649421388.1 від 11 листопада 2016 року 50 відсотків судового збору, а саме - 1147 (одна тисяча сто сорок сім ) гривень 92 (дев`яносто дві) копійки.

Ухвала може бути оскаржена в 15-денний строк з дня її отримання шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Апеляційного суду Черкаської області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на її оскарження, а в разі оскарження після розгляду справи апеляційним судом, якщо її не буде скасовано.

Головуючий: Опалинська О.П.

Дата ухвалення рішення31.05.2019
Оприлюднено04.06.2019

Судовий реєстр по справі —703/4031/16-ц

Ухвала від 31.05.2019

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Опалинська О. П.

Ухвала від 31.05.2019

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Опалинська О. П.

Ухвала від 31.05.2019

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Опалинська О. П.

Ухвала від 07.09.2018

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Опалинська О. П.

Ухвала від 21.11.2016

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Калашник В. П.

Ухвала від 21.11.2016

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Калашник В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні