Рішення
від 05.06.2019 по справі 280/555/19
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 280/555/19

Провадження № 2-о/280/25/19

РІШЕННЯ

Іменем України

05 червня 2019 року м.Коростишів

Коростишівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого - судді - Янчук В.В.,

при секретарі - Кумечко С.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Коростишів цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Минійківська сільська рада про встановлення факту, що має юридичне значення,-

в с т а н о в и в :

Заявник звернулася до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення - належності їй правовстановлюючого документа - сертифікату на земельну частку (пай) серії НОМЕР_1 від 03.04.1997.

В обґрунтування заяви, вказала, що їй належить сертифікат на земельну частку (пай), що розташована на території Мінійківської сільської ради Коростишівського району, яку отримала відповідно до списків жеребкування розподілу земельних ділянок, що підтверджується довідкою ТОВ Вікторія Полісся від 01.09.15 року за № 32. При оформлені та видачі самого сертифікату було допущено помилку в написані її прізвища, а саме замість " ОСОБА_2 " зазначено прізвище " ОСОБА_3 ". Наявність такої помилки створює для заявника перешкоди щодо розпорядження своєю власністю, оскільки не може вирішити питання щодо розробки технічної документації на земельну ділянку, а тому змушена звернутися до суду із заявою про встановлення факту належності їй правовстановлюючого документа, оскільки іншим чином вказану технічну помилку виправити не має можливості.

В судове засідання заявник ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_4 не з`явились, про час та місце розгляду справи належним чином були повідомлені, до суду представник заявника подав заяву, відповідно до якої просив здійснювати розгляд справи в їх відсутність, заяву підтримують в повному обсязі та просять її задовольнити.

Заінтересована особа - Минійківська сільська рада в судове засідання свого представника не направили, хоча належним чином були повідомлені про час та місце розгляду справи, на адресу суду направили заяву відповідно до якої, просили здійснювати розгляд справи в їх відсутність. Заяву підтримують в повному обсязі.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється відповідно до ч. 2 ст.247 ЦПК України.

З`ясувавши дійсні обставини справи, дослідивши зібрані по справі докази, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до вимог ст.315 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Згідно із вимогами п.6 ч.1 ст.315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я та по батькові, місце і час народження якої, що зазначені у документі, не збігаються з ім`ям, по батькові, прізвищем, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або у паспорті.

Судом встановлено, що в Сертифікаті на право на земельну частку (пай) НОМЕР_1 , щодо земельної ділянки розміром 4,02 в умовних кадастрових гектарах без визначення меж цієї частки в натурі (на місцевості), яка розташована на території Минійківської сільської ради, зазначено прізвище, ім`я та по батькові як - ОСОБА_1 .

З копії паспорта громадянина України серії НОМЕР_2 вбачається, що прізвище, ім`я та по батькові заявника зазначено як ОСОБА_1 .

Згідно довідки від 14.12.2018 № 310 Минійківської сільської ради вбачається, що дійсно ОСОБА_1 отримувала сертифікат серії НОМЕР_1 на прізвище ОСОБА_1 .

Довідкою від 01.09.2015 за № 32, що видана СТОВ Вікторія Полісся с.Минійки Коростишівського району, підтверджено, що земельна ділянка (пай) згідно списків жеребкування ОСОБА_1 під номером 52 ( а.с. 9).

СТОВ ОСОБА_5 Полісся є правонаступником КСП Зоря , і вказана обставина підтверджується довідкою від 24.05.2019 за № 26 СТОВ Вікторія Полісся .

Згідно списків власників часток (паїв), яким передаються земельні ділянки в приватну власність для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в межах Минійківської сільської ради Коростишівського району Житомирської області підтверджується те, що ОСОБА_6 має право на земельну частку (пай) відповідно до сертифікату серією НОМЕР_3 0038822 та ідентифікує її за вказаним в даному списку серією та номером паспорта а саме:ВМ НОМЕР_4 .

Такі розбіжності при написані прізвища заявника ОСОБА_2 в правовстановлюючому документі - сертифікаті, як ОСОБА_3 створили їй перешкоди у розпорядженні належним їй майном.

Встановлення даного факту, має для заявника юридичне значення, оскільки дозволить їй в подальшому реалізувати своє право на розпорядження належного їй майна, а саме - виготовлення та розробки технічної документації на земельну ділянку.

Отже, враховуючи вищевикладене, тотожність запису прізвища, імені, по-батькові, в документах, котрі стосуються особи заявника, які були досліджені судом, в яких запис прізвища , імені та по-батькові заявника співпадає з записами у правовстановлюючому документі з приводу встановлення факту належності якого вона звернулась до суду, за винятком неправильності в записі прізвища , яку заявник обґрунтовує помилкою органу, який видавав документи, що дає зробити висновок про належність цього документу одній і тій же особі, а відтак дана заява підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 2,76-81,89,258-259,263-265,293,315 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ :

Заяву задовольнити.

Встановити факт належності правовстановлюючого документа, а саме: Сертифіката на земельну частку (пай) серії НОМЕР_1 , виданого 03.04.1997 р. на прізвище ОСОБА_1 - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Рішення може бути оскаржене до Житомирського апеляційного суду через Коростишівський районний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Рішення набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Повний текст рішення суду складено 05 червня 2019 р.

Сторони у справі:

Заявник : ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 .

Заінтересована особа: Минійківська сільська рада Коростишівського району, місцезнаходження вул. Шевченка, 2, с. Минійкі, Коростишівський район, Житомирська область, 12514, код ЄДРПОУ 22066235.

Суддя Янчук В.В.

СудКоростишівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення05.06.2019
Оприлюднено06.06.2019
Номер документу82201975
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —280/555/19

Ухвала від 25.11.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 17.11.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 25.02.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 23.02.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 16.02.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 16.01.2021

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 20.03.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 21.01.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Кисіль Роман Валерійович

Ухвала від 08.10.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

Ухвала від 05.08.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Іванов С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні