Ухвала
від 04.06.2019 по справі 753/7407/19
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/7407/19

провадження № 2/753/5414/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"04" червня 2019 р. Дарницького районного суду м. Києва в складі:

головуючого судді - Заставенко М.О.,

за участю:

секретаря судового засідання - Долі М.А.,

представника позивача - ОСОБА_5.,

відповідача - ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів та додаткових витрат на утримання дитини,

ВСТАНОВИВ:

У квітні 2019 року до Дарницького районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів та додаткових витрат на утримання дитини.

Ухвалою суду від 23.04.2019 відкрито провадження у справі, постановлено справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

В судовому засіданні представник позивача заявив клопотання про витребування з ДПСУ відомості про перетин державного кордону відповідачем за період з 01 травня 2017 року по теперішній час; витребувати у ДФСУ інформацію про доходи відповідача за період з 01 травня 2017 року по теперішній час; інформацію про прибуток ТОВ УГМЕТПРОМ за період з 01 травня 2017 року по теперішній час; інформацію про прибуток ТОВ ПАРТНЕР-ГРУП ІНЖИНІРИНГ за період з 01 травня 2017 року по теперішній час; витребувати у ГУ ПФУ, що відомості про посаду, місце роботи та розмір заробітної плати відповідача за період з 01 травня 2017 року по теперішній час; витребувати у відповідача копію паспорта громадянина України для виїзду за кордон та надати оригінал в суд для огляду. На обґрунтування клопотання послався на те, що самостійно надати вказані докази він не може, а вони безпосередньо стосуються даної справи.

Відповідач просив частково задовольнити вказане клопотання, оскільки не заперечує, що перетинав кордон України для відряджень по роботі.

Суд, вислухавши представників позивача та відповідача, дослідивши матеріали цивільної справи, приходить до наступного висновку.

ОСОБА_3 є засновником ТОВ "УГМЕТПРОМ" та співзасновником ТОВ "ПАРТНЕР-ГРУП ІНЖИНІРИНГ", що вбачається з відомостей у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Згідно до 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

Відповідно до ч. 2 ст. 84 ЦПК України, у клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

За приписами ч.1 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

З доданих до клопотання адвокатських та відповідей на них, вбачається, що самостійно сторона позивача не може надати докази на підтвердження майнового стану відповідача.

Оскільки клопотання подане в строк, позивач самостійно не може надати вказані докази, оскільки запитувана інформація є конфіденційною, клопотання підлягає частковому задоволенню, оскільки вимоги клопотання, щодо витребування у відповідача копії паспорта громадянина України для виїзду за кордон та надати оригінал в суд для огляду, є повторюваними з першою вимогою, оскільки вказана інформація міститься в базі ДПСУ.

К еруючись ст.ст. 83, 84, 223, 274-279 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача ОСОБА_5 про витребування доказів задовольнити частково.

Витребувати у Державної прикордонної служби України, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , відомості про перетин Державного кордону громадянином України ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН: НОМЕР_1 , за період з 01 травня 2017 року по теперішній час.

Витребувати у Державної фіскальної служби України, що знаходиться за адресою: 04053, м. Київ, Львівська пл. 8 інформацію про доходи громадянина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН: НОМЕР_1 за період з 01 травня 2017 року по теперішній час; інформацію про прибуток ТОВ УГМЕТПРОМ (код ЄДРПОУ - 35831723), місцезнаходження: 83005, Донецька обл., місто Донецьк, вул. Купріна, буд. 23, за період з 01 травня 2017 року по теперішній час; інформацію про прибуток ТОВ "ПАРТНЕР-ГРУП ІНЖИНІРИНГ" (код ЄДРПОУ - 39113698), місцезнаходження: 49000, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, просп. Пушкіна, буд. 8-А, приміщення 209 за період з 01 травня 2017 року по теперішній час.

Витребувати у Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, що знаходиться за адресою: 04053, м. Київ, вул. Бульварно - Кудрявеька, буд.16, відомості про посаду, місце роботи та розмір заробітної плати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН: НОМЕР_1 , за період з 01 травня 2017 року по теперішній час.

Витребувані документи направити до Дарницького районного суду м. Києва за адресою: м.Київ, вул. Кошиця, 5-А, каб. 107, судді Заставенко М.О., справа №753/7407/19 в термін до 12 липня 2019 року.

У разі неможливості надати витребувані судом документи повідомити про це Дарницький районний суд м. Києва із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити посадовим та службовим особам Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України, Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду; особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали; у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом; у разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Відкласти підготовче судове засідання та викликати учасників судового процесу в судове засідання, яке відбудеться о 10 год. 00 хв. 17 липня 2019 року, в приміщенні Дарницького районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. О. Кошиця, 5-а, каб. 107.

Копію ухвали направити учасникам судового процесу, та на адресу Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України, Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Заставенко М.О.

Дата ухвалення рішення04.06.2019
Оприлюднено06.06.2019
Номер документу82214218
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів та додаткових витрат на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —753/7407/19

Постанова від 22.10.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 18.09.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Ухвала від 06.09.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Білич Ірина Михайлівна

Рішення від 17.07.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 04.06.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

Ухвала від 23.04.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Заставенко М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні