Ухвала
від 03.06.2019 по справі 691/662/19
ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОРОДИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 691/662/19

провадження № 2/691/477/19

УХВАЛА

03 червня 2019 року м. Городище

Суддя Городищенського районного суду Черкаської області у складі Подорога Л.В. розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Річен Груп про стягнення заборгованості по заробітній платі та відшкодування моральної шкоди,-

встановив:

ОСОБА_1 (адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ) звернувся до суду з позовом до ТОВ Річен Груп (адреса реєстрації: вул. Дмитра Коряка, 3 офіс 717 м. Полтава) про стягнення заборгованості по заробітній платі та відшкодування моральної шкоди.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175 - 177 ЦПК України.

Відповідно ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: малозначні справи; що виникають з трудових відносин; про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

Відповідно до ч. 6 ст. 19 ЦПК України, малозначними справами є: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Враховуючи вимоги ст. 19, ст. 274 ЦПК України, суд дійшов висновку про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін, одноособово суддею.

Керуючись ст.ст. 175, 187, 274 ЦПК, суд -

у х в а л и в :

прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Річен Груп про стягнення заборгованості по заробітній платі та відшкодування моральної шкоди.

Призначити справу в порядку спрощеного позовного провадження з викликом учасників судового процесу для розгляду справи по суті в судове засідання призначене на 23.08.2019 о 11 год. 00 хв. в приміщенні Городищенського районного суду Черкаської області.

Визначити відповідачу строк у п`ять днів з дня отримання даної ухвали для подання заяви із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідачу направити копію ухвали разом з копією позовної заяви і копіями доданих до заяви документів, роз`яснивши йому, що після одержання копії ухвали про відкриття провадження у справі, він має право, протягом 15 днів з дня її отримання, подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, та всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦІЖ України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим пікам справи.

Роз`яснити відповідачу, що згідно ч. 2 ст. 191 ЦПК України, у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи, надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учаснику справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Сторонам надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення у відповідності до ч. 5 ст. 272 ЦПК України.

Відповідачу разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за веб-адресою gd.ck.court.gov.ua.

Ухвала, в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності, може бути оскаржено протягом 15 днів з дня її проголошення. В іншій частині, ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л. В. Подорога

Дата ухвалення рішення03.06.2019
Оприлюднено06.06.2019
Номер документу82210733
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі та відшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —691/662/19

Рішення від 31.01.2020

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 31.01.2020

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Рішення від 31.01.2020

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 31.10.2019

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 30.08.2019

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Черненко В. О.

Ухвала від 23.08.2019

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

Ухвала від 03.06.2019

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Подорога Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні